Devoja jas denes so rezultati od HSG kaj maticniot bev i mi dade upat za da baram potpis da za pocnam spremanje dokumenti za vaucer za invitro. Site lider folikuli 2 godini unazad mi se na desna strana a ja imam samo lev kanal i jajcevod. Imalo i na leva strana godishno 2-3 pati ama za da ne gubav vreme mi rece da si pocnam so procedura. Inaku denes na eho na lev jajnik ima 4 folikuli, na desen 1 ama ne se znae nikogash koga ke bide, cekanjeto i nadevanjeto sekoj mesec me poludi. Drugo se e vo red so site ispituvanje i hormoni i brisevi i spermogram. Da ne znae nekoj kaj se naoga sub-specijalisticka mbulantata za asistirana.
Кога ќе влезеш на ГАК, одиш десно накај лифтовите. Треба да ги поминеш лифтовите и таму ќе ја најдеш, има столчиња за седење како чекална и прозор како шалтер. Пишува на вратата.
Да,сега некако сум во дилема да не ми ја закажаа мн рано инсеминацијава. Се боцнав прееска во 14:30 а ми закажаа за утре во 18:00. Едниот фоликул беше бааги голем,скоро 26 па можда ради то побрзо. Една членка овде ме советуваше да инсистираме на инсеминација и на повеќе од 36 саати заради аглутинацијата кај мм. А како да им кажам то,доктори се тие сепак
Радување смеење за се да заврши толку брзо и трагично.. спонтан.. во крвта ми најдоа високо ниво на тестостерон
А кај ќе правиш инсеминација? 26мм тоа не е големо,јас мислев од 18 до 23мм најмногу пукаат Ајде со среќа
bitno e toa da ja krenes glavata i da prodolzis ,tesko e sigurno i nema utesen zbor.noo sledniot pat ke bide uspesno sigurno.
Фала ви многу на поддршката многу еее теешко... на гак ми рекоа мора да го смалам нивото на тестостероните иначе во иднина тешко да забременам а и да забременам може повторно да дојде до спонтан
kaj mene betata bese 0.5 posle 9 dena docnenje na menzis citav deka pod 5 e negativno sega dali 0.5 spaga pod 1 ili od 0.5 pa nagore se racuna pa jas sum na granica sto mislite ?
kaj mene betata bese 0.5 posle 9 dena docnenje na menzis citav deka pod 5 e negativno sega dali 0.5 spaga pod 1 ili od 0.5 pa nagore se racuna pa jas sum na granica da ne e na granica vikam oti ima 11 dena od odnosot rano da ne e da pokaze u zivot mi nema docneto ni den a sega 10 dena ke zbudalam na eho nisto ne se gleda...