Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Дали некој знае колку е кариотип да се испита на приватно? И како оди за закажување државно за термин?

2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, пишував и по другиве теми. Ми доцнеше скоро 10 дена, направив два теста , на едниот имаше како бледа линија (ама јас мислам дека таа таква си беше и пред да го правам тестот), вториот тест не покажа ништо (и двата беа од околу 130 денари). Потоа на доктор ништо не виде преку ехото, демек можно било да е рана бременост па да не е слезен плодот. Потоа вечерта прокрварив, утредента бхцг правев 29.69 беше и што значи можи не сум била бремена. Е сега по една недела од кога ќе ми заврши, пак да сум проверела бхцг оти како што ја слушнав докторката бхцг требало да го сведиме на нула. Знае ли некој што значи 29.69 и дали треба да е нула ако не си бремена? Искрено и докториве од што имаат ептен гужви како да не се замараат. Ние скоро 9 месеци пробуваме со сопругот, правев разни испитувања. Матичнава вика немам цисти, се е чисто...не знам. Си велам да си појдам на приватно. Инаку знам дека можеби не може наеднаш, може треба време и се тоа...Ама веќе ми станува сомнително...

На Lepoticata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Не сакам да ти давам надеж, ама еве со мене што се случи.
    Јас кога останав трудна, правев прво тест за бременост и ми покажа мнооогу бледа линија што мораш под одреден агол на светлина да ја видиш. Наредниот ден уште еден тест, и тој исто така бледа линија. Отидов на ГАК и таму ми направија анализа на крв што покажа дека не сум трудна (имаше референтни вредности позитивно и негаривно). Иако уште беше рано за да добијам, имав чувство дека сум трудна. Побарав нова анализа со број на БХЦГ и добив вредност 167. Со тие вредности отидов во Систина бидејќи во ГАК гинеколог не сакаше да ме види. Во Систина ме прими доктор и ми објасни дека морам да почекам до БХЦГ да биде барем над 1000, и дека сега и да гледа на ехо е џабе, треба со микроскоп да се види ембрионот, зошто е многу многу рана бременост. После 3 дена отидов на гинеколог и успеа да види на ехо мало точкиче :inlove:. Сета таа збрка ја направив зошто мислев дека имам шанси за вон матерична бременост.. |(

Е сега, можеби си бремена, можеби не, ама почекај 3,4 дена да има шанси БХЦГ да добие вредност над 1000. Секој ден се дуплира, така што сега ти е многу рано да знаеш, а ништо не можеш да направиш. Само смирено и трпение. Се надевам ќе биде позитивен исход!

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Биохемиска бременост веројатно, за жал.
    На следната проверка ќе биде нула или нешто ситно.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Колку време ги пиеш bearrr? Јас додека ја матев со смудиња, некогаш и така, со вода растворена циклусот арен ми беше. Со хормонска комбинирано, ама пак... Сега земам тек тук... Треба да ја активирам.

Драга Sienna_MK, ќе бидам искрена. Лани во ноември, кога не добив циклус и почнаа топли бранови да ме фаќаат почнав со смоквите, пченицата и маката. Маката кажав, ја пиев со смудиња, обично зелени :D. Така препорачуваат блоговите и литературата за плодност. Пиев од суплементи, без ДХЕА. И за две недели ФСХ се спушти, немав бранови... Меѓутоа сепак добив хормонална терапија во декември. Циклусот кога ми дојде, баш беше нормален, по боја и волумен. Практикував и јога за плодност и облоги со рицинусово масло. Диета ептен стрктна, ни алкохол, ни кафе, шеќер ама ич. Месо исто не, посебно не пилешко. И поубаво се чувствував. Од средина на Јануари воведов ДХЕА, само после тоа не ги пазев претходно наведените работи и циклусот почна да забегува пак, ФСХ под 20 не се слушти, а естрогенот не се покрена. И ми натекна минатиов месец, да баталам хормони, да пробам хомеопатија пак, кактус агнес таблети, некои чаеви, природни работи воглавно... Неславно заврши, за две недели морав да се вратам на хормоните, плус додатно естроген. Свесна сум дека не дадов доволно време да проделува, ама сум во стресен период и немаше како поинаку. Има истражувања дека кинеска традиционална медицина може да помогне за намалување на ФСХ, ама таа не ни е баш достапна. Од друга страна, мислам дека треба да се работи на подигнување на естрогенот, за ФСХ да спадне. А пченицата и маката содржат естрогени. Ова royal gelly е матичен млеч, поделени се мислењата дали помага или одмага. Јас го користам, мислам нема зијан. Во принцип, ние што сме на мака, се што ќе слушнеме земаме:worried:

