Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Направи тест. Ако нема ништо, можно е едноставно овој месец така пократок да ти е циклусот.

2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    @Veki4kaa можам да замислам како се чувствуваш во моментов.
    Биди силна, не потклекнувај во никој случак, се додека има трошка надеж да се бориш!
    Каде што има љубов и разбирање ( а вие ги имате) и Бог помага.

Од кај да знаеш дека овој пат нема да биде како што треба?
    Ваше е да пробате, кога најмалку очекуваш чуда се случуваат.
    И со ифв шансите се големи, така да, главата горе.

На Lara 27, Veki4kaa и eta им се допаѓа ова.
  3. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки, ме немаше некое време гледав да се опуштам, но сепак ве следев.
    Мене ми доцни 3 дена, денес веќе 4ти ден и направив тест сабајлево, но беше негативен. Овулирам покасно колку 18ден, a од 18тиот ден до денес има 15 дена t.e. 15dpo.
    Се надевав барем на бледа линија. Инаку претходниве месеци ми беше точна менструацијата, ми нема доцнето олку одамна. Мислите дека е можно да е сеуште рано за позитивен тест?

Последна измена: 27 април 2019
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    @Veki4kaa главата горе. Млада си, ќе си имате и свои дечиња. Се додека постои решение никако не смееш да губиш надеж.
    Со подршка и љубов од сопругот , заедно сте посилни.
    Консултирај повеќе специјалисти. За некое време ќе ни се фалиш со меше. (fingers)

На Lara 27, eta и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    Вие сте ми најголемата поддршка заедно со сопругот !! без вас ништо!
    После свадбата ми се случија многу лоши работи кои немаше ни да поверував некој да ми кажувал што ќе ми се случи, и покрај се издржав и истрпив се.
    Станувам сабајлево и си размислувам и си викам - да плачев! може и пак ќе плачам ама неможам да поверувам дури ни на самата себеси колку сум била силна и издржлива.
    продолжувам понатаму со нови сили како ништо да не било
    , сега ќе се одморам убаво, ќе паузираме здравје до есен, па ќе се ообидеме пак со голема верба и благослов од господ да биде 3-от пат се во ред .
    Не се предавам, иако ме скрши на момент вистина тоест резулататот. се надевам ќе биде добро, морам позитивно да мислам.

На Stressed Out, LunaGrey, Natali26 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    За многу години празникот подршко, подолг период ме немаше на форумот, но ве следам секоја една. Честитки за сите што добија ||, лесна бременост. Правев хистеро и лапаро во Февруари, од овој месец почнавме со обиди за бебуш, треба да не добијам до 5, имам многу чудни чувства во стомакот, се некако сум подуена, некое гадење во сон ме разбудува, глава ме боли, нервозна... Има уште 7 дена, но почнуваат мислите...Поздрав

На dunika, curlyhair, naturallmess и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    Женички кај се испитува КАРИОТИП на приватно?
    Се мислам дали да го повторам изпитувањето, што мислите вие?

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Немаш потреба,веродостојни се на клиника немај гајле.
    И кај мене искочи со забелешка кариотипот но еве фала му на богу имам здрав син.
    Слушај ги докторите и ќе стигнете до целта.

9. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Mila nema potreba da places...kolku slucai imame koi bez nikakov problem ne zabremenuvaat, i koj e kriv tuka...koj dava objasnuvanje.
    Eve jas da ti kazam deka drugarka moja go imase tvojot problem,plus nejze i kazaa deka sansite za uspeh i se pomalku od 50% no posle 3 abortusi ona prirodno ostana bremena bidejki silno veruvase vo toa deka samo Gospod moze da pomogne.
    Ne mozev da ne ti pisam bidejki vozduh mi snema koga procitav sto si pisala....tuka sme za se sto imas potreba. Glavata gore i znaj deka sekoja od nas ke bide blagoslovena so dete....backiiii

На curlyhair и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.020
    Фала ти на одвоеното време што ми пиша исто и за другарката нека и е живо и здраво! Исто и јас верувам дека ГОСПОД е голем и ќе ни даде на сите ако не повеќе барем по една среќа! Мене ми е страв да одам природно пошто не гарантираат ништо. Ми е страв и од ивф . И нз како да постапам не сум паметна. И збунета сум многу.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Има многу што поминале низ тој тежок пат мила и успеале и јас сум една од нив 3 години го одев тој тежок пат и успеав фала му на Господ.
    Пред 3 год во 7нед го изгубив моето бебе и морав да се борам многу прегледи 2пати хсг ,една лапероскопија ,една хистероскопија ,преграда на матка ,корекција на матка ,полип ,една инсинимација и успешна фала му на Господ сега 13+5 сме нема откажвање ние сме лавици ,јунаци борци ,што е наше ќе си дојди некој одма некој покасно што е наше ќе си дојди мила Veki4kaa :*
    Да ти кажам некој по 15 год борба и не се откажуват и успеале што ми велеше едно попче Господ сака да не изненади кога ќе сака тој а не кога ќе сака е ние затоа што тој дава и тој зема
    Јас последно бев многу позитивна и многу бев убедена дека ќе биди
    Една женичка се борела исто и на 52 год сега е бремена и чека близначиња не е ни до годините кога сака Господ тој златниот
    Дури има циклус жената можи да роди затоа главата горе сите храбро и нема откажување затоа што ние жени лавици сме јунаци и ќе успеиме :*
    Ве гушкам сите :hug::hug::hug: и ве сака многу Лара :*
    И ве земам сите до една да ми се придружите ,ќе успеиме сите ќе станиме мами со ова подршка :*
    Извинете за долгиот пост
    Можи не пишувам ама ве пратам сите до една :*

На Makeup12, Veki4kaa, Vaki86 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Zdravo devojki dali nekoja vo skoro vreme ima praveno proodnos na kanali ke ve molam da mi kazete kako se cenite niz privatnite bolnici i kako odi procedurata fala vi

13. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Јас правев во февруари, во Систина 5290ден, селиментација треба да провериш пред да одиш да е под 10, супер поминав не е болно ич.

14. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила јас правев пред 2 години во Плодност и платив 9000 ама со анестезија,оти малку ми беше страв ама да ти кажам мн ми е криво бидејќи јас и покрак тоа што бев со анестезија на крај неколку сек почуствував болка,така да ти советувам да не плаќаш за џабе пари за анестезија бидјќи не е толку страшно

Женички се надевам нема да ме сфатите погрешно,јас секако си терам по патот на медицината но сакам во недела да го посетам говедаров камен,да не има некој искуство од таму?лично познавам жена што 10 год неможеше да има бебе и после посетата таму истиот месец остана бремена и ми кажа за тоа.Па си викам да отидам никогаш не се знае

Последна измена од модератор: 3 мај 2019
    На Vaki86 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  15. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Fala dusicko

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vaki86

Vaki86 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Izvinete vaka sto dosagam sega se javiv vo sistina

17. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Na 8-9 den pravev jas, da sedimentacija kaj sho zimaat krv bilo vo koja laboratorija. Pq mene ne mi pobaraa briseva ama gi imav napraveno prethodno.

На Vaki86 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Во декември правев во Систина и платив 10 000 ден, со анестезија, неможев да издржам без анестезија.

19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    кои витамини ,суплементи го намалуваат фсх?
    освен смоквите во маслиново:)
    или ли некоја од вас земано нешто, со што успешно го намалила фсх?

20. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Како ти е естрогенот?

Ти предлагам да го видиш видеото, има доста информации.

Плус, сок од млада пченица.

На Sienna_MK и LunaGrey им се допаѓа ова.