Извини малку доцнам со одговор. Да,во урина ја имам. Имам читано за д-маноза ама ја немам користено. Мислиш ке ми помогне?
Порано и јас мака мачев, сега ја земам превентивно. Чат пат. Не знам дали е од неа или ми се подобрил имунитетот. Од неа не сум имала никаков несакан ефект. Исто да сум читала и гледала на ју туб видеа, многу ја фалат. Ништо не те кошта да пробаш. Си пишува на упатството како и по колку се пие. Затоа и те прашав каде живееш, ако си во ЕУ ја има во ДМ и во Мулер.
Во Данска сум јас, пишав сега на google ја има и тука неколку видови, а и поевтина е од Мк. Ке гледам да ја земам што поскоро, уште тоа ми остана. Ти благодарам многу
мене сеа ми препишаа доксициклин 10 дена по 2 на ден. И пробиотици капсули вагинални,за да не фатам кандида од антибиотикот. Вагиналети не ми дадоа,ама ќе си земам и тоа. Нормално односи немаме,и ке правиме и двајцата брис за неа,да видиме дали ја снемало. се мислев еритромицин или бетадине вагиналети да земам, ќе ги земам и јас тие и ќе ги ставам 10 дена.Фала ти
Мислам дека еритромицин вагиналетите не ги произведуваат повеке. Јас ги барав некаде пред нова година, ги немаше по аптеките.
Duso za koga imate termin nie za 16 maj te molam kazi kako pominavte I so vi rekoja zosto te sledam I mislam deka sme so ist problem missed Samo kaj mene 3 pati posledbiov Sega pred 1 mesec pozdravce ❣️ daj booze za brzo da mi se se izraduvas
6 години се бориме со стерилитет, над 20 тина чисти брисеви досега, освен повремено кандида. И денес ми се јавија дека на последните брисеви сум била позитивна на микоплазма и уреоплазма другите брисеви и пап тестот чисти се. Од трн на глок, цело време се вртиме во круг. Ниту еден симптом немам, асимптоматско ми е,ама веќе ми здосадија новостиве. Пролактинот го доведив до вредност 3, сега па ова излезе.аман веќе. За колку време сте ја лечеле? колку што знам досадна е и знае 2-3 месеци да се лечи. Во јуни сакавме за втор ваучер да поднесеме документи, има ли шанси да ја средам до тогаш
@Veki4kaa знам дека имаше скоро, не следев што направи. Чај од диво оригано имав прочитано дека помагс покрај антибиотската терапија.
Со бромергон, прво пиев 2 х1/2 таблета од 110 падна на 80, потоа 40, ми намалија по 1/2 таблета само навечер.и по 9 месеци стигнав до 3. Во живо не сум имала толку низок пролактин.најнормално ми бил 35 секогаш. Катерина Адамова ме води на клиника
Jas denes zemav rezultati 20.4 kako normalen izleguva no se spremam za transfer a vo dr tema citav deka e problem ako e nad 15 a doktorkava veli zasega ne e strasno ok e..
Мене за трансфер ми го бараа да е под 15, со 5,6 го правев трансферот. Најдобро со ендокринолог да се советуваш
Jas sute sum vo podgotovki no ke vidam bash zirnav na endokrinologija nema nikakov termin a do pred transferot najverojatno ke treba pak da proveram sepak ti blagodaram mila ke vidime sto ke izleze ...sekogas nesto mora da iskrsne no jaki sme ke izdrzime se
И приоритетен упат може да земиш, др.Кате никој не вратила, само види си кои денови прегледува во амбуланта. Ептен се занимава со хормоните при стерилитет
Девојки Денеска ми е 21 ден од циклусот како што пишував и пред некој ден така и сега откако ќе ми помине циклусот и сум во плодни денови чувствувам подуеност и болка во стомакот по свршување на партнерот... Знам дека е рано за тест, незнам ни дали да се надевам... Кога најрано без да доцни да направам?
еден тест десет дена од овулација, зависи од должина на циклусот , ако ти е регуларен 28 дена, три до четири дена пред да треба да ти дојде може веќе да покаже на тест за бременост , ама на self clear - мислам то детектира hcg od 10 па нагоре
Редовен ми е циклусот како швајцарски саат На 28 или најкасно 29 дена ми доаѓа Е сега зависи и овулацијата кога е била, ма да од 11 до 15 ден најкасно Ќе почекам уште некој ден за тест