За докториве, не знам.. дали од искуство... дали не сакаат да се замараат...

На јolene и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  6. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила,фала ти за одговорот,јас сеуште немам пробано мака ниту пченична трева,бидејќи имам редовна менструација ама сега со овие стимулации и кај мене се поремети во волумен,кога зборуваш те ставиле на хормонска терапија на што конкретно мислиш? Мене докторот ми препорачува да пијам циклопрогинова од 3 ден од прва бела за да се регулира циклусот и ендоментриумот се средувал така поубаво.дали имаш искуство со овие таблети?

На didi1982 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Со циклопрогинова да, ја земав околу 4 месеци, па ја прекинав 2 недели и сега одново. Дополнително и естроген добив.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    59
    @didi1982 ја пиев редовно 2 месеца.. уште од првиот осетив дека немам јаки болки а сега ја пијам само кога ќе ми текне.ама мема зијан и тоа... иначе матичен млеч ти е мн добро и за имунитет и се така да продолжи да го пиеш..а сакав да те прашам каква е таа јога?

На didi1982 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Еве неколку, за тегнење по дома ;):D

На stejsi2005, LunaGrey, Sienna_MK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    59
    фалааа тиии

11. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    2.064
    Добро утро :hug:
    Денес ми е 29ти ден од циклус, со тоа што пијам Елова би требало утре да (не) дојде вештерката..
    Сабајле пијам кафе, се шминкам и наеднаш кога ми се згади од кафето црева истурив :puke:
    Незнам дали утре да правам тест ако не ми дојде или да почекам што мислите? :$

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    На 30 дена добиваш? Почекај бар 3-4 дена да ти задоцни...со среќа:)

13. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ако знаеш кога ти била овулацијата точно,ако била школски веќе треба да покаже.Среќно

14. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    2.064
    добивам на 34-39 дена ама веќе два месеци пијам Елова прашок да ми се регулира циклусот. Претходниот месец ми дојде на 30ти ден па и сега мислам дека ќе биде така некако.

Со 6 апликации денес ми е 14dpo :D:D
    Инаку немам менструални болки градите ме болат 3-4 дена веќе и половината и гладна сум цело време... Пред пола саат јадев бурек а сега сум гладна 8-|

Последна измена: 7 мај 2019
    На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила почекај уште неколку дена бидејќи и да има нешто ако е рано нема да покаже и ќе бидеш разочарана.инаку дај боже да се пофалиш со убави вести

16. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    2.064
    Ќе почекам до петок сабота па ќе видиме 8-|

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Другарки малку сум исплашена...дали е можно со овие хормони на трет ден од циклус да немав овулација? Мерев со лентички и воопшто не ми покажа,а не ја ни осетив,а претходно сум имала симптоми. И минатиот месец исто мерев со лентичките не покажа овулација :(

Прикачени фајлови:

18. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Пролактинот ти е повисок и тој може да влијае на овулација. Те ставија на терапија? И навистина, намали со стрес, кортизолот ти ближи кон горна граница.

19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Докторката не сакаше,не сметала дека е проблем пролактинот,си почнав сама со пола бромергон навечер.

20. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Докторкава е матична или специјалист по репродуктивна гинекологија?