Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    94.149
    Браво @Veki4kaa
    Многу се радувам и се гордеам со тебе,за ставот и борбеноста што ги имаш.Да знаеш дека ке бидеш мајка-лавица.Веќе си:hug:

Имаш екипа за поддршка овде,ке се бодриме и информираме за се што треба:l:

На curlyhair, Lara 27, LunaGrey и 9 други им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    114.004
    Секако дека ќе имаш здраво бебе. Кај е господ никој не е. Ти ја праќам сета среќа на овај свет. :inlove:

На curlyhair, Lara 27, 0ли и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.022
    Лелее бе ќе ме расплачете од среќа - ВЕ ОБОЖАВАМ! :inlove::inlove::inlove:
    Бескрајно ви благодарам за подршката што ми ја давате.
    ја имате и вие мојата најголема поддршка,
    верувајте ми на сите ви посакувам од срце да станете прекрасни мајки ,
    не ве познавам во живо ама знам дека сте прекрасни личности!
    И ајде веќе сите да не нема од темаваа! :lol:

На L*G, curlyhair, Lara 27 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.699
    Допаѓања:
    106.936
    @Veki4kaa многу се израдував за тебе , ќе бидеш прекрасна мајка , ти посакувам не едно туку две бебчиња оддеднаш :inlove::l::l: СО СРЕЌА!!

На curlyhair, Lara 27, Grasiela** и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    @Veki4kaa (fingers):l: Те следам цело време, бидејќи и јас сум со повторувачки спонтани. Се уште чекам резултати од кариотип, и знам дека ако излезе дека не е добро - како тебе ќе постапам :) Затоа ме интересира pgd процедурата. Ти ја објаснија? Они ќе ги праќаат ембрионите? Колку ембриони најмалку треба да имаш и колку кошта тоа све?
    Знам дека кај нас ја нема уште оваа процедура, па ме интересира што нудат во соработка со клиники во странство.

На Lara 27 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.022
    @Zuza28 мила најпрво биди силна, тешко е многу, кога ќе ми текне низ каква болка поминав физичка и психичка, дефинитивно психичката повеќе боли, ама како рекле времето лечи се!
    и најважното од се ЖЕНИ сме, створени сме да бидеме силни и отпорни на се! :muscle::muscle::muscle:
    Да беа мажите на местото наше ќе испопаѓаа како крушки :rofl:
    Вчера разговарав со докторката од њуборн, ми рече прво ќе разговара со генетичар како што го кажа по име мислам дека е турчин и дека бил најдобар генетичар во Европа. па според консултацијата и според резултатот ќе види дали ПГД ќе се прави тука во њуборн или во Турција, најверојатно ќе биде таму во Турција, и дека треба таму да престојуваме некое време додека се прави ПГД.
    Е сега јас не се разбирам во ивф никогаш немам правено прв пат ќе ми биде се надевам и последен :P
    Она ми кажа дека морало на 3 ден трансферот да биде , па нешто Фиш спомна , и ми се испомеша се.
    Се ми е ново некако. кога ќе се видам нареден пат со нејзе ќе ја замолам да ми објасни се убаво .
    Вчера бев возбудена и некако чуствував некој страв незнам зошто. и ништо не сватив :whew::tmi:

@princess5 @koritsaki @fana @dunika @bela.m @0ли @Sienna_MK
    Ви благодарам прекрасни едни! Без вас ништо ! :inlove::inlove::inlove::inlove::hug::hug::hug::hug::l::l::l::l:

На curlyhair, Lara 27, Grasiela** и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Фала ти многу. Алал да ти е на храброста и знам дека од прва ќе успееш. Кога ќе дознаеш нешто поконкретно плс сподели :l: Па наредната година да си споделуваме муабети за бебиња (fingers)

На curlyhair, Lara 27 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.022
    @Zuza28 сега само шо се слушнав со сестрата од њуборн ми рече дека морало да биде трансферот на 5 ден и трансферот и пункцијата ќе требало во турција да ги правам. И пгд и пгс исто таму.
    И сега мене ваучерот шо ќе ми покрие :worried:
    .леле ова ќе кошта многу пари ама дај боже само да вреди и за убаво да биде :angel:

На frog, curlyhair, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.320
    Допаѓања:
    18.488
    @Veki4kaa да не жалиш ни денар :) ајде летово прескокни го одморот и ќе имаш повеќе на конто за бебе:inlove: многу ми е драго за тебе,прво зошто знаеш што е проблемот,а второ зошто знаеш како можеш да го решиш. Ти ја пуштам целата среќа,ти посакувам успех со најмалку две бебиња:)

На curlyhair, Lara 27, Sienna_MK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ајде, пари се печалат.
    Ќе се бориме на сите можни начини додека не успееме.
    Те гушкам силно и знам дека се' ќе си биде како што треба :hug:

Кога ќе се видиш следниот пат со докторката, прашај ја што ќе биде покриено со ваучерот.

:muscle: :muscle: :muscle:
    :f:

На Lara 27, Sienna_MK и fana им се допаѓа ова.
  11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    @Veki4kaa јас сум сигурна дека ќе успеете.
    Финансии секако требаат многу и за со ваучер и без. Ама нека не ве обесхрабрува тоа, фамилијата на куп и сите ќе помогнат верувај. И банките од тоа живеат, од нашите маки. Арно и кредити постојат. Ќе се враќаат некако. Не се оптеретувај сега со тоа, мисли на позитивниот исход :*

На Lara 27, dunika, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Важно да вроди со плод џабе се парите ако немаме здравје или семејсто... негрижи се не е лесно но важно бебче живо здраво да се има... веројатно тука ќе те спремат се до пункција баш прашај си кај докторката што ќе те следува но мислам стимучации хормони испитувања се до пункцијата ќе ти се од ваучерот е сега колку во турција ќе чини тоа незнам... пс.кај оста докторка сме ;)

На Lara 27, Veki4kaa и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  13. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Денес земав резултати од микробиологија ииии се е негативно :party::party::party::party::party:
    Сега сум кај матичната чекам да мериме фолекули (fingers)(fingers) Wish me luck :sun:

На L*G, curlyhair, Lara 27 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Good luck!!! И да вроди со плод (fingers)(fingers)(fingers)

На curlyhair, Lara 27 и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  15. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Претпоставував дека е на 5ти ден - чекаат да се развие до стадум за кој ќе можат да му анализираат хромозоми, читав јас многу за ова и на странски форуми.
    И да, сигурно ќе кошта ама нема за што повредно да отидат тие пари - така да за тоа ич не жали. Значи ако одиш во Турција, не си ограничена ни број на ембриони (не ги праќаат од тука). Мислам дека некаде по темиве прочитав една членка со успешно пгд ивф баш во Турција. Едно ембрионче било супер и тоа си си продолжило во здраво живо бебе :inlove:

На Lara 27, bela.m, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    @Veki4kaa баш ми е мило за тебе мила што поскоро да си се израдувате и да биде се како што треба!:hug:

Јас ке чекам прва менструација и да почнам со испитувањата, искрено ми е страв и ништо незнам што и како оди работата.
    Малку се тешам и си давам надеж бидејќи една докторка во државна болница ми рече дојди кај мене и јас ке те праќам се' што треба да испиташ, нема да имам потреба од матичен и упати и така многу не го ни бива.
    Се' ова е непознато за мене и знам дека ке помине повеќе време додека да го пронајдеме проблемот за повтотувачките спонтани. Но, тука сте ми и вие и знам дека ќе ми помогнете за се што нема да ми биде јасно.:*

На curlyhair, Lara 27, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    И мојот матичен е "скржав" за упати, мислиш од џеп си ги дава.
    И јас така преку гинеколог од ГАК, одев на испитивања. Таа ми даваше упати за секаде.

На Lara 27 и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  18. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Изгледа сите го имаме тој проблем со матичниве ... еден упат за хормони и тој неможе со тироидни да се направи морало интернист... може да ми пишеш макар во порака како да стигнам до доктпр во гак кој нема да му е проблем да ми даде упат за хормони целосно со т3 и 4 и 4д ехо ?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    135.591
    За тироидни хормони едно време заради измени во системот не можеа да издаваат. Сега може и инсистирај да ти даде. За хормните може, ехо ќе ти напраи докторот кај кого ќе отидиш со резултатите од хормоните. Јас секој месец тироидни хормони проверувам со упат од матичен гинеколог. Кажи и дека ти е многу малтретирање да одиш кај матичен, па тој упат за интернист да ти дава па интерснистот упат за хормони. И нема смисла, шо ќе му речеш на интернистот, дека одиш за да го искористиш само не ти треба ниш друго.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    1.743
    Да ве прашам девојки оваа менструација ми е многу слаба незнам зошто вака,не сум сигурно бремена се чуваме,дали и на други му е вака првите два дена имав ама не како што сум имала,третиот ден слабо денес скоро ич многу малку како последен ден а 5 дена ми трае денес ми е 4 ден..