Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    @monka_bonbonka не.
    Природно одиме за втро дентенце.
    Имав еден спонтан,па успешна бременост отприлика после 9-10 месеци обиди се фати.
    Сега сакаме втро детенце,една година и некој месец се обидуваме ама не сака.
    Циклусот ми беше нешто пореметен,па сум 4 месеци на циклопрогинова,ако не вроди со успех треба да одам ми рече матичната да пробаме со нешто друго.
    Овој месец ми беше 3како што ги пијам.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Јас вчера имав мала болка, а денес цел ден посилна болка од десната страна. Инаку денес ми е 18ти ден од циклус, ама мислам дека кај мене покасно е овулацијата. Се надевам дека тоа што имам покасно овулација не смета во оплодувањето, т.е. дека лутеинската фаза е пократка.

3. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    И кај мене денес е поизразена болката. Според календарот што го водам ми покажува овулација на 17 дека ми е, ама многу по тоа не се водам. Како и да е ние ке сме редовни, па ќе видиме дали ке вроди резултат. Почнав да пијам и Фембион 1.
    Ти посакувам и на тебе да ги видиш двете ||

На Cersei му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Работете уште. Болките може да значат дека во моментот е овулацијата, но може да значи и дека допрва ќе настапи овулацијата.
    Ајде, мора да се мисли позитивно. Без огромни очекувања и ќе дојде како пријатното изненадување :nod:
    Ако на пример имаш овулација на 18-ти ден, треба да добиеш околу 33-ти ден, односно да ти трае циклусот околу 32 дена. Кога добиваш ти? На колку дена?

На S.o.F.i и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    @0ли :hug: :*
    Ајде и двете заедно во труднички :nod:
    За тебе специјално има и трубачи ако треба дада викнам,да се слави :party:

На S.o.F.i, 0ли и pandelka им се допаѓа ова.
  6. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Не ми е секој месец ист, тоа е најтешко за пратење. Од 27-34 дена варира, ама претежно околу 30.

7. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    И ние сме редовни деновиве, пијам и јас Фемибион 1 овој месец. Претходно пиев 3 месеци Pregnacare before conception по препорака на гинеколог ама после 3 месеци реков да сменам.
    Ајде сите од групава да галиме мешиња што побрзо :hug:

На S.o.F.i и Mini26 им се допаѓа ова.
  8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ми се направија модрики по нозете и ме боли и ме чеша од лто можи да е од асперинот или циклото што да правам став ме фати под колено мислењее ве молам

Прикачени фајлови:

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Е па најверојатно варира и денот на овулацијата. Си одела ли на фоликулометрија?
    Да не ти е некоја алергија? Од аспиринот можеби може да се направат модрици, но не знам дали би чешале.
    Не плаши се, денес јави се кај докторот кај когошто правеше инсеминација и кажи му.

10. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Сеуште не, ама ако не биде ништо и месецов ќе одам и на фоликулометрија и на хормонски испитувања, па и се друго што следи. Гинекологот ми рече да пробаме 6-7 месеци, па ако не биде ништо да почнеме со испитувања.
    Искрено јас најмногу се сомневам на хормонален дисбаланс, од мала имам проблем и со цистични акни, само не сакав да пијам хормонски апчиња уште тогаш.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bellaSk

bellaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Здраво девојки и јас се пријавувам за недобивање кон сабота недела, не се обидуваме многу долго но веќе после 7 месеци почнав да се нервирам а и чекањето некако не ми е според мојот карактер ептен сум нестрплива, си викам ако доаѓа бар да дојде на време да не ме мачи поз. девојки

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  12. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Vi se voshituvam na site so imate trpenie tolku mn hrabri zeni ste :bow:ja od mn malce vreme zivci iskinav sakam da bide odma :) eve mn malce do ne dobivanje i prestanaa site simptomi osven bolnite gradi i pospanosta...poveke e kako voz da me zgazil se osekam premoreno celo vreme....stiskam palci za dve crticki na site :inlove:

На S.o.F.i, koritsaki, bellaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Корисно е да се отиде на фоликулометрија, ќе видиш каков ти е циклусот, како растат фоликулите, кога е овулација, каков е ендометриумот.
    Ама ајде можеби нема да има потреба, можеби ова е среќниот месец (fingers)

@tincemajmunce :*
    Има предлог. Ти месецов оди во Труднички со шамиче во рака и за рака со сите од темава, а јас можеби ќе дојдам таму следниот месец со играње оро :rock:

На srekice, dunika, Stressed Out и 4 други им се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    @0ли имам едно мираз од свекрва ми :rofl: со паричиња,тракатаници на него.Кога ќе се размавтам... оп,са иха ха....и сите една по една со мене.:D
    Денес стомак боли како за добивање,повремено имам гадење,некој глуп исцедок.
    Мислам деќа ќе ми дојде,ама надежта последна умира,чекам до недела.Претходниве месеци добивав 4 дена после последното апче,сега ќе видиме.

На srekice, dunika, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Само да ви кажам завршивме работа со овие испитувањата за кариотип,генетски мутации и антитела,точно е дека не испитуваат на Имунологија кариотип ама тие таму беа тоооолку многу фини и сами се јавија на педијатрија ги замолија да не примат без упат,таму ни издадоа интерен упат и си завршивме работа,сега со Господ напред ќе чекаме резултати. Утре ми е ден за недобивање :)

На eta, srekice, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    18.505
    Ајде чекаме две цртки за некој ден:l:

Него да не имате некој број од Трансфузиологија? Ми рече за резултати од 7 до 10 дена,па да не одам за џабе:smirk:

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    02/3 226 923 локал 132

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Preslav

Preslav Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site nova sum vo forumot veke 4 godini sum vo brak nikako ne mozam da zabremenam gi napraviv site ispituvanja inaku imam redovna menstruacija mi utvrdija deka edniot jajnik nemi e vo funkcija piv lekarstva Sega e vo Red a se uste nemozam da zacnam ve molam da mi preporacate nekoja doktorke sto navistina e dobra

19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    94.210
    Со машки фактор како сте?
    Спермограм и спермокултура имате ли норавено?
    А кај тебе прооднос на канали,односно ХСГ..

20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Колку време се бориш со стерилитет? Доктор ли ви препорача да испитате? Дали е по безбедно да се направат испитувањава пред бременост или ? Се мислам и јас дали да го завршам и тоа, уште тоа ми остана и скриен шеќер евентуално :( Кај мене и друг е проблемот, мм има бактерии во спермокултурата, односно во една лабараторија има во друга нема па има па нема.. и као наводно заради тоа спермограмот му е малце послаб ама не е страшен, дури последниов беше и супер. Се пазевме скоро 4 месеци и сега докторот ни рече нема што да чекате имал немал бактерија терајте работа пошто неможе да ги излечи никако секој месец пиеше антибиотици за џабе. Прва инеминација неуспешна ( и незнам колку беше паметно со бактериите инсеминацијата ама ме убедуваа дека се прочистува ејакуатот и дека се ќе биде во ред )и сега се плашшам да ја направам и втората да не биде неуспешна и таа бидејќи разочарувањето е преголемо, а од друга страна си мислам се дека нешто немам испитано како што треба и дека сум слабо информирана што треба, каде треба, колку треба...и вака кога ве читам прашалници милион во глава, до сега ниту еден доктор ( одам на 2 мислења кај двајца врвни доктори ) не ми рекол ништо друго да испитам.

Последна измена: 15 февруари 2019