девојчиња, матичната не можам да ја добијам, изгледа не ми е тука. башка добив два дена порано, и сега нема да можам да земам упат за хормони. ќе одам на приватно, не можам да чекам уште еден месец за да ги проверам. трет ден од циклус ми е задутре. во која лабораторија да одам, во авицена веродостојни резултати даваат?
Ја прашав општата ми рече мора гинеколог. Многу се безобразни. Матичниот гинеколог два месеца не можам да ја видам, не можев да закажам термин и на крај кога успеав идам и 10 души пред мене. Ќе требаше два саата да чекам. Па затоа исто брисеви на приватно правев. Ќе ја сменам сега.
@LunaGrey Ако не ти е тука матичната, оди кај тој што и' е замена. Кога мојот е отсутен, одам кај тој што му е замена и тој си ми дава упати. Едит. Инаку, за на приватно, во Амедела имаат во моментов пакет за репродуктивни хормони, поевтино е од вообичаено. Имаат и сајт, ѕирни.
Нема заменска, сама е во смена а втора смена им е приватно. Како и да е ќе отидам сабајле докај неа да видам дали е таму
Знам дека го нема. Дополнително може да се направи, ТСХ не е поврзан со ден на циклус. Фати го третиот ден сега со овие, а ТСХ може кога ќе дојде матичната да ти даде или да ја смениш во меѓувреме и новиот матичен да ти даде за него. Иако е сама, секој матичен има замена. Не е во иста ординација, но мора да има.
Sramota kakvi lekari i kakvo zdravstvo, ne odraa, znaat deka ne zalime pari za ova samo neka bide si vikame, ama katastrofaa. Da nemozesh maticen lekar da go kontaktirash sho sekoj mesec zima plata od nas, nie gi plakame i pak se na privatno se sveduva nakraj.
Правам муабет со матичнава, веќе се осеќам досадна ми вика на трансфузиологија е ок, торч е ок, хормони ок, пап и бресеви ок, и ко демек пак да се обидуваме (јас тоа осеќам дека сака да ми каже има поминато 4 месеци од киритажата, а како 4 дена да се. Мене ми е страв пак да бидам бремена леле незнам што да правам да навалувам ли за хистероскопија незнам, неможе два пати неуспешно и да нема проблем или може
На ова мислиш? Ова е на имунологија или на трансфузиологија правено? Гледам има Мтхфр ама друкше мислам изгледаат тие резултати.Може е и ова ,моите се поинакви .
Ако се плашиш да направиш хистероскопија, што нема потреба од страв и паника, мој совет е да направиш ХСГ задолжително! Поздрав,
Девојки, постои начин за зголемување на веројатноста за близначка бременост (без семејна предиспозиција)?
двојајчените близнаци се раѓаат само ако има во семејството веќе. а едно јајчените се случајност и може да се случат кај било која жена. ама дека можеш да поттикнеш бременост со близнаци не можеш со ивф има поголеми шанси ама пак немаш никаква гаранција.
Пред неколку години, матичниот гинеколог (сега во пензија) ми спомна дека имало некои таблети кои стимулирале созревање на повеќе јајце клетки одеднаш и можноста за близнаци била поголема. Само не ми спомна како се викаат таблетите
По не се плашам да правам хистероскопија оти е со анестезија, ама нема кој упут да ми даде, цело време спомнувам немало потреба, а не ми се вика ама на форум еве викаат пожелно е , а и ја знам дека е , на крај да си одам на приватно (колку кошта дали некој правел сега брзо?)и така ми е 8,9ти ден од циклус, само оти да давам толку пари кога може за далеку помалку да се испитам
со такви таблети само си ја трошиш резервата. немаме беконечно јајца во себе. се раѓаме со одредена бројка и таа ни е за цел живот. со такви апчиња само побрзо ќе си ги потрошиш јајцата.