Другите 7 се во ред Пролактин 70 тсх ( со третирање пијам еутирокс и редовно го следам ) пак ми е качен на 4,4 т4 ми 0.89 а треба да почнува од 0.90 па нагоре
Ќе се уклучам малку без врска @monka_bonbonka и јас сега скоро имав пролактин 60, се друго ок. Ама претходниот ден пред да ми земаат крв имав стресови еден куп на работа. Докторот ми рече дека не е реално тоа така и да повториме за една недела. За разлика од другите хормони пролактинот можеш да го провериш било кој ден.
Еутирокс пон-чет 25мг пет-нед 50мг Пролактинот прв пат пред 7 -8 месеци ми беше 10 Инаку зборев со др. со овие резултати ми ја откажа иуи за да не сум се разочарала а требаше да правам 2ра следнава недела. Ми рече да се консултирам со ендокринолог за тетапија да ги средам хормониве, па потоа ќе продолжиме со процесот :/
Да и тоа е логично. Ама кај мене најверојатно и тироидните хормони му прават проблем дополнителен, незнам што да кажам...
И за едното и за другото има решение. Ендокринологот сигурно ќе среди Да не пиеше случајно пиво на роденден? Го покачува пролактинот
Можеби е моментално така, но како и да е, што и да е, се средува. Како што ти рекол докторот, ќе види ендокринолог и ќе каже што понатаму. Знам дека си разочарана што се одложува иуи, но подобро е така.
Фала Оли за поддршката и сите останати нормално. Разговарав со ендокринологот во понеделник сум на преглед, ми рече Достинекс да се напијам денес и во понеделник нови резултати. Исто ми закажа ОГТТ тест бидејќи уште тоа не сум проверила, па ќе видиме.
Ми треба помош околу тоа како се користат лентите за овулација? Во континуитет неколку дена, одреден дел од денот...?Од која фирма зимате?Во зегин нема никаде... Доколку ова прашање не е за оваа тема,префрлете го.
Почни да ги користиш некаде од 10 ден од циклус, секој ден во исто време, најдобро после ручек. Кога двете линии ќе бидат со иста боја или тест линијата потемна од контролната, тогаш ќе настапи овулација (12-36 часа, нема правило). Јас моите ги нарачував од e bay, најефтини се и прецизни. Тестовите што ги користев беа "One step".
Јас го купив Мејби Бејби стикчето ќе видиме месецов како ќе се покаже па ќе ви кажам како сум задоволна. Го купив по препорака на членки од форумов.
Од Зегин 1200 денари. На батерии е. Има добро објаснетто упатство, има едно стакленце и во принцип од сабајле се става плунка на стакленцето и после како под микроскоп треба папрат да ти искочи доколку денот е плоден.