Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

А па сега ме замисливте со ова невередостојност на ХСГ,кај мене беа запушени и по контрастот ги пробија,имам 3 снимки и јасно се гледа разлика. Ми спомнаа дека матката ми била малку на лево ама као не било проблем :/

2. srekice

srekice Популарен член

Мене на хсг ми покажа непроодни двата .На хистеро-лапароскопија и двата проодни со што имаше као мали прираслици кои не сметаат ама ми ги отстранија и плус скречинг ми направиа.Има и други слични случаеви ко мојот.Баш со некоја феминка дискутирав околу тоа и она исто направи сега сме и двете бремени ама незнам која беше може ќе прочита па ќе пише искуство.

paleska3 and Stressed Out like this.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Кај мене убаво си се направи ХСГ-то, веродостојна си е снимката, но извештајот не беше како што треба, не пишуваше дека имам септум.

Stressed Out likes this.
  4. eta

eta Популарен член

Кај мене хсг покажа целосно запушени јајцеводи, после тоа останав два пати природно бремена.
    Е сега и двата пати имав спонтани абортуси, ама тоа нема веза со јајцеводите.

0ли and srekice like this.
  5. srekice

srekice Популарен член

Мене искрено ми се сумљиви тие ХСГ снимки.Плус јас правев на радиологија пошто тогаш апаратот на ГАК не работеше.И многу ме болеше .На извештајот зтоеше дека не се регистрира контраст интратубарно.Димитров не веруваше па правеше зафат исе воспостави точно.Јас после тоа забременив природно .Е сега дали и тоа имало врска незнам но ете да споделиме искуство,на некого добро ќе му дојде.

0ли and eta like this.
  6. eta

eta Популарен член

Кога го прашав докторот како така запушени јајцеводи, а природно бремена ми рече дека сигурно сум се стегала кога го ставале кинтрастот па затоа не навлегол во тубите.
    И јас многу не верувам во веродостојноста на хсг.
    Јас го правев кај Тофовски.

srekice likes this.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се размислувам баш и со сопругот правев муабет пред да имаме односи бев многу настината тој период па од тоа да биде неуспешна бременоста? Ми се вртеше ми се лошешее немав сила буквално. Кашлав носот ми течеше грлото жар црвено.и апчиња пиев за настинка чаеви. Оздравев малку и почнавме со односи. Мислам дека прочитав негде дека може и од настинка да се случи. А клипови гледав на јутуб за абортус може да се случат и од неквалитетна јајце клетка. Не успева да се развие плодот и настанува абортус. Природна селекција. Ако ми бил имунитетот намален може да има неквалитетна јајце клетка?

8. bela.m

bela.m Популарен член

@Veki4kaa драга, прво да ти кажам дека навистина ми е жал за тоа што си го доживеала. И тоа по втор пат.
    Второ... Те молам не се измачувај, не размислувај така. Не си ти виновна драга, така ете требало да биде. Ќе си направите испитувања, ќе стигнете до информацијата и ќе го третирате проблемот. Ќе помине се. Те гушкам

dunika, 0ли and Veki4kaa like this.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Многу точно , кога го прочитав верувајте многу ме утеши и ме охрабри да бидам силна и да продолжам напред - иако многу боли :muscle: ама нема смисла да се нервирам и да плачам . Го нервирам и сопругот неќе да ме гледа таква и ме кара. Ништо нема да се врати назад само ќе се уништам од плачење и нервоза.
    Фала ви на сите вие сте ми најголемата поддршка. :hug:
    И сопругот мој најсакан секако!
    Без него нигде! :!: Едвај чекам да стане татко , ќе биде најдобриот татко на цел свет (fingers):inlove:
    33FF65B7-C70C-462C-8D73-7C5B77648591.png

L*G, Lara 27, dunika and 12 others like this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Ете така! :!: :hug:

Lara 27, Summer16, bela.m and 2 others like this.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

За матката налево нема да имаш проблем мене ми рекоа дека со бременоста како ќе се шири ќе си се исправи исто и мене ми е налево ама малку повеќе е дури левиот јајник ми е закржлавел од што немал место да се развие.

Stressed Out likes this.
  12. QueenP

QueenP Популарен член

Кај мене проблем беше дворога матка, останав природно бремена но имав проблематична бременост со лежење и терапија се породив во 37ма недела. Мислам дека е слично бидејки и кај дворога бебето расте и се развива во пола матка.

Mini26 likes this.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Мене ми е да не е проблем за зачнување,требало поинакви пози и такво нешто имам чуено :)

Andonia likes this.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Не не не се секирај :)
    Мене ми е налево и плус обратна, и различно беше кај мене што не требаше да имам празен мочен меур на трансфер.
    За поза не верувам ама после свршување најдобро е да легнеш на лева страна по логика :)

eta and Stressed Out like this.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Кај мене беше истиот случај, на хсг непроодни туби, на лапараскопија испаднаа дека се проодни. И мене истото ми го рекоа дека може така покажало од што сум се стегала премногу при хсг. Исто и јас останав бремена некој месец после направената лапараскопија.
    @Veki4kaa многу ми е жал за твојата загуба, но полека ќе се најде проблемот и со следната бременост ќе си имаш живо и здраво бебче :hug:

Veki4kaa, eta and srekice like this.
  16. medena147

medena147 Популарен член

Каква ти беше снимката имаше најгоре на снмката права црта од контрастот или ви беше заоблена сега ме плашите и мене ми пишува дека ми е во ред матката?

17. 0ли

0ли Форумски идол

Горе малку заоблена, како малку вдлабната, а треба да е права.

monka_bonbonka likes this.
  18. snow-girl

snow-girl Истакнат член

Ви благодарам на сите на поддршката и се надевам дека желбата конечно ке ми се оствари. Нели велат дека тоа што се чека подолго било послатко и помило :l::hug:

19. medena147

medena147 Популарен член

Мене горе цртата ми е права немам заоблена ја видов снимката.

0ли likes this.
  20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Еве ја мојата хсг снимка со суб септум и полип и проодни јајцеводи - последна слика 3 ( септумот е забележителен - вдлабнатината во горниот дел на матката, а полипот тешко дека ќе го видите во левиот рог е ) некако ми се гледа како да ми е на лево и мене или ми се причинува од муабетиве што ги тераме? :) :) :)

Attached Files:

Last edited: Feb 22, 2019