Po zimanje na krf za potvrda na bremenost vo drzavna dali znaete za kolku vreme gi davaat rezultatite
Mozno e srcka kaj men 3 pati taka bese I site 3 pati so missed nekogas e potesko da ja odrzis do kraj bremenosta a nekoi vikaat I da SE ostanuva od odma ne cinelo
Dali nekoj od vas pravel pregled na vtor den od ciklusot za sto e toj pregled moze li nekoj da mi objasni fala vi odnapred
Да, на втор ден ни се прегледите за инсеминации и за ивф. Ништо страшно не е Првиот пат ми беше чудно бидејќи беше првпат. После е најнормално.
Јас правев и лапароскопија и хистероскопија и докторот ми рече одма да се фрлиме на работа,да не чекаме воопшто
на упатот за трансфузиологија ми пишува - Фактори на хемостаза . Д-димери . Фактор V-Laiden. AFA. ALA MTHFR - за ова мтхфр ме интересира, дали ова е испитување за генетски мутации?
Јас пред една недела имав регуларен годишен пап-тест преглед ,плус ехо,на трет ден од циклус.Се јавив да откажам но асистентката ми рече дека за нив не е никаков проблем Среќа што имам искуство со такви прегледи за време на инсеминации па не ми беше страшно.Непријатно е ама за нив е секојдневие.
Зависи што ќе се работи, на пример дали ќе се отстранува септум или не. Различно е кај сите. Мене септум ми отстранија, два циклуси после тоа ми дадоа да пијам Цикло Прогинова за убаво да се обнови ендометриумот. Докторот по хистероскопијата ќе ти каже, сепак тој знае што правел и колку време треба да се чека.
A zosto tolku rano vi praat eho? Mene doktorot pred inseminacija za sledenje na folikuli me sledi od negde 8 ili 9 den. Vie kade imat praveno insem?
За инсеминацијата конкретно ми правеа ехо на 2/3 ден заради антралните фоликули.Не сум во Мк,во странство живеам. А сега на регуларен преглед не знам зошто ми направи ехо д-рот,да ја види матката вероватно.
Да тоа е испитување за генски мутации и ако ти е упатот за на Трансфузиологија на клиника тој ген се испитува во пакет со уште два,не ги двоеле. Ова ти кажувам да знаеш дека повеќе ќе ти наплатат. Мене тоа ми го нагласија на шалтерот таму.
@Sofi.ja а на имунобилогија да побарам упат? Таму се испитувал поширок спектар цела палета била . Така разбрав. Или на трансфузиологија е поарно? Сопругот некна на имунологија испита антиспермални антитела а за мене ми рекоа да дојдам со упат морало и жената да направи генетски мутации. Ама како сега ако ги правам на трансфузиологија нели се различни со имунологија? Како ќе ги споредат мутациите?
@Veki4kaa Мој совет оди прво на трансфузиологија доби ги резлутатите и Тофоски ќе ти каже што понатака. Додека чекаш се тоа направиси хистероскопија. @Monella Чинам два спонтани имаш,јас правев само целосен пакет на трансфузиологија и таму се откри проблемот,пиев три месеци терапија петиот останав бремена со среќен крај. Мислам дека и детенцето тие порано родено,направиси и хистероскопија да не има некоја преграда.