Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Sto mi predlagas . Da odam prvo da ispitam beta ili prvo na ginekolog da odam ?

2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    135.564
    Ако имаш тест правено оди на гинеколог 13дена доцнење и на последниот ден од циклусот да е фатено ќе покажеше тестот

На fana и Sandra456* им се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Јас скроз исто,секогаш сум имала болна менструација,ама после хсг умирав од болки,ѕид да гризнам ми идаше. Rapidol S во последно ептен ефект имат кај мене,пробај.

4. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    Се ми е пробано мила, сеа за сеа дексоменов ми е таман, тој за нога го пиев само ама сеа и за ова ќе го пијам... еве од двај издржувам на работа

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Здраво женчиња:)
    Уште утре антибиотик па да видиме дали сме ја решиле таа глупава уреаплазма.
    За неколку дена треба да добијам.
    Вчера и завчера имав грчеви, отечени гради па дури и ми се повраќаше,ќе бљуцнев за малце кога мириснав онакво миризливо за во кола.Ама еве денес веќе ништо не ми е.
    Колку знае прогестеронот да залаже тоа чудо невидено. Секогаш кога ќе почне да расте после овулација ,јас се филмам дека сум трудна.:D

На dunika, eta и 0ли им се допаѓа ова.
  6. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Devojki bev na pregled na vtor den od ciklusot maticniot mi gi prepisa ovie tableti 5 dena po 2 pocnuvam od utre pa se nadevam ke ima efekt. Dali nekoja od vas imala iskustvo i kakvo pozdrav

Прикачени фајлови:

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    овие апчиња се стимулација, односно да имаш повеќе фоликули овој месец кога ќе овулираш те да пораснат .
    ако немаш направено хсг и спермограм џабе ќе се кљукаш. мора прво да знаеш дека ти се супер тубите и дека спермата е ок,иначе никаков ефект нема да имаш освен што ќе си ја трошиш оваријалната резерва за џабе.

Последна измена: 24 април 2019
    На fana, dunika, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Napraveni mi se site ispituvanja za me e i spermogram i spermo kultura se e napraveno pred edna godina imav spontan vo 8 nedela plodot e se razvivase dobro i site mozni ispituvanja mi se napraveni no ne mozam sega da ostanam pa doktorot mi predlozi vakva terapija za pocetok pa ke vidime sto ke bide

9. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    девојки бев денес на контрола , пред три четири дена имало овулација , во тие неколку дена два незаштитени односи , денес мереше гинекологот вика ендометриум 12 мм или за една недела ќе добијам или бременост, не ми кажа оваа вредност дали е добра или не .... што мислите вие?

10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    И јас вчера бев да закажам преглед, сакав и упот за подетални испитувања после спонтаниот ама не ми дадоа без лекар.
    Прегледот е за еден месец ( по мое настојување) инаку имаа термин дури во јули |(
    Во разговор со сестрата, ми спомена дека би требало да ми дозволи док. да ги испитам и генските мутации и тоа бесплатно бидејќи имам два спонтани зад мене па ќе видиме што ќе излезе.

Ме загрижи малку сестрата со прашање: Дали си сигурна дека сакаш друго дете? :?:
    Демек со ваков притисок што сум го имала јас во бременоста ( 200/130) не би требало да ризикувам.
    Знам, ама јас не бев покриена со никаква терапија и немав направено никакви испитувања претходно.
    Инаку, вака притисокот ми е и низок, јас верувам дека со врвен лекар и соодветна терапија ќе можам да истерам уште една бременост.

Сепак животот ми е на прво место.
    Имам јас веќе едно дете, ако не бива за друго, сигурно нема да си го ризикувам животот.
    Му треба мајка :!:

Со среќа на сите!
    Има некој да ја развесели темата празнично?

На duffi и dunika им се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    Девојки јас се разочарав многу. За моето нема лек за жал. ;(;(;(;(
    Ми открија кариотип со 45 хромозоми транслокација. Кај сопругот е во ред. Кај мене не и тоа прави проблем за здрав плод. Шансите ми се 50/50 или ќе биде или нема да биде. И да се обидеме не гарантираат. Може да имам пак абортус може и повеќе да бидат се додека не се погоди здрав ембрион. Може да биде здрав или со нарушување генетско некое недај боже или да не се формира ич.
    Бев денеска кај Тофоски и ми рече за матката била како т малце па имало преграда. Миом. Жлезда и ме испоплаши заминав со резултатите во систина. Таму ме виде Бојаџиев (за мене значи прекрасен доктор човек со знаење) ме виде на ехо рече матката ти е супер нема никаква преграда ни Т ништо . Јајниците супер и двата. Ми рече ти гарантирам јас дека нема ништо. На 4д ме гледаше.
    А за резултатот од кариотип рече тука имс две опции да пробуваш да останеш бремена се додека не имаме здрав плод па после 9 недела да се направи испитувањр дали е здрав. Или инвитро оплодување со праќање на неколку ембриони во странство и кои се здрави добри да се вратат назад и да ме оплодат. IVF PGD - preumplantation genetic diagnostic.

