Fala vi zenski na site od Se nadevam ovoj mesec ke bide sreken za site Vie so imate iskutvo koga bevte na lekar prv pat posle test? jas sakam posle da se javam da zakazam pregled
Јас бев 4та недела кога бев на лекар прв пат и се видоа само две празни г.ќеси. Сега на 4ти одам да слушнам с.реакција тогаш ќе бидам 8 недели
честитки за за двете членки! Убаво би било (поготово ако се обидувате неколку месеца и повеќе) да споделите дали и што различно направивте последниов месец, дали нешто плус направивте што резултираше со две цртки.
Дали некоја од вас го има користено тестот, мислам дека беше Self Clear? Ама мислам дали го има направено неколку дена пред денот за добивање менструација и дали има покажано || цртички ? Бидејќи на самиот тест пишуваа дека покажува 8 дена после сексуален однос, ако мислиш дека тогаш била овулацијата?
Од шо читам цело време и низ шо поминувам,сфатив само едно,не губете време и не чекајте,месец по месец си поминува времето,направете ги сите испитувања,сами инсистиријате,барајте упати и проверете се,се ама баш се.
Мене друго ме интересира доколку нешто се покаже на генетските испитувања или имунолошките што тогаш ? Се третира ли тоа некако ? Поискусните нека кажат навистина не сум упатена..
Ja nemam mn sto da ti kazam od aktiven vtor mesec se fati Nisto posebno ne pravev osven so bev so nekoa pozitivna energija
Во понеделникот правев ИУИ втора по ред. Првата за жал неуспешна. За оваа имам многу позитивни чувства и искрено се надевам дека ке биде успешна. Инаку со мм 4 години се обидуваме за едно мало бебенце и досега не сум имала бременост. Држете ми срека оваа да биде успешна. Ве гушкам сите
Дај боже да вроди со плод...Јас правев втора иуи миналниот вторник на 12ти...Мило ми е што си позитивна.Јас првата иуи имав многууу голема надеж но за жал заврши неуспешно,па искрено од што бев разочарана дури сега за втората ако мм не ме потсетеше бев заборавила и дата и час Сепак ќе видеме чекам деновите да поминат па да правам тест.Инаку ние со мм се обидуваме подолг период скоро 9 год Но еден ден ќе успееме а дотогаш мора да се бореме нема откажување
Дај боже да успеете искрено се надевам дека Господ сите ќе не израдува еден ден. Чекаме позитивни вести од тебе
И мене ме интересира дали некој има искуство со тест да покаже позитивен неколку дена пред денот на добивање. Пример 3-4 дена пред очекуваната менструација.
Да , 5 дена пред да ми дојде мензис правев тест и вака ми испадна. Јас знаев кога имам овулација и кога требаше да ми почне мензисот
Да, и јас имам такво искуство. Тестот ми покажа две јасни линии 3 дена пред очекуваната менструација. Self Clear тест користев. Со лесно на сите и што побрзо да си видите две цртки
Генетските ако покажат мутации, има терапија, фолна, Б6, Б12, Аспирин, Клексан/Фраксипарин. Дозата и начинот на земање ги одредува специјалист, мене конкретно трансфузиолог ми кажа колку да пијам и што.