Да, во исто, или приближно исто време и после барем три часа непрекинато спиење. https://www.fertilityfriend.com/cou...Record-your-Basal-Body-Temperature-_-BBT.html
Дали некој се соочува со дијагноза олиготератозооспермија кај партнерот,нас др.трајковски ни рече да земе профертил,некој дали има искуство со тој препарат,докторот рече ке се подобри спермограмот за 3 месеци да не се секираме
жени утре одиме да испитаме кариотип со сопругот. од него ќе почнеме . Не дека се радувам, ама со секое наредно испитување сум чекор поблиску до посакувана бременост. со Господ напред само. не чека долг пат...
Профертил се таблети, ние ги купуваме од аптеката од Систина ги нема сегде. Добри се секој втор мислам дека ги пие, може само позитивно да влијаат, негативно не може бидејќи се витамини. Штом ви рекол др. нека ги земе да ги пие па по 3 месеци контрола.
женички, добив на 26.02 на 04.03 правев хсг се беше во ред. значи треба да добијам на 25-26.02 е сега овие неколку дена ме боли левиот јајник како тапа нолка со струење и доле ниското. сеа загрижена сум да не ми имаат некоја бактерија раширено. на лекар дури од пон можам да одам док. ми е на одмор
па не отиде микрибиолошки брисеви да правиш пред хсг? ако ти биле чисти, не можат бактерија да ти рашират
абе мене може и филмови ме маваат со бактерии, секој ден се среќавам со пациенти шо се жалат дека од прегледи (нестерилизирани алати) фаќаат по нешто а јас такс малер ко шо сум може од нигде никаде да си иам закачено
не ми се верува дека е тоа, пробај да не се секираш, можеби овулираш па затоа те боли. почекај да добиеш и да ти заврши па пак направи си брисеви ако сакаш да бидеш мирна.
ми помина овулацијата баш бев на лекар за мерење фоликули е сеа шо ќе биде ќе видиме, шефицата ме зеза да правам тест хахах па ќе видиме за недела дена шо како
Devojki dali ima nekoja od podarez radovisko imala nekoja zena sto vrzuvala i mnogu od tamu ostanale bremeni dali ste slusnale za zenata..i ako nekoja ima brojce da mi dade od zenata fala vi
Da ama srcka koga nemas drugo mojata situacija se e vo red i so mene i so soprugot site mozni ispituvanja gi napravivme i eve 7 godini nisto a za prvoto odma ostanav ..ne znam veke sto da mislam