@Lara 27 честитки мила, најубаво бебче да родиш!! Многу ме израдува, знаев дека ќе е позитивен Гали мешко
Честитки и со лесно да ти е Дали чекаше да ти задоцни менструација и го правеше тестот, или порано го направи. Во некоја тема го имаше постирано со мноогу бледа линија!?
Не чекав право да ти кажам радознала бев пуста радозналост моја.. нешто од внатре ме тераше да го направам после толку негативни ме огреа сонце
Ме немаше некое време на форумов , останав бремена пак и чекав да се стабилизирам и да потврдат дека се е во ред, ама за жал повторно со мисед абортус, повторно киретажа, за пола година две. Веќе незнам што да мислам, и веќе ми страв да пробаме за 3-та бременост , страв ми е од самата помисла не пак да почнеме со обиди. Таман се израдував, светот ми се сруши, срце ми се кине, многу ми е тешко...
Многу ми е жал , сигурно ти е многу тешко ама мора да бидеш силна. Не знам баш низ што сте поминале што имате испитано, но мислам дека можеби треба да најдеш некој друг гинеколог, да те советуваат што да правиш, пример мирување, прогестерон да земаш или нешто друго не знам тие се специјалисти. Нема откажување
@monik55 направив и беа супер резултатите , во ред беа. и уреаплазма излечивме, незнам зошто бидна вака пак. мн бев позитивна опуштена со најдобра мисла, и пак се случи најлошото. мн сум разочарана. Веќе не одам кај матични, продолжувам во некоја приватна болница ќе видам кај кој гинеколог. Ако може да ми препорачате добар гинеколог?
@Veki4kaa А мутации имаше испитано на трансфузиологија? Или само хемостаза и димери? Потсети ме те молам, заборавив.
А убаво спомна @monik55 за ХСГ. Имаш направено? Мислам дека торч имаше направено или грешам? Можеби треба да направиш и имунолошки и генетски испитувања, па да се види да не треба повисока доза од фолна, да не треба уште нешто штом се повторуваат спонтани. Ова чисто како размислување, се обидувам да предложам нешто што ми текнува. Пак можеби треба да провериш брисеви, да не се вратила бактеријата... Жал ми е многу, ај да му се сневиди
Немам правено ХСГ, ни торч.Сега да добијам прва менструација ќе испитам се. Не сакав пак киретажа , ама ете пак испадна - хорор за мене лично. а цело време нешто ко да ми кажуваше дека пак не е во ред. срцето како да ми кажуваше дека пак ќе одам на чистење. оф многу ми е тешко. каде се испитуваат торч и мутации, имунолошки и генетски? ја поим немам не сакам веќе со матични да се расправам, посебно не во велес, пошто еден салам нема. ако треба ќе одам у ск кај некој доктор да ми биде матичен само нека биде добар и стручен во работата, да се разбира. во својата работа.
@Veki4kaa мора да ги испиташ овие работи, те молам. Срце ми се кине како што те читам по вторпат и ти забранувам да се обидувате додека не ги провериш сиве работи. И не една-две. Сите. Те молам, ок? ХСГ има и приватно и државно, зависи каде сакаш да правиш ТОРЧ - на приватно и на Клиничка биохемија имунолошки и генетски и двете со едно давање крв на Имунологија