Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Фала Лори-30 ќе си се тешиме додека не ни пораснат мешињата, а во право си ќе си бидеме сите мамички и на тоа треба мислиме :*

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Затоа сме тука, да си се тешиме, да си се олесниме, да се испукаме, да си кажуваме се што неможеме на некој друг за да не се секира и така натака... Ве осеќам сите како другарки блиски, и многу ми е мило што ве имам :* :* :*
    И уште еднаш Wanna.be.mum, немој да се нервираш да не те боли главчето, секој си има одредено барем по едно бебенце, ВЕРУВАМ во тоа. Лека ноќ и ќе пишам утре што ќе се појави кај мене, можеби и јас ќе си поседам уште на оваа тема, како рекол Господ така нека биде. Ве гушкам сите МАМИЧКИ ВО ИСЧЕКУВАЊЕ! :hug:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво девојки,

Немојте никако да се разочарате да изгубите верба.
    Мене ми касни ама како за инает не правам тест веќе се уморив од тестови 2и пол години секој месец да купам тестови.Последната менструација ми беше во 21 мај.Јас вака ми е подобро барем имам надеж додека не добијам и се утешам дека можеби ми касни зашто сум пиел и антибиотици овој месец, и не се надевам премногу зашто после разочарувањето е поголемо.
    Знам на сите што добиле како им е зашто јас секој месец поминувам низ тоа, нема полоша недела од таа недела откога ќе добиеш.После ти доаѓа некоја сила од внатре и нови надежи да се бориш и да се надеваш дека МОЖЕБИ ОВОЈ МЕСЕЦ СМЕ УСПЕАЛЕ.
    Ецапареца го направи тестот што бидна ај барем ти израдувај не со убава вест ;)
    Имаш некој симптом нешто?јас ништо ниту ме боли стомакот само јадам како луда ми се отвори некој апетит и градите ме болат тоа само, ама тоа не го сваќам како симптом на бременост туку како ПМС.

Поздрав до сите вас ;)

4. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    а да си направиш еден тест и да не се измачуваш повеќе :geek: можеби овојпат успеало, кај е Господ никој не е ајде направи тест па израдувајне ти ја пуштам сета среќа за да си ги видиш двете црти :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Слими, и јас ќе ти препорачам да си направиш тест, можеби ќе се израдуваш, може и бебенцето чека да видиш дека ќе се појават двете цртички, дека е веќе дојдено и да се радуваш и галкаш мешето ;)
    Мене оној датум ми е на 28-ми, ама денес направив тест, и ми покажа еб..а една цртка, јбг... :x Ај се надевам уште дека можеби е рано, ама чисто сумљам, неможам веќееее, како шашардисана сум :drunk:

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Не знам се плашам и да се надевам зашто во последно време почна да ми се пореметува цуклусот , еве веќе 3 циклуси добивам по една недела или 5 дена покасно не знам зашто, јас решив ќе почекам до крај на неделата ако не добијам ќе си направам тест.
    А ти немој веднаш да се разочараш зашто сеуште е рано, мене гинекологот ми рече дека треба најмалку 5 дена да касни па домашниот тест да покаже точен резултат.

Поздрав ;)

7. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Каде може де се испита Хламидија-антитела, преку крв, ...се разбира со плаво картонче?!

8. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38

Во Центар за јавно здравје или хигиенски завод оди со плаво картонче / Јас ги правев сите заедно кламидија, токсо, микоплазма и ме чинеше 350 ден.

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    Феминки дали некој идел кај доктор билјана давчева? ми кажаа дека многу помагала и многу останале бремени од кај неа, наводно и жената на премиерот одела таму имало слики од неа во ординација, имате ли искуства??

10. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    :@ ееееее аман веќе :@
    ајде наредниов месец имам претчувство дека ќе има нови мамички :* :* :* :* се молам за сите нас :inlove:

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Девојки да ве прасам несто јас имам усте 10 дена до датата за не добивање се надевам,арно ама од сабајлево имам кафеав исцедок и тоа само кога ке се избрисам а да ми се плодни денови нема санса ми поминаа, мене секогас ми се порано бидејки мензисот ми е на 26 дена :^) и сега незнам сто може да биде да е имплантациско мислам дека е рано бидејки сум Читала дека се јавува околу датата за добивање :?: незнам дали има врска тоа сто вЧера бев на солариум па си викам да не сум се испржила многу како Чукната сум незнам со да мислам ако имал некој слиЧно искуство па да сподели? Поздрав девојки и фала ви ако не сте вие нема со кој да се тесам :* :*

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    А бе каков солариум ако планираш бременост? Можеби си веќе бремена, од кај знаеш, не треба да ризикуваш. Солариум онака не е здраво, уште па за бремени...
    Можеби ти е имплатациско крварење, немора да значи дека е рано.

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Охх лелее,оваа баба рога кога мисли да си замине веке еднаш :( не се разочарувај Wanna.be.mum сите сме тука да се тешиме и да си дадеме поддршка,ајде ке замине...мисли си на убави работи и ич не се секирај,дај Боже наредниот месец да биде наш на сите што чекаме ecapereca,slimy, i site други да не ги набројувам :* :*

На slimy, ecapereca и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас направив еден тест од сабајле, излезе негативен, ако не дојде до петок кога и е термин на гадурава, ќе направам уште еден, и ако и тој покаже негативно, ќе го изедам :@

15. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Почекај барем да ти задоцни и израдувај не :party: ајде ти ја пуштам целата срека да ги видиш || цртки во петок... :* :hug:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ецапереца знаеш дека негативен тест не секогаш значи дека 100% не си бремена.
    Почекај до петок, па направи уште еден.
    Ептен ние што очекуваме бременост сме нетрпеливи, инаку најубаво би било да можеме да се опуштиме, да чекаме да ни доцни една недела (колку што е и нормално) па дури потоа да правиме тестови.
    Искрено јас се потресов минатиот пат кога правев тест.. Не знам зошто.. :?:
    Кога видов една цртичка премногу се разочарав, а пред да го направам тестот крв во мене немав.
    Се потресувам без врска и за ништо.
    Овој месец поради обврските (и едно службено патување) не сум сигурна дека ние ќе можеме да бидеме вредни за време на плодните денови, но ако сака да се фати - ќе се фати и кога нема да темпираме нели? :P
    Јас ја испратив вештерката.. Големи се шансите да ја пречекам и следната, ама затоа во јули решивме да бидеме вредни како никогаш до сега. :tmi: :D
    До тогаш ќе стискам палци за вас!

На ecapereca и tinavip им се допаѓа ова.
  17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Фала ви премногу девојчиња на поддршката, златнички сте :* Ама јас нешто не верувам дека сум бремена, незнам зошто и како, само ете така мислам, можеби е подобро да не се надевам многу зашто ако ми дојде ептен многу ќе се разочарам. Сега за сега нема ништо, повеќето пати знаело да ми дојде и на 26 дена, ај не мислам веќе, одам да си лапнам тирамисууу :P

18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Еца переца, нема сто да се разочарувас, не си сама, сите тука сме со мака и заедно сме посилни, знаес како велат, немозе секогас да падја дозд, еден ден и сонце ке изгрее, и обратно, немозе секогас да грее сонце , кога тогас и ке заврне, така и со нас, немозе секој месец да биде негативен тестот , еден месец ке се показат и двете цртки, кога тогас, вазно еден ден ке успееме, и не губи надез, не си единствена! ако си бремена месецов одлично, ке славиме, ако не си тогас здравје, мозеби веќе наредниот ке успеес, ајде главата горе и насмевка за твојата храброст :inlove:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Хахахха ќе го изедам бе, се изнасмеав :rofl: ајде ајде јас си чекам да ме радувате, да ја испратам јас вештеркава и одам на одмор па да видиме море дали ќе помогне :lol: Па кога ќе се вратам сите да прочитам дека сте се здебелиле ;) ако не тогаш уште ќе се дружиме
    Ах да ми сте тука да ве гушнам сите :* :* :* :* :*

На ecapereca и tinavip им се допаѓа ова.
  20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    не не , ние тебе ќе те чекаме да се вратис со убава вест:))