Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Се сумнеше и на такво нешто (преграда) во бременоста ама кога ми направија царски рекоа дека нема ништо инаку ќе ја отстранеле тогаш преградата.
    Во план сум да одам во среда да барам упот за генски мутации.
    Од тоа што го читав мислам дека мене ќе ми треба за тромбофилија (не знам дали е точно на мк) за коагулација на крвта, бидејќи јас бременоста ја истерав со аспирин и клексани па се си мислам дека таму лежи проблемот.

Кажете само дали има логика тоа што го напишав или на употот треба да има нагласено нешто друго?
    Овде не знам ни колку ќе ми излезат во сусрет да ми дадат упот ама ако ги знам точните називи може да побарам упот и од општиот лекар, затоа помагајте.
    Тромбофилија ок е? Или
    Генски мутации, па кај него на компјутер може излегуваат сите што спаѓаат таму за испитување?

Извинете за гнавењето.

Едит: Заборавив да напоменам дека во третото тромесечие од бременоста притисокот ми отиде 200/130 и син ми не растеше во мене па ме породија предвреме.

Последна измена: 23 април 2019
  2. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Upat za genski mutacii a tamu ke ti posat se sto treba (17geni od prilika ispituvaat od koi i za trombofilija i dr)

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Duso jas zedov za na 16maj za na Imunologija powrno bilo tamu a treba za na transfuziologija

4. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Kupiv test za bremenost Be safe no dolnata lenta kaj sto se stava vo urinata jas ja odlepiv i otkako go napraviv gledam deka ne se odlepuvalo nisto nego sw stava direkt lentata vo urinata.pokaza negativen. Mozeno e da e pogresno napraven pa zatoa da e negativen ? Inaku mi kasni 12 dena veke. Moze li nekoja sto znae da ki kaze da znam dali da povtoram il8 ne . I kokku se verodostojni testovite za prva mokraca 30 den so se ?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.570
    Допаѓања:
    104.168
    Нормално дека е невеодостоен. Земи нов. Ако има шанса да си бремена не штеди на тест, земи си пак ист.

6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Mislev deka e napraven pravilno bidejki samo folijata odozgora ja izvadiv nisto drugo. Mislev ako e pogresno napraven nemase da pokaze nikakva linija a na ovoj se pojavi samo edna. :(

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Правилно размислуваш. Евтините тестови имаат иста точност како и скапите, а помала чувствителност од нив, но, кога толку доцни, тоа не е релевантно. Ако не добиеш, направи пак за два дена.(fingers)

8. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Точни се.
    Мене ми покажа точен резултат уште пред да ми доцни.
    Секогаш такви правам, никогаш не ме излажале.

Јас си набавив вакви и раат сум :D и безтоа не ми трае душата да издржам да не направам тест па со тие зашпарувам.

9. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Moze e malce glupo prasanjevo no od maka se ke nqprqis. Mozno li e toj testot domasen so soda da e tocen ? Inaku napraviv sega pak so utrinska urina bidejki neli nauttro najmn pokazuvq i pak nisto :( 13 den veke. Neznam od sto bi mozelo dq mi se poremeti ciklusot a eve veke nedela i poveke osekam bockanja peckanja vo jajnici matka grcevi kqko da ke dobijam ama nisto :( gradi ne me bolat samo bradavicite nemozam da gi pipnam posilno :(i poduen stomak :( help :(

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    135.569
    Не може да е точен. Циклус доцни и од промена на клима, стрес, циста... оди на лекар 13 дена не се малце

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  11. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    A da ai proveris beta preku krv? Najtocno ke znaes i trk na ginekolog

12. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    Јас добив сабајле, точна како и секогаш. Никогаш не ме остава ни тест да направам. е сеа јас имам болна мн болна менструацина. но овие 2 месеца е ненормано неиздржливо ем ќе ме боцнат ем не мине болката никако се додека не пробие. значи умирам и од болка и од мн повраќања. се прашувам дали некој после хсг имал така промени во циклусот?

13. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    А предходно не ти беше болна менструацијата? Јас немам искуство, но ке правам хсг сега почетоков на мај,па се ставив во мисла да не го имам твојот проблем :/

14. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    имав ама се издржуваше некако сега и пткако ќе ме боцнат во Брза помош не ми мине ... знам дека после хсг на некои им доцни кај мене е редовна ама многу болна

15. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Ne e od hsg i jas sum so silni menstruacii koga neizdrzlivi koga izdrzlivi do bolnica imam stigano no po hsg to mozam da kazam deka i ne se tolku bolni ... bez grzi.. i probaj so nalgesin da se napies da gi ublazi bolkite

На Grasiela** и srekice им се допаѓа ова.
  16. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    ооо мила џабе е од ништо не ми мине.. од сабајле не знам што уште се немам напиено, дури и од дексомен не ми мине. а во 5 утринава и ме боцнаа...

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Za proverka na beta moram da zemam prvo upat od ginekolog ili mozam u drxavna da pojdam bez upat. Ili kade na dr mesto moze da sw proveri da ne e drzavna

18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    135.569
    за на државно упат, во приватните лаборатории без упат можеш, само кажи бетахцг дека сакаш да провериш и толку

19. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Za kooku vreme gi davaat rezultatite znaes

20. Sesil

Се зачлени на: