Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    A za antispermalni antitela na baska upat Ili oti maticnqva ne pisala a sakam da ispitam dalii mozi so istiot upat oti ne sum od sk od pp sum

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Мажот испитува антиспермални антитела. На упатот доволно е да стои шифра за машка неплодност, а во амбулантата си знаат што треба да испитаат, ќе им спомнеш таму. Не ми текнува шифрата за машка неплодност која беше, матичната сигурно знае.
    Малку ми е нејасно што сакаш точно да испитуваш. ХЛА типизација? Бидејќи имаш пишано ХЛП, да не згреши во пишувањето?

3. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Da duso greska mi e xla tipizacija ama na upatov Samo toa stoj a sakav I za antispermalni antitela a za to ne pisala e sega sakam da znam Dali ce mozi I za nego so istiov upat da ispitam na edno odejne neznam Dali me sfajkas ili da go prepram upatov

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Па ако можеш оди преправи го нека е само со шифрата за машка неплодност, а во амбуланта ќе кажеш што сакаш. И ние испитувавме ХЛА и антиспермални за мм, на неговиот упат стоеше шифрата и таму и тоа му испитаа без да им кажам јас.
    Или јави се во амбулантата и прашај дали да го смениш упатот, најдобро и најсигурно е така.

5. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Fala srcka ce vidam ili ako mi smena Ili ce se javam vo ambulantata a rezeultatite mn se ceka ?

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Е за резултати се чека. Ние за антиспермални ги добивме за еден месец, а за ХЛА мислам дека два и пол месеци чекавме.

7. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    A srcka Dali upatov ti bese od kaj maticniov ginekolog I za soprugot oti za hla tipizacijava go zedovme od ginelologot se nerviram da ne treba na 2 pati ako ne ce zvonam pa ce vidam

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    За двајцата зедов упат од општ матичен. Инаку ако сакаш за тебе може од гинекологот, а за мажот од општиот лекар, не може гинекологот да даде за мажот ти.

9. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    E za ova znaev srce ama zato SE nerviram so opstio mi rece od kaj ginekolog trebalo seto SE nesalam ako vo zdrastvo rabotam I zato me buna fala ti mn dolzna sum ti pozdravce

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    135.587
    Jaс одев истовремено и у систина и на ГАК. Имав едно ливче од Систина заборавено во книшката, што и го покажував на матичната. Трајанова се разлути, изреагира во смисол не ни верувате нас па одите на второ мислење таму ко демек тие не се излезени од оваа болница. Ме прегледа, ми опстои, ама во моментот се налути. Не спомнувај дека одиш на приватно.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Што и' е па нејзе гајле дали ќе одиш на второ мислење? И на десетто ќе одам за мое здравје. Уште па се лутат. Суета ќе ги изеде и на крај поради тоа пациентите страдаат.
    :swear:

@Mince1988 Таа докторка кај гинекологот нејзин да не оди ако и' треба упат за мажот и'. Свашта значи...

На AthenaAsamiya, Sesil, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Bas taka duse cccc a so e najtragicno e moja Kuma maticnava I pak po nivno dosta ni e makata utre ke pojdam I ke Mora da daj I za soprugot a Dr so se ispituva tamu? kario tip imam ispitano a mn mi e strav za hla tipiczacijava so ako izlezi deka sme kompaktibilni care nema taka srcka kaj vas so izleze sorry so te prasuvam

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    На имунологија се испитуваат и мутации, а направи си и имунолошки испитувања.

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Другарки еве ги моите хормони на трет ден,докторката ми ги виде и рече ок се,освен пролактинот ама за нив ова не било високо :( а и тестостеронот малку повисок,чаре за него има?

Прикачени фајлови:

15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    135.587
    Како не е висок пролактинот, речиси двојно е повисок од горната граница. Ма да од секој доктор различно ќе слушнеш. Некои препишуваат терапија и со една единица над граница некои и со многу единици над граница не даваат ништо.
    Мислам дека е правилно релативното покачување да се гледа, процентуално. Не е исто ако границата е еден, да добиеш вредност два. И ако границата е 100 да добиеш вредност 101. Во првиот случај имаш покачување за 100%, во вториот само за 1%.

На ocicka2014, dunika, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Јас инсистирав на терапија и ќе земам Бромергон,пред 10 дена пролактинот ми беше 64,значи константно ми е висок само варира.

17. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Јас пијам Dostinex polovina nedelno..сега ми е 15 prolaktinot ...a za zabremenuvanje trebalo da se odrzava od 10-15 ...sea neznam koj bea mernite edinici kaj mene.. Но бидејќи и мене ми варира ,без терапија ми се качува .

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    За антиспермални антитела треба да биде сопругот гладен/жеден? Исто и за генетски мутации ме интересира?

19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Не... иако нас терминот ни беше рано од сабајле па бевме но неботно е...

20. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Луна, јас ја излечив пред две години,и фала му на Господ не ми се појавила од тогаш. И јас и маж ми пиевме антибиотици по шема, и немавме односи додека ја лечевме, мора да се пази и на тоа дека ако едниот од вас не ја долечил, ке се наврати пак.
    Пиевме доксицилин и сумамед а јас 10 дена ставав вагиналети еритромицин. Скоро правев микробиолошки брисеви и се е чисто.

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.