Секако знам дека треба да се уредни резултати, ама оваа бактерија јас ја имам во урината, не поминува. Мене ми се јави проблем во Ноември 2017 и бев надвор од Мк, во Февруар си отидовме дома и бев одма на доктор и на резултатите имав и јас стрептокока и ешерихија во урина. Пиев антибиотици и е.коли беше пак присутна. Останав бремена после свадба и имав спонтан. И ајде нели пак резултати и тогаш имав и уреаплазма. И тоа средив. И пак отидов да видам дали е се средено, добив резултати се беше уредно, освен е.коли во урина, и матичниот ми рече правете бебе се извинувам на долгиот пост
Пробајте со антибиотик што до сега не сте го пиеле,јас имав бактерија на мокрача скоро години не можев да ја излечам,ми даде урологот антибиотик што немам пиено два месеци по ред го пиев без престан ми се исчисти.
Zdravo devojki nakratko na 9 fevruari 2018 imav abortus vo 8 nedela od togas dva pati gi napraviv site ispituvanja i se bea vo red sega eve veke 8 meseci probuvame. Ovaj mesec trebese na 6 da dobijam ama eve veke 7 dena mi kasni nemam simptomi kako dosega sto imam pred da dobijam imam samo nekon blagi bolki vo polovinata na 8 napraviv test negativen ispadna a eve uste nema nisto neznam veke sto da mislam
Утре ми е 3 ден од менструација докторот кој ми ги прави иуи ми предложи повторно да проверам хормонски статус бидејќи немам проверено скоро една година. Ми рече да проверам ТСХ, ФСХ, ЛХ, ПРОЛАКТИН и ЕСТРАДИОЛ. Отидов кај матичнава по упат бидејќи ќе ги правам во 8ми Септември се јавив имале реагенси замислете да не фрлам пари по приватниве и она ми ги даде истиве горенведени хормони и дополнителни: ИНСУЛИН, КОРТИЗОЛ, ТЕСТОСТЕРОН, ЕСТРОГЕН и ПРОГЕСТЕРОН. Минатиот пат не ги правев овие дополнителниве.. прашањето ми е дали се потребни да ги проверувам? Ми рече во упатот за женски хормони морала да ги наведе сите. Поздрав
Ако, ништо лошо не направила. Можела да додаде и Т4, Т3, Тестостерон, Кортизол, Дхеа и уште некој имаше не ми текнува сега. Има повеќе хормони што може да се испитаат. Испитај си тоа што напишала, инсулин е ок да се испита.
Уште ова треба ли да не јадам после 7 за хормониве пошто и инсулин или нема врска? На роденден сум вечер хахаа
Ееее Јас гладна сум испитувала инсулин, како крвна слика кога проверувам. Последно јадење ми е во 18 часот. И не скокај многу по родендени. Наспана, одморена, без некои физички напори, без секс, пиење на проверка за да нема влијание тоа на хормоните.
Ќе може да ми кажеш бројче за да се јавам да проверам после недела дена ќе треба исто да ги испитам и јас повтпрно сите
Не се секирај, има терапија за спуштање. Можеби треба да го испиташ пак само пролактинот за неколку дена, можеби е моментално. Можеби не си била наспана, си била активна, возбудена и сл. Нели на роденден рече дека ќе одиш. Ти препорачувам за некој ден да одиш пак само него да го провериш. А другите хормони какви се?
Оди во поликлиника Железничар кај Беко. Не ти треба ни упат ни ништо, 300 денари чини за трите работи. Може со лична карта само, не мора ни книшка.