Ај кажете ми каков доктор е Таше Трпчевски од плодност? Се мислам дали да одам кај него или да продолжам со Гордана Петровска од систина.
Среќен 8ми Март женички ! Ние и овој месец се обидуваме со маж ми, помина вештерката. Кој ме има читано знае дека имав еден спонтан пред 6 месеци. Е сега сакам да прашам се мачам со ешерихија коли веќе година ипол,значи нема што не сум пробала. Антибиотици незнам колку имам испиено, веќе реков на матичниот дека несакам да пијам кога немам никаков ррзултат. На природна база чај од сува брусница, чај од брусница,чај од семки од диња. Користев и масло од диво оригано. И таман малку ке намали и пак иста песна. Значи веќе незнам што да правам. Другите резултати се ми се во ред. Го прашав матичниот и докторката што ми ја правеше киретажата, дали спонтаниот може од ешерихија да е предизвикан ама рекоа Не. Сакам да слушнам мислење и од вас. Се извинувам на долгиот пост.
Сите да станеме мајки и да имаме мали ангелчиња кои ќе ни викаат - среќен 8-ми март мамо! Среќен празник дами мои!
@S.o.F.i во врска со бактеријата јас знам дека само маслото од диво оригано помага и ич благо периодот додека го пиеш.. Сега нез како си го пиела ама се пие по шема 15дена па недела пауза па пак мислам беше, и најубаво некое подобра фирма да купиш
Може ли некоја девојка што добро го познава хормоналниот статус, да ми каже нешто за овие резултати, работени на трет ден од циклус Да напоменам дека требаше да одам на ин витро со смрзнати ембриони но во последен момент повторно искочи бактеријата streptococcus agalactiae, koja ја лечам веке пола година а ми ја открија после спонтаниот. Има ли шанси со овие хормони за природно забременување?
Пролактинот е височок, а мислам дека fT4 e доста низок. Тоа е мое мислење, те советувам да се консултураш со доктор. Секогаш ти се вакви? Докторот ништо не рекол? https://forum.femina.mk/threads/Покачен-хормон-пролактин-и-можност-за-забременување.5002/
Мене естрадиолот не ме бендисува баш . Провери го уште еднаш пролактинот . Да не биде за време на менструален циклус . Мене така ме тераат да го мерам . Шанса за природно забременување секогаш има
Пролактинот ми е секогаш добар, го контролирам скоро секој месец, прв пат така повисоко да ми искочи. А зошто не ти се допагја естрадиолот?
И мене после спонтаниот ми ја открија бактеријата streptococcus agalactiae. И јас никако да се отарасам од неа веке пола година. Сега пробувам на природна база, капсули и чај од диво оригано, чај и капсули од брусница па да видиме. Испив многу антибиотици, но не ми помогнаа, многу упорна оваа бактеријава, не знам веке што да се прави.
Не бев ги проверила сите заедно од последното ин витро пред две ипол години. Ги проверував само тие што се потребни за ин витро со замрзнати ембриони, лх, прогестерон и естрадиолот. Пролактинот понекогаш ми е повишен но со терапија четвртинка достинекс го држам во нормала, сега не знам зошто покачен, тироидните хормони секогаш во ред, а фсх ми варира. Пред две ипол години ми беше 12.5, па после неколку циклуси, 7 и нешто.
Да ми кажете какви реакции имате после инсеминација? Ја првиот саат кога дојдов дома има малку крв,два дена имам лигаво кафеаво како пред и последобивање. Денеска ми е 4ден и пак крв со кафеаво. Фала ви
Која е процедурата и кој испитувања треба да се направат, моја блиска личност прашува, две години се трудат за бебе?
srcka Jas pravev 3 I Jas nemav nekakvi simptomi kaj sekogo razlicno e ma da imam slusnato feka I ubo e to
Kaj mene ima srcka bebence teram 8 nedela emto ostanav na prirodno koga najmalku ocekuvavme pozdravce