Пред неколку дена купив корен од мака во пеав,читав позитивни коментари.Има некој пиено и да има резултати?
Мидлам дека не прават хсг,јас имксј него бев на преглед ме виде на ехо вагинално и ми направи 4д ехо на матката и ми зема 8000 ден,после тоа еден саат ми кажуваше како во македонија приватните клиники нашата борба за дете ја сметале за бизнис за на крај дс ми рече дс правам инвитро кај него а јас всушност имав хидросалпинг на десен канал.Извини за горенапишаното,знам дека не беше тоа прашањето ама јас не сум задоволна од кај него.пс јас бев кај младиот Органџиски
Истиот муабет е кај сите :/ За 4д ти зема 8000ден или правеше уште некое испитување? @Lostinparadise , прави хсг Органџиски. Ама пред 3-4години кога прашуваш беше најскам само кај него беше 7-8.000, а во Систина беше 4-5.000. Ама кажуваше била некоја метода без зрачење кој само он ја имал бла, бла.
8000 денари за ехо????? Па тој стварно не е арен нешо. А оние клиники кој ги спомнува дека правеле бизнис за тој преглед земаат 2500 што до неговата сума има огромна разлка.
@ocicka2014 i @fana samo toa,nikakvo drugo ispituvanje ne mi napravi i plus sho filozofirase eden saat
Значи не се нормални со цените... Тогаш да одам во Систина или Ремедика? И кој доктор би ми го препорачаче?
Од мое лично искуство имам одено во Плодност,во Ремедика,кај Органџиски, во New born ама деф зс мене најдобар доктор е Лазаревски во Систина,само он од прв преглед ми го најде проблемот односно дека како последица од операција од слепо црево пред 20 години имам хидросалпинг на десен канал и остатоци од слепото црево што ми правеа голем проблем.плус кога му реков дали треба да правам нови испитувања он ми рече дека нема потреба,ме виде на ехо и еве пред две недели правев лапароскопија и хистероскопија кај него и сум презадоволна и тоа што кажа тоа и излезе.
Мислам дека еловата не се раствараат во вода, туку под јазик, така и било подобро. Јас ги пиев 6 месеци бидејќи немав овулација, исто немам ниту полицистични јајници но ништо не ми помогнаа. А 700ден е една кутија, за 1 месец треба 2 да се испијат. Потоа матичната ми кажа да ги продолжам пак додека да направиме хсг ама јас ги оставив.
Сакав да ве прашам дали сметате дека дебелината е пречка за бремност? Точно дека имам мали фоликули и дека од тоа според матичната неможам да останам бремена, ама и пополничка сум па и тоа ме загрижува.
За жал да, е пречка. И ти и партнерот треба да имате нормална килажа. Овде секако ќе ме нападнат сите членки во стил "нема врска не смета јас познавам полничка трудна" и сл., но факт е дека тежината треба да е регулирана во нормални граници за бременост. Секој доктор тоа го потенцира и сите научни трудови укажуваат на тоа. Со лесно
И јас познавам многу пополнички од мене што останале бремени ама сепак имам читано дека е проблем затоа прашав. Плус ниска сум па оваа килажа што ја имам за мене е преголема
Вака како што читам се е во нормала? Ама сепак што мислите, последните се за тироидната така? Се си наоѓав симптоми дека имам хормонално пореметување
Резултативе баш спротивното го кажуваат. Одлични се. Предпоследниот е за тироидната и е супер, последниот е за шеќер и е исто така супер
Девојки бев кај матичнава и ме прати да одам на специјалист - кај др Тофоски да се видам со него и да видам што ќе ми каже.
Однеси ги сите испитувања што ги имате и ќе му ја кажеш ситуацијата. Ќе те упати секаде се надевам. Ако нешто не спомне, речи би сакала и ова и ова да испитам. И кажи му дека ништо матичната не ти дава упати и не можеш како човек да си испиташ