Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    А може и таму? Исто со упат од гинеколог и општ матичен за сопругот?

2. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    И брисеви, и хсг се прави откако ќе заврши циклусот скроз.

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Ок. Мене премногу ме болеше ХСГто,ако не завршеа во моментот мислам ќе им скокнев од стол,во принцип јас имам мн болна менструација,ама ова беше пекол,моите биле запушени и ги пробиваа. Кај Толовски го правев. Напиете се дијазепамче и нешто јако против болка пред да одите на преглед,за секој случај :)

4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Да,ќе се качите горе во детско на ендокринологија.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Знам дека треба брисеви чисти,седиментација под 10 и мислам дека во должина од 10 дена се прави.Јас треба да почнам комплет све да правам,ама морам да чекам природен циклус затоа што овој го добив со дабростон...:/ Што и да не чека ќе поминиме само да успееме мила :* :hug::inlove:

На Lara 27 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  6. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    лелеле... ќе се напијам диазепам и како што никогаш не сум пиела(не сакам баш лекови да пијам за ништо, се си трпам ) ќе им заспијам таму хахахах

На Stressed Out, Lara 27 и curlyhair им се допаѓа ова.
  7. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.632
    Зарем цената им се сменила? Пред една недела правев 5730 кај Др.Палчевски

8. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.632
    Секој организам е различен. Немој да се плашиш колку по опуштена толку полесно ќе поминеш. Јас на пример имам мн.болни циклуси а на хсг супер поминав....баш како за добивање болка која за 2 минути ја снемува. Сум била за повеќе работи и во систина и на клиника. На клиника само се исплашив уште повеќе. Парите и те како се проблем во повеќе случаеви ама ако не ти се дефинитивно оди на приватно.
    П.с јас ништо не се напив (fingers)

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Лани ова време кај Корнелија правев, 4000 денари платив...стварно цениве секој месец си рипаат

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.632
    Што се однесува до цените стварно се ужас...

11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.746
    Јас поминав супер не ни ја осетив течноста ништо буквално,повеќе ми беше неубаво од тоа што ми ја местеше опремата него од течноста,секогаш ми е така кога одам на прегледи многу мразам вагинални прегледи не се осеќам убаво.

12. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Јас задутре треба да не добијам. Инаку немам некои симптоми, само чувствувам повеќе замор. Повеќе ме болеа градите претходните денови отколку денес. Позитивна сум па ќе видиме (fingers)

На Stressed Out, curlyhair, haruki и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Женски ја сум тука па не сум . Ќе гледам да сум поактивна.Ние во обид за второ бебе ама како и првиот пат малку потешко е. Наредна недела ќе одам на контрола и ќе пробаме месецов со следење на фоликули . Барем мојот план е тој .Ќе видиме што ќе каже докторот.
    Не сум запознаена со вашите приказни но ќе читнам сега додека имам малку време .
    Инаку имам една апликација Premom ,за следење на цикслус но чита и тестови на овулација .Симнете си ја може ќе ви помогне.Јас од минатиот месец ја користам .

На tina2018, curlyhair, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    А зошто да правиш хсг кога немаш проблем со забременување?
    Прашувам зошто и јас имав 2 спонтани еден сега во декември,предходниот пред година. И мене ми рекоа хсг ама јас мислам подобро одма хистероскопија, и не го ни правам,повеќе читам дека лажни резултати дава. А со хистро поголеми се шансите да се одкрие нешто, мојте бремености завршуваат една 10та една 12недела, може има преграда којзнае шо ми е страв ми е да почнам :@

На Martka и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    18.052
    Стварно незнам што да правам, ако го правам ХСг-то ќе го правам на приватно.
    ама ми е срав и од двете работи и од хсг и хистеро :worried:

16. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Хистеро е со анестезија нека не ти е страв и по веродостојни резултати би требало да има, мене ми вика матичнава брисеви пап торч,хсг нели се тоа малце испитувања? Јас сакам СЕ СЕ СЕ, оти воа не се трпи веќе остани исчисти се, и пак истото :( незнам кај да отидам за некој стварно да се заинтересира за проблемов. Дури на вторава киретажа ми се развика истата докторка Како воа вака си останала, а таа истата пред година и пол ми рече 2 циклуса и можеш пак да пробуваш :@

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    18.052
    Ќути, на сета мака некна се смеев кога се чистев, викам на докторите јас ја научив процедурата, знам веќе се, поминато ми е више :lol: сега се комплетно ќе испитам заедно со сопругот, несакам 3 пат да останам бремена и пак да ми се случи нешто - НЕ ДАЈ БОЖЕ - и нас нека не огрее едно сонце големо после две лоши бури. :angel:
    Два пати се израдував - огромна радост, колку што ми беше радоста голема, тагата дупло ;(
    Утре е 25 - последен термин со првата бременост кога требаше да се породам, душата боли, и ај биди силен , сеедно нека ти биде, епа не можам, сепак не сум од камен имам душа. боли... :!:

Смени си ја матичната чим така , не чекај ич ако приметуваш дека не е во ред.
    Ова матичниве се катастрофа :punch:, ја две сменив и со двете имам лошо искуство. сега со оваа само за упати боловање и слични работи ќе ми служи ако и одговара арно ако не , чао пријатно .

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Знам @Veki4kaa како е :( чул те Господ, дај Боже за брзо да се израдуваме. Мене термин за првата ми беше 02.02.2019, на сопругот му викам еее сеа роденден ке славевме ;( ако не ми даде упути за се што мислам дека треба, ке одиме во приватни и тоа е тоа. А за хистеро по не се плашам зошто и јас 2те анестезии лесно ги поднесов.
    Замисли двете да останеме бремени исто и да си пишуваме во труднички ама 9месеци ^_^ Убавини.
    Кога те читам како јас да се читам, ама ке биде мора така да си викаме, а по природа сум тежок песимист :^)

На Veki4kaa и Dance27 им се допаѓа ова.
  19. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    56CB1B80-E599-4ACF-B9A0-A2E487571CB4.jpeg Девојки денес ми е 37ден добивам обично на 33-36дена секогаш различно направив тест преку урина и потоа преку крв на анализата од крв излезе резултат слабо позитивен со препорака да се повтори за два три дена .Што мислите дали сум бремена има ли простор за паника ?

На gicka, duffi, L*G и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Вака се гледа и втората линија па би требало да е позитивно. Имало тука и побледи линии па испаднале позитивни ;)(fingers)

На Passionfruit и S.o.F.i им се допаѓа ова.