Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да ова е стоп инјекција.Ќе се боцнеш во стомак и со среќа во понеделник (fingers)

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    13.547
    Мене се ми беше јасно што маж е кога и покажа позитивен тест и покрварела и кажала на мажот он се натажил малку и заминал на работа.
    После немаше како да отиде на лекар да ја зирнат чекаше до наредниот ден.
    Се гледа колку е ангажиран околу жената и нивниот проблем си мисли дека на него е само да го истури, после натаму ако не штима нешто жената е одговорна и крива за тоа...

На Stressed Out и srekice им се допаѓа ова.
  3. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.118
    Потполно си во право како и останатите кои одговорија на моите прашања.
    Мм не се противи за одењето по лекари, направи спермограм и се е ок од негова страна но ете баш тие денови избегнува да разговара за таа тема, што да правам таков е.
    Јас бев на ендокринолог, ќе одам антитела и скриен шеќер да испитам кога ќе можам побрзо, прашав дали некој знае во Куманово дали се испитува но не добив одговор од членките.

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ама несмее така да реагира.Ќе те фати под рака и двајцата сегде и се ќеиспитате.Тоа што неговиот спермограм е ок незначи дека нема некоја слабост на пример оплодува јајце клетка и после тоа можеби таа не се развива како што треба зашто има проблем во генетскиот материјал.Може има некоја бактерија или инфекција .Затоа мора двајцата се да правите и да те кара и теши он тебе кога во глава ти се вртат сиви мисли а не да се повлекува и ќути.
    Па кога ќе ти даде гинекологот упат ќе видиш за кај ти е.Ако нема во Куманово онда во Скопје ќе видиш.
    Исто така провери си и проодност на канали,хормони,брисеви ,на имунологија за генски мутации.Има многу испитувања мила кои мора да ги направиш.

На Stressed Out и srce-9 им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    18.504
    Поминав низ тоа 9 месеци и потполно те разбирам. На секое добивање менструација,двајцата разочарани,нервозни и за ситници се каравме. Се додека после 6 месеци не отидовме кај гинекологот и не прашавме што треба да се провери,нешто не е во ред со нас. Бевме спремни на секакви испитувања, двајцата. Тој веднаш даде примерок за спремограм, јас требаше да чекам до следнот месец за на 3 ден добиено да проверам хормони. Стигнува неговиот резултат -перфектен. Јас се разочарав затоа што тогаш сфатив дека е до мене. Но во ниту еден момент не ме остави сама, дури без да знам почнал (ако има потреба) да размислува за ин витро. Секој месец ми викаше да штедиме пари, кога тргнавме на страна од прилика колку за ин витро,јас останав бремена а тогаш ми кажа за што ги планирал парите. Мој совет ти е да поминувате заедно низ се. Сепак вие сте едно мало семејство кое наскоро ќе се прошири и таму сте еден за друг во добро и зло. Ако треба и една обична крвна слика да направиш,одете заедно. И испитај буквално се што е поврзано со неплодност,не жали пари.
    Те:hug: :*

На L*G, Soulfree, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Леле луѓе ова болење на гради е неподносливо!
    Некои циклуси не ме болат толку ама некои ЛЕЛЕ МАЈКО!
    10 дена пред добивање почнуваат да ме болат и 10 дена ми е мака,како да ќе ми експлодираат.
    Не можам да спијам,не можам да се допрам. Денес и мн ме пецка десната страна,кај јајникот. Како струја. Треба да добијам за 4 дена.

7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Синоќе додека имавме секс со сопругот, со напињање ме повреди доле ниското, и сега ме боли и при движење, и при лежење, незнам дали е нешто страшно, ќе одам дури понеделник на доктор..

8. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Суперрр да се радуваш...а како испита хомоцистеин тие те пратија или?

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  9. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Да стоп инекција јас за инвитро со 2 се боцкаш во 22 точно во стомакот 3 4 прста од папок лево или десно неважно... и со среќа

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Не,од матичен гинеколог си зедов сама за на клиничка биохемија,сабајлето ми зедоа крв,поручекта ми беше готов резултатот.

11. Bokka

Bokka Нов член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    40
    Мило ми е што се секаваш на мене , помина долг период, сега сум тука . Поздрав до тебе и сите побрзо да заминеме од темава :inlove:

На mal.ecka, curlyhair и duffi им се допаѓа ова.
  12. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Кај мене овој пат незнам што се случува, ама страшно ме ј..е во психа! Пишав тука во петокот дека ме боли стомак и чекам да добијам. Саботата повторно со болки и пак нема, при вечерот само една точка кафеаво и велам до вечер е тука. Но, пак ништо и веќе си давам надеж дека може биднало. Во недела исто менструални болки дури поголеми и еднаш на бришање имав повеќе кафеаво, викам ајде ако доаѓаш бар дојди на време. Вечерот луѓе имав ептен малку како да се изразам како тие парчиња што ги исфрламе за време на циклус ама ова беше ептееен мало. И еве денес правев тест и ништо негативен е:(. Се бришам и малку крв свежа и многу ми е чудно, никогаш вака не ми се случило и сега многу сум изнервирана. Извинете на долгиот пост.
    Некој слично искуство барем?:)

13. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Ти пробива.
    Мене 10 дена ме болеше стомак , грчеви, па еве денес добив, 2 дена порано:^)

14. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Да готово еве конечно ми дојде.
    Претходниот месец порано ми дојде, овој пат добро се поигра со мене. Не ми се имаше случено до сега вакво нешто и секако малку се понадевав.
    Со нови сили овој месец!
    Ти посакувам и тебе се најдобро и да си ја дочекаме нашата среќа!:hug:

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    20190401_171457.jpg
    Девојки јас како што гледам ова е се во нормала само 4тото од 27.9 нагоре треба мене ми е 27.8 , хормони и торч тест уредни, еве ги овие, и сега што наредно :?:причина 2 спонтани
    Ако не се најде проблемот мене ми е страв да пробувам, а има поминато 4 месеци

16. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    9.402
    Хсг или хистероскопија дали имаш направено, можеби проблемот е таму, и хормонален статус исто. Најдобро консултација со некој добар гинеколог, ти посакувам да е се во ред, да се реализираш наскоро како мајка, и се ова да ти биде минато на кое нема да се сеќаваш.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    хсг да направиш ако немаш направено, да не имаш некоја преграда во матката,па можеби тоа е причината. Ти посакувам среќа(fingers)

На Septemvri и Grasiela** им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Нека не те плаши не се сите циклуси исти по траење и интензитет.Инаку тие парчиња се ендометриум кој што се лупи и исфрла со циклус,некогаш е посебел и пообилен а некогаш е потенок.

19. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Фала ви девојки, хормонален статус направив сега пред 5дена и тој е во ред. Наместо хсг да правам хистероскопија ја мислам

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    да,можеш. очигледно каналите не ти се запушени пошто остануваш трудна.
    имаш тема ХИСТЕРОСКОПИЈА, можеш да прочиташ мислења и искуства таму.