1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ќе биде нареден месец 100% ;)
    Ти посакувам убав ден и без грижи! :hug:

2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Taka e optimistka биди силна и издржи овој месец ке биди сигурно :) Незнам колку време се обидувас ама не губи надеж тука сме и ние кои со месеци и години пробуваме така да сите заедно сме посилни ке издржиме нема да е за многу :* :*

На Wanna.be.mum и instruktor им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :^) дошло :devil: ич не му требало ама ајде се надевам нареден пат нема да дојде и само така биди позитивна :!: оти стресот и нервозата не прават добро :) поз до тебе :hai:

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво Феминки,

Не знам дали е овде местото за такво прашање но сакам да прашам нешто да се консултирам.
    Јас веќе една недела почнав да пијам ампули тотхема зашто сум анемична исто така пијам и огестан како што ми препорача гинекологот и б6.Но како што прочитав дека тотхема треба да се пије заедно со витамин ц, јас колку што имам слушнато не е тоа препорачливо ако сакаш да забремениш зашто тоа предизвикува крварење во матката и побрзо добиваш менструација.Мене последниот циклус ми беше 21 мај еве чекам да не добијам се плашев не пијам витамин ц само тие тотхема ама многу ме боли од тие после желудникот.
    Ако има некоја од вас вакво искуство нека ми објасни подобро ;)

Поздрав до сите :)

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Епа и мене ми дојде и тоа не ни почувствував. Кога видов се разочарав! :(
    Сепак тестот убаво си покажал, само не знам зошто ми доцнеше толку? (веројатно од стрес и напнатост)
    Наредниов месец не знам колку ќе бидеме во можност да работиме турбо на случајот бебе, поради некои обврски но што е тоа е.
    Ако не во јули, во август нека биде - само да биде! :)
    Со мене ќе се дружите уште некое време во темава, па ред е да ги испратиме прво оние кои подолго се обидуваат нели?
    Ве поздравувам! :*

6. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Заедно сне посилни фала за поддршката на сите стварно ми треба ајдеееееееее ова лето ќе се работи турбо :clap: :rofl: ќе престане да иде па шо сака нека биде :lol: позззз до сите и фрлајте се на работа доста е забушавање :*

7. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Види Види јас и ти пак ќе чекаме ист термин ;) ама овај пат :P ќе му покажиме убаво на ова идењево :lol:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Samo da ve pozdravam i da vi kazam deka mene mi kasni duri eden cel den :) za test mislam deka ke pocekam uste malku... Vi posakuvam ubav den!

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    се надевам дека нема да добиеш и ке се израдуваш со бременост :)

10. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    :clap: :clap: :clap: ајде ќе имаме мамичка навивам :clap: :clap: :inlove: со господ напред прави тест па ч ;) екаме да не израдуваш

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мене денес толку многу ми се слоши што за малку не повратив, навечер имам грчеви во долниот дел на стомакот, расположението ми е многу променливо, глава ме боли и ми се спие... да се надеваме дека е бременост или да не се надевам многу да не се разочарам. И денес правев од оние тестовите за овулација и прв пат ми покажа втора цртичка баш кај што треба да и е местото без да се шета нагоре, ама беше малку побледа, а во упатството пишува дека треба да биде иста боја од контролната. Можеби овулацијата ми е покасно. Ај ќе видиме, здравје само :)

12. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Ти држам среќа да си бремена :* :clap:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Чул те Господ оптимистка23, дај Боже и ти и јас и сите што чекаме :*

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :) ајде имаш срејка од цела фемина и се надеваме овој пат ке бидеш бремена и ке си имаш убаво бебушче :) :)

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала срцка :* , ако сум бремена и ако е женско ќе се вика ФЕМИНА, а ако е машко ФЕМИНКО, хахахаха :D

16. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Ajde ecapereca i jas ti pustam sreka, daj boze da si trudnucka, a i site drugi da si vidat dve crtki i da si slavime zaedno tuka :) jas uste nemam nikakvi simptomi...ama bas nikakvi...ni za ednoto, ni za drugoto...vrtoglavicite verojatno mi bea poradi nizok pritisok. A iskreno kako sto mi izgleda, poverojatno mi kasni zaradi stres...katastrofa mi bese ovoj mesec :( ama ajde ke se nadevam sepak deka od ubavo mi kasni :) vi posakuvam ubava vecer :)

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала Цветина, дај Боже и тебе да ти касни зашто бебушко се вселило во мешето :)

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Zdravo devojki,

Da se konsultiram samo, mene poslednata menstruacija mi bese 21 maj.znaci bi trebalo da dobijam no nemam nikakov simptom.Sum piel antibitici ciprinol 3 nedeli zasto imav cistitis i zapalenie na besikata.Dali e mozno od antibioticite da mi kasni menstruacijata da se poremetuva datumot?

Pozdrav ;)

19. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Мене претежно ми се пореметува кога пијам нешто но зависи до организам се надевам дека има бебенце ајде па израдувај не :* земи тест ако ти доцни :clap:

20. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Jas dobiv :@ tuuu a bas prv pat ki kasnese, sega znam deka bea vo prasanje samo dva dena, ama ete se nadevav... Nema otkazuvanje, ke rabotime i vo juli :) do nova godina poklonot mora da dojde :) ajde ecapereca, ti ja pustam seta sreka, izraduvaj ne :) uste kolku imas do nedobivanje?