Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    А па сега ме замисливте со ова невередостојност на ХСГ,кај мене беа запушени и по контрастот ги пробија,имам 3 снимки и јасно се гледа разлика. Ми спомнаа дека матката ми била малку на лево ама као не било проблем :/

2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мене на хсг ми покажа непроодни двата .На хистеро-лапароскопија и двата проодни со што имаше као мали прираслици кои не сметаат ама ми ги отстранија и плус скречинг ми направиа.Има и други слични случаеви ко мојот.Баш со некоја феминка дискутирав околу тоа и она исто направи сега сме и двете бремени ама незнам која беше може ќе прочита па ќе пише искуство.

На paleska3 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Кај мене убаво си се направи ХСГ-то, веродостојна си е снимката, но извештајот не беше како што треба, не пишуваше дека имам септум.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Кај мене хсг покажа целосно запушени јајцеводи, после тоа останав два пати природно бремена.
    Е сега и двата пати имав спонтани абортуси, ама тоа нема веза со јајцеводите.

На 0ли и srekice им се допаѓа ова.
  5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мене искрено ми се сумљиви тие ХСГ снимки.Плус јас правев на радиологија пошто тогаш апаратот на ГАК не работеше.И многу ме болеше .На извештајот зтоеше дека не се регистрира контраст интратубарно.Димитров не веруваше па правеше зафат исе воспостави точно.Јас после тоа забременив природно .Е сега дали и тоа имало врска незнам но ете да споделиме искуство,на некого добро ќе му дојде.

На 0ли и eta им се допаѓа ова.
  6. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Кога го прашав докторот како така запушени јајцеводи, а природно бремена ми рече дека сигурно сум се стегала кога го ставале кинтрастот па затоа не навлегол во тубите.
    И јас многу не верувам во веродостојноста на хсг.
    Јас го правев кај Тофовски.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    18.052
    Се размислувам баш и со сопругот правев муабет пред да имаме односи бев многу настината тој период па од тоа да биде неуспешна бременоста? Ми се вртеше ми се лошешее немав сила буквално. Кашлав носот ми течеше грлото жар црвено.и апчиња пиев за настинка чаеви. Оздравев малку и почнавме со односи. Мислам дека прочитав негде дека може и од настинка да се случи. А клипови гледав на јутуб за абортус може да се случат и од неквалитетна јајце клетка. Не успева да се развие плодот и настанува абортус. Природна селекција. Ако ми бил имунитетот намален може да има неквалитетна јајце клетка?

8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    @Veki4kaa драга, прво да ти кажам дека навистина ми е жал за тоа што си го доживеала. И тоа по втор пат.
    Второ... Те молам не се измачувај, не размислувај така. Не си ти виновна драга, така ете требало да биде. Ќе си направите испитувања, ќе стигнете до информацијата и ќе го третирате проблемот. Ќе помине се. Те гушкам

На dunika, 0ли и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    18.052
    Многу точно , кога го прочитав верувајте многу ме утеши и ме охрабри да бидам силна и да продолжам напред - иако многу боли :muscle: ама нема смисла да се нервирам и да плачам . Го нервирам и сопругот неќе да ме гледа таква и ме кара. Ништо нема да се врати назад само ќе се уништам од плачење и нервоза.
    Фала ви на сите вие сте ми најголемата поддршка. :hug:
    И сопругот мој најсакан секако!
    Без него нигде! :!: Едвај чекам да стане татко , ќе биде најдобриот татко на цел свет (fingers):inlove:
    33FF65B7-C70C-462C-8D73-7C5B77648591.png

На L*G, Lara 27, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ете така! :!: :hug:

На Lara 27, Summer16, bela.m и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.168
    Допаѓања:
    13.550
    За матката налево нема да имаш проблем мене ми рекоа дека со бременоста како ќе се шири ќе си се исправи исто и мене ми е налево ама малку повеќе е дури левиот јајник ми е закржлавел од што немал место да се развие.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  12. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Кај мене проблем беше дворога матка, останав природно бремена но имав проблематична бременост со лежење и терапија се породив во 37ма недела. Мислам дека е слично бидејки и кај дворога бебето расте и се развива во пола матка.

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Мене ми е да не е проблем за зачнување,требало поинакви пози и такво нешто имам чуено :)

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.168
    Допаѓања:
    13.550
    Не не не се секирај :)
    Мене ми е налево и плус обратна, и различно беше кај мене што не требаше да имам празен мочен меур на трансфер.
    За поза не верувам ама после свршување најдобро е да легнеш на лева страна по логика :)

На eta и Stressed Out им се допаѓа ова.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160

Кај мене беше истиот случај, на хсг непроодни туби, на лапараскопија испаднаа дека се проодни. И мене истото ми го рекоа дека може така покажало од што сум се стегала премногу при хсг. Исто и јас останав бремена некој месец после направената лапараскопија.
    @Veki4kaa многу ми е жал за твојата загуба, но полека ќе се најде проблемот и со следната бременост ќе си имаш живо и здраво бебче :hug:

На Veki4kaa, eta и srekice им се допаѓа ова.
  16. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.746
    Каква ти беше снимката имаше најгоре на снмката права црта од контрастот или ви беше заоблена сега ме плашите и мене ми пишува дека ми е во ред матката?

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Горе малку заоблена, како малку вдлабната, а треба да е права.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snow-girl

snow-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    283
    Ви благодарам на сите на поддршката и се надевам дека желбата конечно ке ми се оствари. Нели велат дека тоа што се чека подолго било послатко и помило :l::hug:

На monka_bonbonka, eta, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.
  19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.746
    Мене горе цртата ми е права немам заоблена ја видов снимката.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Еве ја мојата хсг снимка со суб септум и полип и проодни јајцеводи - последна слика 3 ( септумот е забележителен - вдлабнатината во горниот дел на матката, а полипот тешко дека ќе го видите во левиот рог е ) некако ми се гледа како да ми е на лево и мене или ми се причинува од муабетиве што ги тераме? :) :) :)

Прикачени фајлови:

Последна измена: 22 февруари 2019