Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ќе биде нареден месец 100% ;)
    Ти посакувам убав ден и без грижи! :hug:

2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Taka e optimistka биди силна и издржи овој месец ке биди сигурно :) Незнам колку време се обидувас ама не губи надеж тука сме и ние кои со месеци и години пробуваме така да сите заедно сме посилни ке издржиме нема да е за многу :* :*

На Wanna.be.mum и instruktor им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :^) дошло :devil: ич не му требало ама ајде се надевам нареден пат нема да дојде и само така биди позитивна :!: оти стресот и нервозата не прават добро :) поз до тебе :hai:

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво Феминки,

Не знам дали е овде местото за такво прашање но сакам да прашам нешто да се консултирам.
    Јас веќе една недела почнав да пијам ампули тотхема зашто сум анемична исто така пијам и огестан како што ми препорача гинекологот и б6.Но како што прочитав дека тотхема треба да се пије заедно со витамин ц, јас колку што имам слушнато не е тоа препорачливо ако сакаш да забремениш зашто тоа предизвикува крварење во матката и побрзо добиваш менструација.Мене последниот циклус ми беше 21 мај еве чекам да не добијам се плашев не пијам витамин ц само тие тотхема ама многу ме боли од тие после желудникот.
    Ако има некоја од вас вакво искуство нека ми објасни подобро ;)

Поздрав до сите :)

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Епа и мене ми дојде и тоа не ни почувствував. Кога видов се разочарав! :(
    Сепак тестот убаво си покажал, само не знам зошто ми доцнеше толку? (веројатно од стрес и напнатост)
    Наредниов месец не знам колку ќе бидеме во можност да работиме турбо на случајот бебе, поради некои обврски но што е тоа е.
    Ако не во јули, во август нека биде - само да биде! :)
    Со мене ќе се дружите уште некое време во темава, па ред е да ги испратиме прво оние кои подолго се обидуваат нели?
    Ве поздравувам! :*

6. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Заедно сне посилни фала за поддршката на сите стварно ми треба ајдеееееееее ова лето ќе се работи турбо :clap: :rofl: ќе престане да иде па шо сака нека биде :lol: позззз до сите и фрлајте се на работа доста е забушавање :*

7. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Види Види јас и ти пак ќе чекаме ист термин ;) ама овај пат :P ќе му покажиме убаво на ова идењево :lol:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Samo da ve pozdravam i da vi kazam deka mene mi kasni duri eden cel den :) za test mislam deka ke pocekam uste malku... Vi posakuvam ubav den!

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    се надевам дека нема да добиеш и ке се израдуваш со бременост :)

10. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    :clap: :clap: :clap: ајде ќе имаме мамичка навивам :clap: :clap: :inlove: со господ напред прави тест па ч ;) екаме да не израдуваш

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мене денес толку многу ми се слоши што за малку не повратив, навечер имам грчеви во долниот дел на стомакот, расположението ми е многу променливо, глава ме боли и ми се спие... да се надеваме дека е бременост или да не се надевам многу да не се разочарам. И денес правев од оние тестовите за овулација и прв пат ми покажа втора цртичка баш кај што треба да и е местото без да се шета нагоре, ама беше малку побледа, а во упатството пишува дека треба да биде иста боја од контролната. Можеби овулацијата ми е покасно. Ај ќе видиме, здравје само :)

12. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Ти држам среќа да си бремена :* :clap:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Чул те Господ оптимистка23, дај Боже и ти и јас и сите што чекаме :*

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :) ајде имаш срејка од цела фемина и се надеваме овој пат ке бидеш бремена и ке си имаш убаво бебушче :) :)

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала срцка :* , ако сум бремена и ако е женско ќе се вика ФЕМИНА, а ако е машко ФЕМИНКО, хахахаха :D

16. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Ajde ecapereca i jas ti pustam sreka, daj boze da si trudnucka, a i site drugi da si vidat dve crtki i da si slavime zaedno tuka :) jas uste nemam nikakvi simptomi...ama bas nikakvi...ni za ednoto, ni za drugoto...vrtoglavicite verojatno mi bea poradi nizok pritisok. A iskreno kako sto mi izgleda, poverojatno mi kasni zaradi stres...katastrofa mi bese ovoj mesec :( ama ajde ke se nadevam sepak deka od ubavo mi kasni :) vi posakuvam ubava vecer :)

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала Цветина, дај Боже и тебе да ти касни зашто бебушко се вселило во мешето :)

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Zdravo devojki,

Da se konsultiram samo, mene poslednata menstruacija mi bese 21 maj.znaci bi trebalo da dobijam no nemam nikakov simptom.Sum piel antibitici ciprinol 3 nedeli zasto imav cistitis i zapalenie na besikata.Dali e mozno od antibioticite da mi kasni menstruacijata da se poremetuva datumot?

Pozdrav ;)

19. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Мене претежно ми се пореметува кога пијам нешто но зависи до организам се надевам дека има бебенце ајде па израдувај не :* земи тест ако ти доцни :clap:

20. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Jas dobiv :@ tuuu a bas prv pat ki kasnese, sega znam deka bea vo prasanje samo dva dena, ama ete se nadevav... Nema otkazuvanje, ke rabotime i vo juli :) do nova godina poklonot mora da dojde :) ajde ecapereca, ti ja pustam seta sreka, izraduvaj ne :) uste kolku imas do nedobivanje?