Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    So deckomi nemame probano "da napravime " bebe no pravime cesto muabet na taa tema vekje i iminja smisluvame :) samo na momenti mi ide da se zamislam..kako da imam nekoj strav..sto ako nemozam da imam deca..ako nemozam da ostanam bremena? Vi se desilo ova i na vas ili jas zabegav :worried: :) pozzzz

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) и јас Mногу пати сум Mислела исто така па еве имам 2 прави здрави децина и Tретото е на пат....немој да Cе оптеретувас со такви мисли пробај да мислис позитивно Pоз :*

На JustBlack му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Сонував како дојам бебенце,колку бесе убаво,кога се разбудив ми бесе криво сто било само сон. Сакав да продолзам да синувам исто и продолзив да спијам. После па сонував како сум се породила со царски и цекав да ми го донесат бебето. Барав сто знаци да се сонува доење и процитав дека знацело таа сто сонува е или трудна или е опседната со дете. Ова второво е сигурно, за првово ке видиме здравје во среда сто ке биде, дали ке се израдуваме со позитивен тест или ке дојде вестерката. 8)

На TSS и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ецапереца јас веќе ти кажав што мислам! ;)
    Во среда очекувам убава вест, таа вештерката ич немој ни да ми ја спомнуваш!

На zalosna и ecapereca им се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    И јас сношти :) :) :)

6. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    само напред драги мои опустете се и не мислете на тоа...јас за прво дете одма од едно легнуванје останав, а сега за фторо 2 месеци се обидувам ама неуспесно.....затоа не се замарајте не мислете на тоа и ке биде кога најмалку оцекувате.....нема кога ние сакаме кога господ ке даде..... :* :* :*

7. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ајде и на двете среда да ни е среќен :) :*

8. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Не ми дава ништо да пијам затоа и пишав,но следниот пат кога ке одам мора да прашам за фолната ;)

9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде дај Боже, среда среќен ден, на нас ни е и 5 години од кога прв пат се видовме, дека се најдовме на интернет, и 26-ти јуни ни беше првата средба, првиот бакнеж, се тресевме како листови од трема хахаха. Што убаво ќе биде на овој ден да добиеме позитивен тест на бременост. Ќе биде два дена пред не(добивање), ама се надевам дека ќе покаже нешто :inlove:

10. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Ecapereca, daj Boze da ti stane jave toa sto si go sonuvala :) i tebe wannabemum isto :) mene sreda sekogas mi e sreken den, najiskreno se nadevam i deka i vas ke vi bide najnajsreken :) vi ja pustam seta sreka, ajde da se raduvame! Edvaj cekam! Mene da mi pomine dobienovo, pa pocnuvam i jas pak :) imajte ubav den, cekam ubavi vesti :)

На Wanna.be.mum и ecapereca им се допаѓа ова.
  11. brlivka

brlivka Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    pocituvani sogovrnici!jas sum devojka koja imase loso iskustvo so 1-ta bremenost-imav spontan,bidejki uspesno ja prebrodiv taa faza ve molam da mi pomognete so mislenje kako da ostanam pak bremena iako se obiduvam veke podolgo vreme.Ne saKAM da bidam experiment na denesnite doktori i postojano da baram problem iako nema problem objasnete mi samo kolku pati treba da ima odnos za vreme na plodnite denovi,jas imam ednas do dvapati vo plodni denovi dali toa ima nekakva vrska so moeto nezabremenuvanje???

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мислам дека треба да имаш почесто, јаце клетката кога ќе се ослободи живее само 24 часа, сперматозоидите може да преживеат и до 72 часа, ама сепак се препорачува да се има односи барем секои два дена за да не се пропушти јајце клетката да кидне ;) А и плодните денови не се секогаш како што пресметуваме, знаат и тие да изненадат. Затоа уживкај си и почесто водење љубов. Ова е мое мислење, друг може мисли поинаку, ама како и да е ќе си дојде бебенцето :)

13. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    i Jas imav taka preku dva dena vo plodni denovi znaci ne treba sekoj den tuku preku dva dena i poubo e zasto spermata kaj maskoto se namaluva ako se pravi sekoj den i najvasno od se e da si otpustena da ne mislis na bebe tuku da uzivas ti posakuvam sto pobrgu da ostanes bremena. a za ecapereca toa sto sonuvase mozi da ti se ispolni i kaj mene taka bese sonuvav i se ostvari vi posakuvam na Site bremeni da ste :*

14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Најди добар доктор кој завршил со експерименти и си ја знае работата во лична порака пиши доколку сакаш препорака ;)
    Оди на мерење фоликули ќе ти кажат кога имаш точно овулација (или домашен тест -јас немам искуство, одам на лекар) и тие 2-3 дена опа-цупа :lol:
    се надевам помогнав малку

15. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    ecapereca nemoj da mislis smo na bebe bebe bebe nego otpusti se vo krevet i najednostavno vodi si ljubov a uste eden sovet od mene navecer koga ke ja prajte taaa rabora kreni gi nozete edno 10-15min drzi gi nagore i potoa ne stanuvaj voopsto legni si da nanas jas taka napraviv i odma mi se fati :D aj pa dajboze da slusneme ubavi vesti od site vas site vie da se izraduvate so edno bebceeee srekno na siteee mwuahhhhhhh :inlove:

16. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Леле ова со нозете јас не ги симнувам по 30 мин ги потппирам на ѕид и потоа легнувам :doh: веќе и спалната попушти плаче за нова :lol: а бебчето не иде :(

17. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Јас добив :((( Дури и порано, иако скоро да знаев дека вака ќе биде пак боли душичката
    Ќе се дружите со мене и другиот месец
    ecapereca ајде ти барем израдувај и сите други кои чекаат месецов
    ве гушкам

18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила ке помине се, зал ми е сто си добила, и сто ти е теско,но не губи надез, и мене веке две години ме боли дусата па не се предавам, ајде бе сто се секирас, сите станале мајки ке станеме и ние кога тогас, ке дојде и тој ден, ке ни се насмеат и нам тие две цртки и се надевам ке бидат убаааво обоени:))сакам само да те располозам, засто ја чувствувам и знам твојата тага, ајде сега пусти си некоја музика да те раздрма за да заборавис и не тагувас!
    а Еца переца ти посакувам од срце две цртки, и ти ја пустам сета срека, дури и мојата срека за да се израдувас на тој вас симболицен ден :inlove:

19. La-Dy

La-Dy Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    devojki samo opusteno ne mislite deka pravite bebe .. vodete ljubov :) jas se macev 7 meseca i koga ne ocekuvav op se fati :) eve veke sum vo 6tiot mesec od bremenosta cekame kerkicka :inlove: vi posakuvam sto poskoro da vidite || crtki :*

На tinavip и Lori-30 им се допаѓа ова.
  20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Wanna.be.mum, не се нервирај, само глава ке те боли, знам како се осеќаш, ама ќе помине, а бебенцето ќе си дојде следниот месец здравје Боже. :*
    Јас ете купив тест (во пакувањето има два, па сигурно ќе ги искористам и двата, единствено ако не ме претрка онаа со гадурата со метлата). Утре здравје мислам уште во 5 саат ќе станам.

Лоричка најмила, колку си добричка, душичка си! :* Да даде Господ твојата среќа да се зголемува од ден на ден, и да ти донесе бебенце. И тебе и на Wanna.be.mum, и на другите што си чекаме.

Инаку оноа со нозете кренати, секој ден кога правиме и нозе кревам горе, и перница под гз и не станувам најмалку 45 мин, навечер и одма спијам, не станувам цела ноќ и пак џабе било. Тие што си забременуваат, забременуваат и од една капка од оноа, а кога несака и една цистерна да преточам ако несака несака. И докажано е тоа дека помладите полесно забременуваат од постарите. Затоа јас сум се запнала бебе па бебе, 35 имам, не е шала, да не се лажеме. Знаеме колку е потешко да се забремени на покасни години, колку ризици си носи самата бременост во тие години, затоа сум запнала, да бев 20 годишна ич гајле ќе немав, ама ете, возот полека си заминува, ако не фатам некој од последните вагони отиде јабана :lol:

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.