Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377
    @monka_bonbonka не.
    Природно одиме за втро дентенце.
    Имав еден спонтан,па успешна бременост отприлика после 9-10 месеци обиди се фати.
    Сега сакаме втро детенце,една година и некој месец се обидуваме ама не сака.
    Циклусот ми беше нешто пореметен,па сум 4 месеци на циклопрогинова,ако не вроди со успех треба да одам ми рече матичната да пробаме со нешто друго.
    Овој месец ми беше 3како што ги пијам.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Јас вчера имав мала болка, а денес цел ден посилна болка од десната страна. Инаку денес ми е 18ти ден од циклус, ама мислам дека кај мене покасно е овулацијата. Се надевам дека тоа што имам покасно овулација не смета во оплодувањето, т.е. дека лутеинската фаза е пократка.

3. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    И кај мене денес е поизразена болката. Според календарот што го водам ми покажува овулација на 17 дека ми е, ама многу по тоа не се водам. Како и да е ние ке сме редовни, па ќе видиме дали ке вроди резултат. Почнав да пијам и Фембион 1.
    Ти посакувам и на тебе да ги видиш двете ||

На Cersei му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Работете уште. Болките може да значат дека во моментот е овулацијата, но може да значи и дека допрва ќе настапи овулацијата.
    Ајде, мора да се мисли позитивно. Без огромни очекувања и ќе дојде како пријатното изненадување :nod:
    Ако на пример имаш овулација на 18-ти ден, треба да добиеш околу 33-ти ден, односно да ти трае циклусот околу 32 дена. Кога добиваш ти? На колку дена?

На S.o.F.i и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377
    @0ли :hug: :*
    Ајде и двете заедно во труднички :nod:
    За тебе специјално има и трубачи ако треба дада викнам,да се слави :party:

На S.o.F.i, 0ли и pandelka им се допаѓа ова.
  6. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Не ми е секој месец ист, тоа е најтешко за пратење. Од 27-34 дена варира, ама претежно околу 30.

7. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    И ние сме редовни деновиве, пијам и јас Фемибион 1 овој месец. Претходно пиев 3 месеци Pregnacare before conception по препорака на гинеколог ама после 3 месеци реков да сменам.
    Ајде сите од групава да галиме мешиња што побрзо :hug:

На S.o.F.i и Mini26 им се допаѓа ова.
  8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ми се направија модрики по нозете и ме боли и ме чеша од лто можи да е од асперинот или циклото што да правам став ме фати под колено мислењее ве молам

Прикачени фајлови:

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Е па најверојатно варира и денот на овулацијата. Си одела ли на фоликулометрија?
    Да не ти е некоја алергија? Од аспиринот можеби може да се направат модрици, но не знам дали би чешале.
    Не плаши се, денес јави се кај докторот кај когошто правеше инсеминација и кажи му.

10. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Сеуште не, ама ако не биде ништо и месецов ќе одам и на фоликулометрија и на хормонски испитувања, па и се друго што следи. Гинекологот ми рече да пробаме 6-7 месеци, па ако не биде ништо да почнеме со испитувања.
    Искрено јас најмногу се сомневам на хормонален дисбаланс, од мала имам проблем и со цистични акни, само не сакав да пијам хормонски апчиња уште тогаш.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bellaSk

bellaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Здраво девојки и јас се пријавувам за недобивање кон сабота недела, не се обидуваме многу долго но веќе после 7 месеци почнав да се нервирам а и чекањето некако не ми е според мојот карактер ептен сум нестрплива, си викам ако доаѓа бар да дојде на време да не ме мачи поз. девојки

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  12. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Vi se voshituvam na site so imate trpenie tolku mn hrabri zeni ste :bow:ja od mn malce vreme zivci iskinav sakam da bide odma :) eve mn malce do ne dobivanje i prestanaa site simptomi osven bolnite gradi i pospanosta...poveke e kako voz da me zgazil se osekam premoreno celo vreme....stiskam palci za dve crticki na site :inlove:

На S.o.F.i, koritsaki, bellaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Корисно е да се отиде на фоликулометрија, ќе видиш каков ти е циклусот, како растат фоликулите, кога е овулација, каков е ендометриумот.
    Ама ајде можеби нема да има потреба, можеби ова е среќниот месец (fingers)

@tincemajmunce :*
    Има предлог. Ти месецов оди во Труднички со шамиче во рака и за рака со сите од темава, а јас можеби ќе дојдам таму следниот месец со играње оро :rock:

На srekice, dunika, Stressed Out и 4 други им се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377
    @0ли имам едно мираз од свекрва ми :rofl: со паричиња,тракатаници на него.Кога ќе се размавтам... оп,са иха ха....и сите една по една со мене.:D
    Денес стомак боли како за добивање,повремено имам гадење,некој глуп исцедок.
    Мислам деќа ќе ми дојде,ама надежта последна умира,чекам до недела.Претходниве месеци добивав 4 дена после последното апче,сега ќе видиме.

На srekice, dunika, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Само да ви кажам завршивме работа со овие испитувањата за кариотип,генетски мутации и антитела,точно е дека не испитуваат на Имунологија кариотип ама тие таму беа тоооолку многу фини и сами се јавија на педијатрија ги замолија да не примат без упат,таму ни издадоа интерен упат и си завршивме работа,сега со Господ напред ќе чекаме резултати. Утре ми е ден за недобивање :)

На eta, srekice, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Ајде чекаме две цртки за некој ден:l:

Него да не имате некој број од Трансфузиологија? Ми рече за резултати од 7 до 10 дена,па да не одам за џабе:smirk:

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    02/3 226 923 локал 132

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Preslav

Preslav Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site nova sum vo forumot veke 4 godini sum vo brak nikako ne mozam da zabremenam gi napraviv site ispituvanja inaku imam redovna menstruacija mi utvrdija deka edniot jajnik nemi e vo funkcija piv lekarstva Sega e vo Red a se uste nemozam da zacnam ve molam da mi preporacate nekoja doktorke sto navistina e dobra

19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Со машки фактор како сте?
    Спермограм и спермокултура имате ли норавено?
    А кај тебе прооднос на канали,односно ХСГ..

20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Колку време се бориш со стерилитет? Доктор ли ви препорача да испитате? Дали е по безбедно да се направат испитувањава пред бременост или ? Се мислам и јас дали да го завршам и тоа, уште тоа ми остана и скриен шеќер евентуално :( Кај мене и друг е проблемот, мм има бактерии во спермокултурата, односно во една лабараторија има во друга нема па има па нема.. и као наводно заради тоа спермограмот му е малце послаб ама не е страшен, дури последниов беше и супер. Се пазевме скоро 4 месеци и сега докторот ни рече нема што да чекате имал немал бактерија терајте работа пошто неможе да ги излечи никако секој месец пиеше антибиотици за џабе. Прва инеминација неуспешна ( и незнам колку беше паметно со бактериите инсеминацијата ама ме убедуваа дека се прочистува ејакуатот и дека се ќе биде во ред )и сега се плашшам да ја направам и втората да не биде неуспешна и таа бидејќи разочарувањето е преголемо, а од друга страна си мислам се дека нешто немам испитано како што треба и дека сум слабо информирана што треба, каде треба, колку треба...и вака кога ве читам прашалници милион во глава, до сега ниту еден доктор ( одам на 2 мислења кај двајца врвни доктори ) не ми рекол ништо друго да испитам.

Последна измена: 15 февруари 2019