Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    ecapereca ти посакувам овој месец да си ти бремена и да имаш бебуш :!: ајде вака да направиме секој месец по една феминка да имаме бремена :!: мислам на нас и на оние од порано што се обидуват за бебе овој месец да ни бидеш ти а нареден залјубена и така по ред секој месец по една бремена :clap: :clap: што викате а :geek:

На ecapereca, optimistka23 и Serafima им се допаѓа ова.
  2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    :rofl: abe Po edna malce e podobro Po tri cetiri i taka ima mnogu na ova tema sto cekat bebence a vaka za 3, 4 meseci ke nema niedna od ovie sega sto gi ima :rofl: mala sala

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bikriba

bikriba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    здраво да ве поздравам сите јас сум нова на сајтов и да ве прашам дали некоја он вас има правено HSG поздрав до сите :)

4. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Имам правено кај Толовски приватно 4200 ден. Кратко трае максимум 5 минути ама имаш чувство како да трае цела вечност. Мене ме болеше многу и испадна дека имам запушени канали и субсептум на матка. Се тргна од таму. Со Среќа.Ако те интересира нешто друго пиши. Позз

На bikriba му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Има ли некој искуство со др Петановски околу инсеминации и третман на неплодност, воопшто?!

6. bikriba

bikriba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    ти благодарам па ке видиме утре што ке биде

7. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    чекаме да не зрадуваш :clap: :clap: и батали солариум ;)

8. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    ајде чекаме од тебе и monella убави вести па да одиме по одмори ;) да пробаме и таму некоја финта :lol:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Се плашам ако дојде и овој пат мислам дека психички ќе попуштам :drunk: , не трајно де, привремено :lol:
    Дај Боже сите да се израдуваме веќе. Вие што ќе си одите на одмор 80% ви се поголеми шансите да се вратите со бебенце во мешињата, затоа таму само секс, плажа, сонце, море, секс, па пак другиот ден секс, плажа, сонце, море, секс... значи по двата пати дневно по еднаш насабајле и еднаш навечер. Ќе влијае и влажноста на воздухот, и мирисот на морето, мммм милина :makeup: :sun: И знаете што сум чула? На многу им се случено да останат бремени кога ќе се опијанат. Има нешто логично и тука, дека нели кога е човек пијан е 100% опуштен и ќе се фати, затоа може во вечерните часови и по некое коктелче :d: само немојте во тие моменти да ви текне на мене и на мојот совет со коктелчето зашто јас во мислите ќе ви бидам сувишна :rofl: :rofl: :rofl:

На optimistka23, eci85 и slimy им се допаѓа ова.
  10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Дај боже да биде и кај мене и кај ecapereca па после кај тебе optimistka 23 и кај сите сто со нетрпение Чекат ако не овој месец барем во скоро време :) Јас денес имав само еднас кафеав исцедок ама вЧера и денес ме боли стомакот доле ниско како пред мензис а рано ми е има усте повеке од една недела. Не се ни надевам многу со тој исцедок кога го видов изгубив надеж но сто е тука е нема бегање :| А за солариум не ни помислувам веке. Ве гускам сите :hai: :*

На optimistka23 и ecapereca им се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас правев пред два дена кај Толоски со др од св Лазар др Ѓорги Николов.Мене мн малку ме болеше се напив кетонал пола саат пред прегледот.Едниот тогаш ми се отпуши канал оти одпосле протекла течноста другиот чист бил.Маткава ми била мн малце настрана ама не било проблем за забременувње.Не се плаши :) мене мн ме уплашија а се е индивидуално.Како менструална слаба болка ми беше.После дури и се шеткав.

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    Девојки а за хсг освен седиментација што треба друго да се провери? нешто лекови пиевте пред тоа? знам дека отпосле даваат ама пред тоа даваат ли несто?

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас само седиментација и крвна слика правев.Битно било да не ти биде повисока седиментацијата и леукоцитите.Не се пие лекови пред тоа освен што се напив кетонал против болки пола саат пред да ми проверуваат.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Јас имав Се 10/20 им се јавив и ми рекоа да пијам антибиотик 3 дена им се јавив после тоа ми беше 8/16 и утредента правев. Таму кога отидеш не ти ги гледаат резултатите (баремм мене не ми ги побараа) Болката е моментална штом заврши постапката нема ништо и јас се шетав и се возев после тоа :)

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    а брисеви правеше? и што апчиња ти дадоа после тоа? извини вака со прашањава ама битно ми е :)

16. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Извини butterflysk што се мешам, после тоа мене ми пишаа мислам цитерал za да се превенира можна инфекција, ама јас не ги пиев :)

17. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    хехе какво извинување :) е да на тоа мислев дека обично даваат антибиотици на сите..а дали правеше микробиолошки брисеви за бактерии пред тоа?? Ми кажаа дека мора да немаш бактерии а јас имам некои банални подолго време па ми прават проблеми не си одат :devil: :devil: :devil:

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Да правев пап тест и бактериолошки немав ништо.После тоа вибрамицин три дена да пијам ми рече.Нема проблем што те интересира прашај :).Е сега јас да си прашам до тие што правеле веке :) Колку дена ви течеше крв после прегледов?Мене првиот ден повеке како менстр.до вечерта веке мн малку ама ме нервира што трет ден веке помина а кфенко уште ми тече.Кај вас како беше?

19. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Брисеви неми побараа и не правев претходно. А крварење имав само тој ден и тоа малку до вечерта,. Ама не се секирај може да трае 2-3дена.Ако не престане на гинеколог или антибиотик )секако не на своја рака)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    e dobro e sto ja otvorivte i ovaa tema jas trebase prethodniot mesec da pravam haesge no mi bese mnogi pokaccena sedimentacijata i imam infekcija na mocka i toa eserihija i piev antibiotici i sega cekam da ja lecam infekcijata pa pak ta pravam sedimentacija mnogu mi bese visokoa i jas se plasam da ne boli mngu no za bebece se ke se trpii pozz ako znaeta nesto za da bide pomala sedimentacijataaa :P :rofl: :* :*