Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ауууу што е работата,една моја блиска пред две недели од таму ги зема,сигурно веке не ги произведуваат штом никаде ги нема.
    Јас два пати Овитрел се боцкав,реално многу поскапа е но тоа е кога се работи за бебе не е битна цената :)

Ти како помина на иуи? :inlove:

2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Добро,имам болки во јајниците од пукање на фоликулите најверојатно. Ставив погоре слики од прочистената сперма ај види ги баш.

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Добро нормално е што имаш болка
    Колку што се разбирам мислам дека добра бројка имате добиено.
    Сега релах и да навиваме за ll цртки :inlove: :sun:

На KonstantinaM и Stressed Out им се допаѓа ова.
  4. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    За почеток хормоните испитај ги,брисеви и проодност на канали,јас тоа имав испитано па потоа докторот ми рече и на трансфузиологија д-димери и генетски мутации,во меѓувреме секако пробувајте си...па ако не ви се чека нека ви предложат што понатаму...стимулација,инсеминација...

На srce-9, Cersei и Stressed Out им се допаѓа ова.
  5. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.122
    Ние ќе продолжиме да се обидуваме секако
    Но дотогаш ќе побарам упат од матичен за хормоните но дли да ги направам на 21 ден или да чекам нареден циклус за трети ден
    Ако знае некој дали може некаде во куманово да се испитаат или пак некоја од приватниве во Скопје за побрзо да бидат резултатите?

6. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Незз дали има во Куманово обично мислам во поголеми болници треба да има...на 3ти ден од циклус се исптуваат репродуктивните хормони...и на државно имаш истиот ден резултати на приватно е мн. поскапо еден хормон е над 800 денари...

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    43
    Здраво, нова сум на форумот ама ве читам веќе некое време.. Со мм планираме бременост веќе 5ти месец ќе ни биде како пробуваме, првите 2 чат пат сега веќе посериозно. Минатата менструација проверив брисеви уредни, пап чекам рез и хормони имав само малце покачен пролактин кој го средив со пиење на 1апче само.. Се надевам дека само до тоа било само проблемот, еве денес ми е последен ден добиено па од утре пак со нови сили. Сакав да ве прашам ако и месецов ништо дали следниот месец да барам повеќе испитувања да направам и што све?

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.485
    Допаѓања:
    9.404
    Обично лекарите даваат повеќе време да се обидувате, една година, па ако не биде после да се прават испитувања. Се надевам нема да имате потреба од понатамошни испитувања, и за брзо ке се израдувате.

На Stressed Out, Tiki123456 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  9. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Не е воопшто долг период,ама за мирна совест плус спермограм и проодност на канали можете да си испитате :nod: Колку ти беше пролактинот?И тој знае да варира и колку стварно знае да прави проблем?...И мене ми варира ама не ми го кажуваат како проблем :smirk:

На Tiki123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    43
    Fala, se nadevam iskreno deka ke nema potreba sepak ke vidime sto ke kaze vremeto

11. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    43
    Па тоа и планирав сега ако не биде и месецов да провери тоа спермограм, а за проодност искрено многу ми е страв викаат болно било. Иначе пролактинот ми беше 28 а горна граница 24, пиев дотинекс 2 недели по пола апче неделно и ми падна на 4.5 што е супер, и матична а рече дека ми е моментално зашто на психа ме мавна изгледа ама рече и дека и 25 да е е проблем за зачнување, бидејки спречува да се оплоди фоликулот и не се ствара жолто тело туку пука празен. Затоа пиев апче за да не ризикувам и чекам, тебе колку ти е покачен?

12. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Првиот пат ми беше 28 пиев по пола достинекс неделно и ми се симна на 1.8 после следен месец без пиење 18 (facepalm) ама и ја сум таква само се замарам со нешто и сама си го качувам гарант...неможам да се опуштам:smirk: а за проодност незнам како да ти кажам каква болка и да осетиш не трае повеќе од 15 секунди:sweat: јас трпам болка ама за мене не беше воопшто пријатно искуство,ама сега кога ќе се сетам исто како да не било :lol: Така да само храбро и чекор по чекор тргај ги сите можни препреки ...Колку години имаш?!

13. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    43
    Па иста сум и јас одма се нервирам никако да се опуштам а се трудам ама џабе, ке проверам пак месецов да видам како се движи за секој случај. Имам 26 сега за некој месец 27, со мм бевме во врска 7год и септември се земавме.. На почеток викавме рано е не пред свадба вака така еве сега па кога ние сакаме несака.. Кој да знае дека вака ке испадне. Ке почекам уште малце ако не ќе морам и тоа хсг што да правам. Ајде дајбоже сите да си се усреќиме што поскоро :*

На Stressed Out, Dance27 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  14. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Море мила ич не чекајте мој совет до сите што решат да стапат во брак одма да почнуваат да се обидуваат ние така првата година внимававме као демек млади сме,свадба,вработување,и.т.н. но после првата година почнавме да пробуваме но небидува и небидува и ете веке 9 год се бореме со тој проблем.А за ХЦГ ич не се плаши и јас го правев најмногу 1-2 мин трае и толку,тапа болка како пред добивање се осека моментално и тоа е тоа.И мене ми беше страв но нема причина за паника :| :hug:

На bigi24, tina2018 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  15. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Може ли нешто да значат невообичаени болки во долниот дел нидко востомакот многу ми е чудно ...денес ми е 18 ден од циклусот

16. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Каде може да се види проодноста на каналите,дали тоа се гледа на ехо кај гинеколог или.. ?

17. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    можеш со упат од матичен на клиника, или по проватниве. не се гледа на ехо, туку мора ХСГ. јас утре имам закажано па ќе ти кажам како ќе биде

18. Macido

Macido Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    32
    Здраво, иако не сум активна на форумот,секојдневно ве следам и на сите ви посакувам што побргу да си дочекате радост,тука вклучувајќи ме и мене.Поминати два спонтани во рана бременост,во рок за 2 години и уште без бебе. Кај мене е се испитано,се е во ред,остана машкиот фактор сега на ред. До сите што си имаат мака со пролактинот,мојот пред две години беше 28,со бромергон го симнав па пак ми се качи и почнав да пијам витекс,ми го нормализира и уште го користам со повремени паузи.

На Stressed Out, KonstantinaM и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Дали забремени кога пиеше бромергон и го прекина откако дозна дека си бремена или?

20. Macido

Macido Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    32
    Почнав со бромергон 3 месеци после првиот спонтан и го пиев скоро 2 месеци,пролактинот се намали меѓутоа бременост немаше следните 7 месеци,почнав со витекс и веќе вториот месец останав бремена но за жал заврши пак со спонтан.Пролактинот може да е тесно поврзан со тироидната,барем во мојот случај беше така.Тсх ми беше 5 истовремено со пролактинот кој беше 28,ендокринологот ми рече да пробаме со бромергон и да намалам стрес,и после 2 месеци беше намален и тсх и пролактин

На Cersei му/ѝ се допаѓа ова.