Ренген си е ренген, мало, средно зрачење е пак зрачење. Инаку има и методи што не е класичен ренген мислам дека кај Органџиски се прави такво хсг затоа и е најскап во Мк, но ако правиш на државна и те како им е стра апаратура и е класично ренген зрачење.
Zenskii neli vcera pozitiven se pokaza testot dene negativen dali znaete da ne e lazen kje spobudalam ve molam kazete mi nesto
Тестот не е можно да е лажно позитивен. Штом има 2 цртки тоа е тоа. Колку време ти касни? Следно што треба да направиш е да се јавиш на гинеколог да ти закаже преглед
Sega vo 11:30 zakazav kaj ginekolog problemot e vcera shto ne vidov posle kolku vreme se pokaza vtorata crta ama odma ne pokaza posle edno 5-10 min toa me kopka da ne e nevaliden vcerashniot test lelee kje poludam
Дечки го правев ОГТТ тестот скриен шеќер немам сва среќа, но имам инсулинемија референтна вредност до 10 мене ми е 36,7 . Ендокрнологот ми рече дека не е страшно но морам да пијам гликофаже од 500 мг по едно во денот и да внимавам на исхрана па за 3 месеци на контрола, уште ова ми требаше ама тоа е .... Дали некоја од вас имала искуство баш со ова да ми каже што јадела како го довела во нормала инсулинот и слично ? Фала,
Монка, моја блиска пиеше глукофаж подолг период бидејќи имаше проблем со овулацијата, исто проблемот го најдоа во инсулинемија. По 3 месеци се беше средено, следниот веќе ги имаше прекинато. Забремени пак со ивф, но како и да е имаше резултат Поздрав, секое добро
И на државно да правиш, и во систина и кај органџиски зрачењето е тоа, навистина е минимално.Радиолошки технолог сум во сите стручни литератури го пишува тоа.Порано препораките биле после ХСГ да се пазат неколку месеци од бременост а сега со новата посовремена апаратура со минимални дози на зрачење нема поента да се апстинира од односи кога целта е бременост.
Правиме бебе, но јас требаше да добијам на 16ти март, на 15 добив кафеав исцедок другиот ден добив нормално и после другиот ден само розева боја. Мене менст. ми е обилна но сега мн чудна. Имам болки во градите, брадавиците скиро љиљакиви, болка во кичмата и стомакот. Направив бета хцг и беше негативен.Дали е уште рано и дали хцг покажува точен резултат.А симптомите останаа исти.
Мене и пред добивање и по добивање овој месец ми останаа истите симптоми. Нема правила. Ако ти е мисла, консултирај се со докторот, оди на преглед.
Бев но според пресметката на докторката е мн рано и ми кажа да почекам. Јас вакви болки сум немала никогаш плус со љиљакови брадавици
Повтори ја бетата, да не згрешиле со резултатот. Но ако и вторпат покаже ниска бета, значи нема бременост. Иако мене ова ми личи дека си добила и ти завршила, дека почнал нов циклус. Но никогаш не се знае.
од покачеН прогестерон болат гради и брадавици ама многу,некои месеци ако ми се покачи на повисоко ниво хормонот во лутеалната Фаза, дури плачам од болка.