Многу дум разочарана вакво нешто до сега прв пат среќавам и мене ми се случи. Зоштооо зоштооо ;(

12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Добра е таа дебелина, може да се имплантира успешно. Среќно

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Немој да зборуваш така, се додека имаш матка, имаш шанси бебе да износиш! Размисли убаво, дај си малце време. Јас лично не би губела време со природно, ивф со веќе потврдено здрави ембриони звучи надежно. Сигурно е макотрпен процес , може и финансиски тешко ама има надеж и се додека има надеж ти ќе успееш!

На koritsaki, srekice, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  14. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Душичке смири се, знам дека ти е многу тешко, и дека не постојат зборови со кои што можам да те утешам, но сепак да пробам :|.
    Имаш прекрасен партнер, си имате љубов и разбирање, зедно ке се реши се, верувај ми.
    Не е се толку црно колку што ти изгледа тебе, иаку во моментот го мислиш тоа . Годините и младоста се на твоја страна и плус остануваш бремена без проблем.
    Да докторите не гарантираат дека следната бременост ке биде добра, но тука е господ,а тој е голем и го има последниот збор.
    Дај си утеха, можеби следната бременост ке биде твоја трета срека и се ке биде во ред.
    Дајте си со сопругот некој период, на пример "ке пробаме уште еден пат" и ако не биде бременоста во ред одиме на ин витро со испитување на квалитетот на ембрионите. Самата постапка ин витро и не толку тешка, како што тебе ти изгледа во моментот, остануваш бремена без проблем а тоа значи и успешно ин витро. Сега малку повеке финансии ке ви бидат потребни, затоа што е потребно да се испитат ембрионите, но тоа е, ако господ го избрал овој пат за нас, мораме да го изодиме.
    Размислувај позитивно, и секако дека ке успееш. Ке си држиш бебенце во рака, можеби и многу побрзо отколку што се надеваш во моментот.:hug:

На do-re-mi, Starlič, koritsaki и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    Ви благодарам многу. Без вас ништо!
    А што мислите да успитам кариотип уште еднаш приватно негде?

На koritsaki, LunaGrey, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    @Veki4kaa :hug: :hug: :hug: :hug:
    Немој да се разочаруваш. Знам дека сега ти изгледа се' страшно, но ќе биде се' во ред. Истерај си ги сите испитувања до крај како што почна. Верувам дека ќе победи педесетката што е во ваша корист :hug:
    Оди ако сакаш на консултации кај повеќе специјалисти за неплодност, види што ќе кажат, што мислат. Оди во Систина, во Ремедика, во Њуборн.
    Мислам дека во Њуборн прават испитување на ембрионите, баш скоро читав дека некоја со испитан ембрион сега си е бремена.
    Значи има надеж и има начин.
    Но пак ќе речам, посакувам од 50-50 таа убавата пееска да победи :*

На do-re-mi, koritsaki, Monella и 4 други им се допаѓа ова.
  17. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    фала многу , се надевам ке биде овој месец, ако не кломифен од следниот :)

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    @0ли @eta @LunaGrey
    Ви благодарам многу. Ме утешивте многу.
    А денеска за мене беше тежок ден и тоа многу. Главата до сега во мојот живот вака не ме болела како денеска. Два аналгини испив за да ми помине. Едвај помина. Уште хормоните ми останаа да ги испитам. Хсг ќе направам а хистероскопија незнам Бојаџиев рече нема ништо матката чиста е . Со нормална форма без прегради и слично.

На LunaGrey и eta им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    94.146
    @Veki4kaa да те гушнам прво силно:hug::hug::hug:
    Друго,да знаеш дека на овој или оној начин,ке станеш мајка.Еден ден,ке бидете родители:l:.Наскоро.
    Доброто во целото ова зло,е што знаеш на што си,не се прашуваш каде,зошто,и дали си згрешила.
    Не е твоја вина воопшто.
    И да,има решение.Пробувајте си природно,а во меѓувреме собери информации за ИФВ со ПГД за твојот случај.Звучи можеби страшно,знам,ама гледај го како еден пат,еден предизвик пред тебе,на чиј крај те чека здраво бебче.
    Имај верба и трпние,и не си сама,да знаеш:f::hug:

На Lara 27, Momichka, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  20. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    здраво пак јас ... досадна сум може а и прашањево може не е за тука извинете. неќна се жалев нели на мнооогу јаки болки кои од двај ги издржав, ми проби но имав само тој ден крварење не обилно туку малку ко за прв ден како што ми е . е сега проблемот ми е што само на 24 ти имав крварење и вчера сабајлето мн малку ко розево после тоа цел ден ништо, еве и денеска ништо( а треба до утре да имам односно 3 4 дена ) на гинеколог можам да одам дури после 6ти. осеќам дека нешто лошо се дешава....
    Среќни празници и убав ден