I sto ti kazaa za sub spektumot? Jas samo sto naptaviv hsg i kaj mene mi pisuva se proodno so sirok sub spektum. Dr bese mnoooogu arogantna me ispanici i koga ja prasav dali e se vo red mi rece ako ti bilo nemalo da te ptatat tuka....nisto nikoj ne mi kaza so s rezultatot. Vo Sistina pravev. Te molam ako ti kazale nesto poveke kazi mi... Zenski samo sto napraviv hsg vo sistina! Sakam da ve ohrabram site onie koi ki ceka hsg NISTO NE E STRASNO I NISTO NE BOLI!! Bev preplasena i ocekuvav deka ke mi tece tecnost ko ke stanam no nisto. Mi dadoa nekoja vloska (ne sum videla takva do sega so pamuk i gaza) i tolku. Isko ko najnajnajobicen ginekoloski pregled. Bez gajle ajde da si ostaneme trudnicki!
Ok ama doktor gi ima videno, sto ti kazaa? Mene nisto samo snimkata mi ja dadoa jaaa nisto ne se razbiram a odam kaj dr Hadzi Lega vo remedika covekot neznam sto energija nosi ama e fenomenalen, ama duri vo ponedelnik treba da odam. Pa zatoa me interesira predvreme
Имам извештај од докторот шо го правеше снимањето и други гинеколози ги видоа после рекоа ок е,ама шо ги знам,веќе во никој верба немам Ама па по другиве снимки шо ви ги гледам,побајааги ми е мене на лево изгледа,ко изместена скроз ми изгледат
хахахаха и што треба да правам да лежам на лево по односи хахаха ? Уште тоа да го правам, уште на кров не сум се качила и пак ништо Септумот и полипот ми ги отстранија правев хистероскопија.
Jas ns se razbiram u medicina majka mi e lekar i od ona sto uspeavme da najdeme na net e deka za sub septumot intervencija ne se preporacuva voobicaeno. Vo smisla na laparoskopija i sl....cekam ponedelnik za da mi kaze mojot doktor.
Не по односи, додека имате односи на лево лежи, види во Камасутра, сигурно нешто ќе најдеш Шала настрана, без гајле, поставеноста не е пречка за забременување. @medena147 што пишува на извештајот, Не ја разбирам баш снимкава.
Здраво феминки, би сакала да микажете дали некоја од вас има отидено кај Др Оливера Арнаудова- деметра медикал? Јас одев 1 кај оливера а за втор пат кај Сузана Огненовска но сузана не ми јапофалија баш, сакам да забременам веќе втор месец, сузана ми кажа дека имам поли цистички а беќе 15 дена ми касни а не ми даде ништо лекови!!!!! Да ми препорачате некоја добра ДОКТОРКА која во иднина ќе може да ме прегледа и сигурно да ме лечи ако имам некој проблем за бременост( дај боже да не имам) вии благодарам однапред најдобрии стеее
Отидов на преглед бидејќи ми доцнат 15 дена а не сум бремена, бев сигурна дека имам цисти или некое хормонално пореметување бидејќи многу сум поправена последните 2-3 месеци плус на строга диета и секоја недела +2 килограми добивам затоа отидов на преглед
немој да бидеш на строга диета. можно е затоа да не добиваш... кога на телото му фалат хранливи материи, циклусот не е редовен.