Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Се' е мислам поврзано со коагулација на крвта, циркулација. Без паники, но оди на разговор со трансфузиолог.

Последна измена: 27 февруари 2019
    На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
  3. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    еве ме мене , Закажав во Понеделни за ХСГ во систина кај др. Иванов.Е сеа шо ќе биде како ќе биде ќе видиме, некој искуство за докторов? стручен е или не се замара баш мн мн ?

4. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Треба рентген снимка да прочита, не е работата за замарање или не :) мислам дека се доволно стручни во систина да прочитаат снимка со контраст. А врз основа на резултатот ти треба да си одлучиш што ќе правиш понатаму.

5. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    ANA,AFA,LA, D-DIMETRI,faktori za hemostaza,vrodeni trombofilii,
    Ова ми пишува на првиот упат од многуте испитувања што ке следат, па ако некој знае да ми објасни поточно што се опфаќа, иначе нареден месец на трет ден хормони и тироидна,торч, и хистероскопија за кога ке најдеме термин, друго жени што предлагате да побарам, иначе проблемот ми е повторувачки абортус.
    Сакам да прашам исто за хистеро, со анестезија знам дека е ама те спремаат буден или од кога ке те успијат, како оди постапката?

6. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Па вака за хистеро имаш две можности со целосна анестезија но може и со локална во рбет те боцкаат (будна се слушаш гледаш али ништо не осекаш,но мислам така е по вознемирувачко).Мене ме земаа од соба ме однесоа во друга просторија мерат притисок,срце итн. па инфузија примав и ме префрлија во сала.Се изведува во сала легнуваш како за земање ПАП само што раце,нозе,со каиш ти ги врзуваат поради безбедност и те успиваат.Повеке ништо не се секавав и после интервенцијата се разбудив па ме пренесоа во соба.Вака поминав јас,ајде можеби и некоја друга феминка ке пише нејзино искуство во врска со хистероскопија :hug:

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Језиво! :tmi: :worried:

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Не е ништо страшно.Јас од страв одкога ми закажаа и се додека не ја извршив интервенцијата се си плачев.Но не е како што си мислев затоа кој треба да ја прави хистеро ич да не се двоуми.Јас супер поминав а и Др и сестрите беа супер поддршка и од нив имав додека бев таму (fingers)

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Браво,алал да ти е! Ајде многу среќа утре! (fingers)

10. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Каде ја правеше?

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Јас па ептен бев храбра за хистеролапаро кога требаше да правам. Само сакав што побрзо да одам и да се заврши. Ако нешто треба, не одложувајте, нема потреба.
    Ја исчитав цела тема Хистероскопија и прашав што ме интересира и тоа е тоа.
    Ништо страшно, дури и интересно ми беше спремањето. Си излегов да си купам нова торба за во болница, си купив нова спаваќа убава, папучи, ситници. Мислиш на одмор одам, а не на операција. Таму си поминав супер.
    Инаку на ГАК правев.
    Си викав зошто да се секирам кога одам за убаво, уште еден чекор до целта што мора да се помине.

Без паники, ништо страшно не е. :muscle:

На Summer16, Grasiela**, Cersei и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Во Чаир

13. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    537
    Од каде се набавува ова?

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Јас од Зегин го купив околу 1300 денари.

15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да проблем се затоа што ако ти се високи димерите значи матката не прима доволно крв во нејзе со тоа и ако дојде до оплодување на јајце клетка таа нема со што да се храни пошто нема доволен доток на кислород и храна и она изумира без ти да знаеш.Исто и ако дојде до имплатација а димерите се високи онда може да застане во развој и да дојде до спонтан.Се на се генерално ова мора да се третира со клексани,аспиринот не е за оваа намена.За дете се ќе направиш.Една инекција еден ден живот за него јас така си го сватив тоа и да ми рече некој сега супер е прекини,никад не би престанала :shake:
    Испитани ли ти се генските мутации и дали е наследна или стекната состојба ова? Мораш на трансфузиолог. Јани и Петковиќ Елена ти се најбољи на клиника и ќе ти кажат што да правиш ,друг никој .

На Nane26, eta, Cersei и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Испитавме,ги чекам резултатите. Гинекологот кај шо одам се чудеше од шо би биле вака покачени :( Пријателка моја исто вака ги спуштила со аспирин пред бременост,е сега е бремена и од 4ти месец почна да се боцкат со клексани.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еве вака јас уствари клексани почнав превентивно да примам а димери 169 ми беа.И накај 12та недела Ивановски ми рече прекини ги доста е.Ама црвот не спие и му викам ако не штетат ќе ги примам не ми е тешко.Кога наредна контрола ми се појавија лакуни на постелката ,димери последен пат околу 700.И ми вика добро што си продолжила да се боцкаш.Исто и трансфузиологот ми го рече.Јас си пијам и аспирин но он има некоја друга намена не е поврзан со клексанот така да не се ни распрашував повеќе.

На Nane26, eta и Stressed Out им се допаѓа ова.
  18. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Вчера го купив од Зегин, 1060 денари е. Сабајле правев на 16ти ден од циклус и ми покажа дека нема овулација, а сега почна да ме боли лев јајник како да овулира ( а и месецов имам 1 фоликул на лев јајник ).. Баш ќе направам и утре сабајле да проверам повторно.

Последна измена: 28 февруари 2019
  19. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Ништо страшно јас бев преплашена и на крај сватив дека џабе си правев стресови непотребни. Конкретно имав страв од анестезијата ама од денешна перспектива смешно е дури од што навистина нема простор за паника особено ако си одбереш доктор профи и имаш доверба во него. Мене не ме врзуваа пред да заспијам, само си легнав на боксот и толку не се сеќавам понатаму. После 40 минути бев пробудена и не чувствував ни тегоби ни лошење, буквално ништо. Правев во Ремедика кај Димитров.
    Со лесно, те охрабрувам да си се средиш со време.

Дали папратот или дамките кроз микроскопчето треба да бидат црни како на сликата или прозирни? Јас сабајле правев немаше папрат на 16ти ден од циклус имаше само точки ама прозирни.

Последна измена од модератор: 28 февруари 2019
    На Grasiela** и Dance27 им се допаѓа ова.
  20. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Оставаш да се исуши па го враќаш...немора да се црни дамките ќе видиш утре :Dкако јасно се гледа папратче :clap: