Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Семејно приватно со пораѓај е 4.500/месец со дог. на 2 год. Прво остани бремена па земи зашто еве маж ми се залета па сега не можеме да го откажеме. Прегледи ти покрива до 4000 ден годишно, јас потрошив повеќе ама само толку враќаат, значи не се исплати. Немој да се зезнеш као мене, иначе за бременост и приватен пораѓај да, директно си се разбираат од болницата со осигурањето. Поздрав

2. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Не сакам семејно, само за мене. Мене ми рекоа 30% од прегледи и испитувања и до 900евра за пораѓај ако е царски и во приватна болница :?:

3. Mini26

Mini26 Активен член

Може да ми кажеш во кое осигурување прашуваше. Зашто јас сум прашала на повеќе места и ми кажале дека пораѓај на приватно и се што може да се предвиди не покривале.

4. Lostinparadise

Во Уника

Mini26 likes this.
  5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Еуролинк имаше опција за дополнителна премија за породување. Види на нивната страна

Mini26 likes this.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

И јас читав дека Еуролинк за породување покриваат.

7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Мислам дека е околу 6500 ден месечно со обврска на 2 год минимум да го склучиш договорот. Значи ќе дадеш околу 150.000 ден кај нив .
    Исто како да си штедиш секој месец . Мора да бидеш барем 6 мес осигурана кај нив па да имаш право премијата да ја користиш за породување во приватна клиника

Bebulence88 and tina2018 like this.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

А дали се' ти плаќаат? Породување, престој, се' до излегување од болница?

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Не знам баш се до детали.
    Ама би требало ..:^)

Bebulence88, Andonia and 0ли like this.
  10. tina2018

tina2018 Популарен член

Ова е во Еуролинк, имаш основен пакет плус породување, види на веб

Bebulence88 likes this.
  11. Lostinparadise

Да мене преку Еуролинк ми рекоа дека соработуваат со другите и ми препорачаа пакет од уника како најсоодветен за тоа што го барав, незнам баш како соработуваат и незнам дали е најпаметно да се осигурам приватно бидејќи моментално немам никакво осигурување. Пред некој ден ми се слоши и се си платив во нашата болница. Од инекции, ЕКГ, ехо, кревет, инфузии... Како да сум била во Шпанија на 2 дена :D

Bebulence88 likes this.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Зошто да немаш осигурување?
    За невработени е бесплатно, само ќе пополниш формулар за колку средства годишен приход имаш. Ако е под минимумот, бесплатно ти е осигурувањето.
    Не знам каква ти е ситуацијата и зошто немаш, ова само како информација во случај да не си знаела.

Stressed Out and tina2018 like this.
  13. Lostinparadise

Знам дека е бесплатно, во ноември пополнував формулар и ми рекоа дека сега имам осигурување. По нова година најмалку 10пати бев на гинеколог и во системот не покажува дека имам осигурување и мораше се да плаќам.
    Инаку бев неколку месеци предтоа бев осигурана во мојата фирма ама се одјавив

14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Да не треба и секој месец во завод за вработување да се пријавуваш :^).
    А мажена си ?( извини вака, ова како опција преку сопругот да имаш осигурување )

15. Lostinparadise

Кога бев во заводот ми рекоа не мора да се пријавуваш овде оди директно во фонд, отидов таму пополнив и ништо не ми рекоа дека треба секој месец да одам. Сеуште не сме регистрирани

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Е навистина не знам што да ти кажам .
    Ама не оставај така . Оди им пак и разберете се што е проблемот

17. Lostinparadise

Се ми е каша попара значи :D:D:D Нема нешто да е како што треба се е извртено :D:D
    By the way добив во неделата :devil: Да ми заврши и се фрламе на работа, можеби ќе има две цртки за нашата годишнина следниот месец :inlove:

Sienna_MK, Andonia and Bubce38 like this.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Во завод за вработување убаво ти кажале, не оди преку нив и не мора да се пријавуваш.
    Оди пак во фондот, обавезно. Може има некоја грешка. Зошто да плаќаш приватно ако ти следува?

Sienna_MK and Bubce38 like this.
  19. Lostinparadise

Да ама размислував и за приватно, за одење по контроли и дај боже бременост, пораѓај сепак други се условите во приватните болници не се чека по сто години за термин :D

LivingGlam likes this.
  20. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Ми излезе од страна темава иако вешто ја избегавав 9 месеци... Женички темава ја читав неколку години очајнички додека чекавме да видиме позитивен тест, секој ден беше читана, нон стоп рефреширана. Се соживував со секоја од тогашните членки, оние што редовно пишуваа и оние кои поретко пишуваа, како мене. Испитавме се што ни кажаа и јас и мм. Ситниците што ни ги најдоја, ги излечивме ама позитивен фидбек немаше. Тест правев само што ќе ми поминат плодните денови до добивање, секој ден. До толку бев опседната. Мм се разболе во септември, многу, лежеше во болница и тој месец само тој еден ден имавме односи и тоа ништо специјално. Не се замарав тогаш за тоа дали ќе се фати или не. Дојде дома, жив и здрав, и мене ми текна на тој однос и онака си земав 3 теста да ги направам скришум, да не се лути на мене пошто бев очајна. 2 смена на работа поминува 8 часот и викам ај да направам еден тест, другите за утре и задутре нека седат. Како правам тестот, така двете линии се бојат црвени. Мене не ми е верно, до менструација имам уште недела дена а две линии се гледаат. Ги правам уште другите два и двата исти резултати даваат. И од тогаш почна се, одма закажав контрола не се виде ништо само една точка, немаше срцева акција. На следна контрола го слушнавме срценцето, се опуштив ама сепак секој преглед го идев со неверување, како се деси се кога не очекувавме. Сега сум 39 недела и едвај чекам да се запознаеме со мојата среќа.
    Да не должам пошто можам да се изнапишам, ви пишувам на сите вас кои читате тука, кои барате поддршка. Можеби не се знаеме, но ја имате мојата. Ве охрабрувам да бидете силни, да не се оптоварувате многу (знам не сум вистинскиот човек да ви каже, ама ја научив лекцијата), и опуштено ќе биде се. Ќе дојде денот. Ви ја испраќам сета среќа на светов и ви посакувам да ги видите оние две црти кои ги чекате што побрзо.
    Ве гушкам сите до една :hug::hug::hug: