Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nasledni4ka

Nasledni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Јас сум нова на форумов некое време ве читам и би сакала да прашам доколку некој имал слично искуство како мене. Во декември имав биохемиска бременост. Брзо се зафати по два месеци обидување, но за жал не се задржа. Знам дека е многу честа појава. После тоа крварев така слабо скоро еден месец се до наредна менструација и после тоа си беше се во ред менструацијата ми е многу редовна на секој 30ти ден. Забележав разлика што преку една менструација не ме болат градите како симптом пред доаѓање на менструација што никогаш претходно не ми се счулувало. Е сега пробуваме еве 3-4 месеци но сеуште ништо. Ве молам сите кои имате искуство со биохемиска бременост после колку време останавте бремени. Дали треба да се загрижувам и да започнам со испитување или едноставно да продолжиме со обидување?

2. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    јас мислам дека не треба воопшто да се замараш срцка. како прво периодот е многу краток, нема потреба за грижа. си останала бремена значи секако има шанса да се случи повторно тоа. јас мислам да се опуштиш и да не се грижиш. почекај барем уште 3,4 месеца ,дај му шанса на телото, па после можеш да провериш се што треба. ти посакувам среќа

На Nasledni4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Јас имав биохемиска во јануари 2018, во септември 2018 останав повторно бремена, истиот месец кога правев и хсг.

На Nasledni4ka и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  4. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Девојки искуствено на колку време одприлика треба да се проверуваат хормони? Имам проверено пред година одприлика. Од тогаш контролирам само ТСХ бидејќи имаше мали престапувања, останатите хормони беа во ред.
    Тенкс

5. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Дали некој правел кај Толовски проодност на канали да ми каже која цена е

6. Gladiola Led

Gladiola Led Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    111
    Jas pravev kaj nego 4600 den plativ

7. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Јас правев, 4 600 платив и можам да кажам дека не вреди толку пари. Ако можеш оди си државно.

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    И јас од него мислам осетив највеке резултат, едно десетина дена се чувствував супер и таман помислив се спасив и ништо|(.
    Го земав од зегин, пишуваше на упатството пд 15 до 17 дена да се пие па 10 дена пауза. Во 100 гр зовриена вода ср раствараа од 1-4 капки. Во тој период и бев на хроно исхрана значи благо не јадев, ама можеби па намален имунитет и знам тогаш баш напаѓа:sweat:. Сега не сум во Мк, ама ке мора да го побарам и пак да пијам од него. Страв ми е и да останам бремена дали ке ми предизвика проблем:(

Да пробај и јас пиев и капсули од брусница, пиј го чајот од диво оригано, ако можеш и маслото јас сега пак ке морам да го купам, некогаш стварно не се истрпува каква нелагодност предизвикува. Антибиотици веќе Не, и така бакктеријата ги мутира и џабе е, нр осетив воопшто да ми помогнат. Со среќа и на тебе:)

Последна измена од модератор: 11 март 2019
    На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    18.504
    Ние се обидувавме 9 месеци, во декември останав бремена-биохемиска. После тоа некој викаше да почекаме, некој ме советуваше да не чекам одма да се фатам за работа. И така во јануари на 3-4 односи,без размислување околу плодни денови дали ќе се фати или не...еве ме 10та недела:) Само опушти се и само ќе си дојде бебчето:nod:

На tina2018, curlyhair, Kris80 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Zdravo devojki nova sum pa bi sakala da mi kazete pravev ispituvanja na hormoni a maticniot mi e na odmor dali nekoja razbira da mi kaze kako se..fala vi.. 20190312_082258.jpg

11. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Добри ти се хормоните. ФСХ И ЛХ не провери?

12. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Fala ti ❤

13. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Pa neznam nemale reagensi taka mi kazaa

14. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    кај правеше 8ми септември ? Се е ок ама треба плус тие два да ги направиш а доколку имаш проблем со создавање на фоликули и овулации дополнително и АМХ.

15. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Vo strumica vo opsta bolnica gi pravev

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Ти благодарам, навистина ке ми треба срека со оваа бактерија.
    И јас реков антибиотици веке НЕ, па да видиме.

17. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Јас пред да правам хистероскопија имав стрептокока специес и ешерихија на брис од цервикс, а маж ми во уринокултура и спермокултура. Не се нафаќаа да ми прават интервенција пред да ги исчистам бактериите. За 2 месеци бев целосно исчистена со пауза од односи, чај од диво оригано природен по 2 - 3 шољи во ден и матична млеч. Предходно 2 месеци пиев антибиотици залудно.

На eta, S.o.F.i и LunaGrey им се допаѓа ова.
  18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    јас наредна недела треба да проверам дали сум ја исчистила уреаплазмата. се надевам дека ја нема. ако уште е присутна и јас ќе пијам чај. зимава веќе два пати бев на антибиотик ,нема шанса пак да пијам.

На eta и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  19. Tiki123456

Tiki123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    43
    Пробајте со ова ако го најдете и не во зовриена вода туку во лажичка со вода капни по 2-3 капки или на коцка шеќер. На една другарка и помогна ја исчисти со него

Прикачени фајлови:

20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Фала @Tiki123456 ама баш тоа масло го користев. И пишува во упатството посебно за ешерихија коли во зовриена вода да се користи. Имаше да и на коцка шеќер и во сок да др раствори ама за друго беше наменето. Како и да е има јак мирис и вкус, ама пак ке го користам. Фала уште еднаш:*

На Tiki123456 му/ѝ се допаѓа ова.