Ќе ја излечам само незнам што пишуваше на рецептата ако можам да го земам на приватно бидејќи новата сеуште не ми е матична а немам осигурање се на приватно плаќам се одрав пари давајќи за се по ред..
Резултатот од брисевите ако го имаш, таму пишува кои антибиотици треба да се пијат. Однеси го резултатот кај докторката и нека ти каже што да пиеш. Не чекај многу, понекогаш потешко се лекува, знае да е досадна.
Еве ме и тука дали некоја од вас има искуство со пурегон инекции?!Бев денес на ехо имам 4 добри фоликули и докторот рече да не ги пропуштиме,да примам 3 дена од инекциите,нема да имаме инсеминација месецов
Јас ги примав мила и кај мене делуваа и немав никакви нус појави.Функционирав најнормално.Ти посакувам успех
Озбилно првиот пат матичната ми ги препиша и така ги земав на рецепта,а вториот дека на приватно бев па не отидов по рецепт и ги земав за 100 и нешто..
Molete se za mene i moeto bebce! Vi pisav vcera deka krvarev skoro cela nedela mislejki deka imam spontan a betata se pokacuva. Denes pak pravev test i pak e duplirana Krvarenjeto veke mi prestanuva imam samo rozevo ili kafeavo koga se brisam denes. Pocnuva po malku da mi se gadi, i sum pospana. Drugi simptomi nemam. Ne znam sto fenomen ke bese ova, ne sum slusnala nekoj da krvari kako za menstruacija a da e bremena. Se molam na Gospod se da bide vo red.
лежи одмарај , ќе биди се во ред мојата бременост до 3 месец беше мн ризична , почна со светло розово ( имплантациското ) е мене одма ме ставиа под терапија ама пак прокрварував уште два пати едниот пат мн обилно , мислам цел свет ми се сруши , и само лежев 15дена и се беше добро , еве сега си имам скоро 2г моме До 3 месец максимално се пазев . Чувај се многу , лежи одмарај максимално тоа е најбитното , барај терапија , имај верба ќе биди се добро
Vi blagodaram na site, da se nadevame na najdobroto. Krvarenjeto mi prestana, pocnav da cuvstvuvam umor, gradite denes pocnaa da me bolat taka da sega za sega e na pozitivno. Naredniot ponedelnik sum na doktor ako e se vo red ke bidam 5 nedeli i 5 dena togas, da se nadevame ke mozat da vidat nesto barem da mi olesni
Јас месецов исто така открив висок пролактин 70 а рефернетна вредност 25. Покрај пролактинов кој е многу важен за забременување и малце покачен инсулин имам 36,7 и на мое разочарување докторот ми ја откажа закажаната инсеминација, така да одговорот е да, има влијание пролактинот и тоа големо. Јас пијам достинекс за пролактинот и гликофаже за инсулинот да ги регулирам хормоните па потоа ќе продолжам со процедури и стимулации, во меѓувреме си пробуваме природно никогаш не се знае. Моја препорака е да си го провериш повторно можеби е моментално покачен, доколку повторно ти е покачен правец кај ендокринолог да ти даде терапија. Со лесно,
Јас би сакала да се пријави бар една од сите што им рекле ДА СЕ ОПУШТАТ И ДА НЕ МИСЛАТ НА ПРАВЕЊЕ БЕБЕ зошто стварно не ми е јасно на што друго мислат по цел месец па и повеќе а воопшто не помислуваат дека еве, маж им им с... и дека може да фати овој месец баш дај жити се нека се пријави некоја оти преку глава ми е од тоа ОПУШТЕТЕ СЕ... се опуштаме, се си проверивме, се е во ред... фала ви однапред