Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Не им е средено тоа со упатите на педијатрија, ни сами не знаеа да ни кажат од каде им треба упат и дали постои таков.
    Од имунологија и нас не пратија да прашаме ама не ја најдовме таа што требаше да не прими и дизволи да се испитаме таму и си отидовме. На мој термин мислам дека го нема како опција.
    Ние си закажавме на гинекологија за мај. Термините за нареден месец ги отвараат после 10ти обично, така да за Јуни ќе има за неколку дена. Прати на линкот.
    Многу се чека ова испитување и за термин и за резултат, ама па резултатот е тој засекогаш и нема терапија која би била врзана со време.

На Grasiela** и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Докторката Шукарова барајте ја на педијатрија,на втор спрат е,сигурно ќе ви завршит работа,замолете ја,нас тука таа ни издаде интерен упат,ни зедоа крв кај нив и сами си ја однесовме горе на 7ми спрат во цитогенетска лабараторија.

На Sienna_MK и Grasiela** им се допаѓа ова.
  3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Другарки јас еве три години како сум бо борбата за бебе,имам направено прегледите што се основни како пап,милробиолошко,хсг при што се утврди дека поради операција од слепо црево имам хидросалпинг на десен канал па сега во март направена хистероскопија и лапароскопија при што е изваден десниот канал и кажано ми е дека левата страна е супер и дека можам природно да останам но сакам да мо дадете совет дали треба да правам некои дополнителни испитувања за да бидам сигурна,читам тука испитувате кариотип и некои слично работи а не сум запозната.Или нема потреба од тоа?

4. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    431
    Spored mene site ovie ispituvanja treba da GI napravime kako I osnovnite sto se,a ne posle neuspesno ivf.Pod niv mislam kariotip I tie sto se na transfuziologija.Da mozam da go vratam vremeto ke ispitam se mozno,pa posle ivf...

5. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    И јас затоа малку се замислив кога ве читам.Ако може малку подетално мила?Кои спаѓаат во трансфузиологија?

6. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Jas na imunologija sto ispituvav za genetski mutacii dr mi rece najdobro e da se napravat i pred zs tie rezultati se nemenlivi ...jas na pr neznaev deka sum homozigot deka bez metilirana folna dzjabw bi zemala folna... taka da bi vi preporacala da si ispitate Genetski mutacii na imunologija (vo niv se ispituva i za trombofilija i sl)

7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    За да испитам
    Мила каде се прават овие испотувања оти прв пат се среќавам со оваа тема?

8. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Ke zemes upat od ginekologot na Ambulata za imunologija so naznaka za Genski Mutacii... tamu koga ke otides ke ti pisat sto se ke ti ispitaat...

9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    18.015
    Во систина вчера баш се јавив јас кариотип ми рекоа дека е 7000 денари точно.
    Јас сакам уште еднаш да го испитам на приватно. таму ќе одам.

На Stressed Out и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  10. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    И јас се јавив 8000ден ми кажаа....

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    18.015
    па зар на сите различно им кажуваат :^)

12. Taurus91

Taurus91 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Zdravo na site,
    Pisuvav i po drugite temi,veke nekolku meseci ve citam i se resiv da pisam da spodelam maka.
    Se trudevme so meseci za bebe,ali se pojavuvaa prepreki so krvta oti sum nulta negativ i nemavme nikakvi terapii. Veke koga mi docnese mesec ipol, napraviv test i vednas pokaza pozitiven. Bevme najsrekni na cel svet. Po nekoe vreme pocnav da krvaram so kafeni damki. Otidovme kaj maticen i ni rece deka sum imala bazen,obvivka, megutoa nema nikakov plod. Toj den padnav psihicki skrozz. Narednite dva dena ne mozev da stanam od krevet od bolki. Imav grcevi na sekoi 3 minuti. I vcera po brza postapka mi napravija spontan. Doktorot mi rece deka imam odlicna matka i deka ke bidam trudna za 6 meseci. No sepak uste ne mozam da se pomiram. Kako go pominavte ova? Kolku vreme cekavte za seksualen odnos??
    So sreka...

13. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Многу слична случка имам како тебе. Како мала извадено слепо црево, што предизвикало циста на десен јајник. Пред 4 години цистата ја извадив лапароскопски, но хирургот ми кажа дека ми извадил и дел од јајник и јајцевод. Ми кажа дека тој јајник(тоа што останало од него) служи само за регулирање хормони. Пред 9 месеци јас сакав да имам бебе со мисли дека ако е се во ред, јас можам преку лев јајник да останам трудна. Матичен гинеколог ми кажа дека имам овулација на десен јајник. Останав трудна тој месец, иако хирургот ми кажа дека тој јајник е само за регулација на хормони.

Се надевам дека ќе ти даде малце надеж мојата случка, дека не секогаш работите се така како што изгледаат, и што докторите ги кажуваат. Нашиот организам е способен за многу работи, и секојдневно изненадува. И се надевам наскоро ќе вроди со плод твојот труд.:inlove:

На Mini26, stejsi2005, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Многу ти благодарам мила,дај боже само здравје.Малку ми олесна и ми даде надеж ♥️

На Lepoticata му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Многу ми е жал што ти се случило, но немој да паѓаш психички. Ова е мала препрека кон голема среќа.
    Најдобро доктор да ти каже кога можеш пак да пробаш за бебе, но еве јас сум чула дека после 3та менструација. И со крвната група, прашај неколку мислења за дали да примаш инекција уште сега, за да не дојде повторно до истиот проблем. И јас сум негатив, и знам дека телото на мајката може да створи одбрана кон бебињата во таков случај. Превенција за наредна бременост треба да се направи.

16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    и јас сум негатив.... си слушнала некој дека примил инекција пред забременување? баш ќе се распрашам, ќе се боцнам ако би помогнало некако...

17. Taurus91

Taurus91 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Ti blagodaram mnogu. Primiv inekcija odma posle procesot i se nadevam se ke bide vo red za sledniot obid posle terapijata. Miami mislam deka ne se prima inekcija pred zabremenuvanje tuku otkako ke zabremenis,najdobro e da se prasa doktorot,zavisi od situacijata.

На Veki4kaa, LunaGrey и Lepoticata им се допаѓа ова.
  18. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Да да на тоа и мислев, после породување/чистење, превенција за наредна бременост. Сега не треба да имаш веќе проблем, барем не за од таа страна.
    @LunaGrey ова не важи ако не си била трудна никогаш. Антитела се ствараат ако имаш плод што е позитивна крвна група.

На Taurus91, srekice и LunaGrey им се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    А од кај знаете дека плодот бил позитивна крвна група?
    Тоа во бременост се испитува во 28ма недела и тогаш превентивно се прима рогам и писле породување во рок од 72 часа мајка треба да прими втора доза бидејќи тогаш ги развива организмот антителата.

На Kris80, LivingGlam, LunaGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  20. swan01

swan01 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    14
    Да се приклучам и јас во листата на тие што сакаат да забременат, и отидов на гинеколог да ги направам потребните прегледи за пред забременување, ми направија некои испитувања, се беше во ред, отидовме на меден месец со план дека од таму ке се вратиме со екстензија, но не било се така едноставно :) како што си мислев јас, и сега еве уште да кажам работиме на случајот, и бидејќи мојот циклус е многу редовен, секој е ден два задоцнување јас барам на интернет симптоми, што се случува... и така после кога ќе добијам, имам некое разочарување.. се надевам не сум единствена и дека наскоро ќе се приклучам во темата за трудници :)

На Mini26, stejsi2005, Lostinparadise и 3 други им се допаѓа ова.