Уринокултурата тек понеделник ќе ми била готова. Ова ми го пратија. Според ова јас мислам одма цитерал, да не чекамхелп
Мислам дека повеќе не го произведуваат палинот, јас пред една недела барав и ми рекоа дека замена е Нолицин. Инаку јас треба да добијам во вторник, пуста радозналост сабаеле направив тест ии негативен... ми се врти овие денови, имам главоболки,ми се повраќа, подуен ми е стомакот, градите ми се балони неможам да си ги допрам,едвај спијам од нив, често мокрам и имам некои пецкања кај јајниците.. Се разочарав и изгубив надеж за овој месец.. Има некоја друга во исчекување?
Мене кога ми се случи лани на лекар ми дадоа цитерал ама не ги пиев апчињата, ми кажаа дека пиво многу помагало па решив да пробам зашто неподносливо беше плачев дури. Земав си ја умотав половината со шал и испив две ладни пива(стакло од 0.5) вечерта уште едно и другиот ден ништо не ми беше. За секој случај другиот ден сварив чај од брусница и истурив пола пакетче сушена брусница внатре и толку беше. Јас неверував дека од пиво ќе ми пројде ама ете мене ми помогна
Јас мислам да не пиеш антибиотик додека не стигне резултатот од уринокултура. Мора 48ч. да отстои таква е процедурата. Ако имаш бактерија на него ќе пишува која и кој антибиотик одговара за неа. Дотогаш природна алтернатива,чај од брусница,грицкај брусница. Можеш и чај од магдонос да направиш,ужасно мириса и како зејтин е,ама една чаша од 200мл може голема работа да ти заврши особено ако имаш болка.
Јави се кај матичен. Обично ми давал цитерал и со ваква анализа па поминувало. Мене би ми било страв со природни методи, искрено. Зашто знам како може да се искомплицира.
Па имам, обилни лекуоцити и два плуса кај бактерии. Која и да е, уринарните се лечат со тој антибиотик. Ќе се убијам, како сум можела да фатам од кадееее, и пред две недели пиев антибиотик. Една ќе откачам друга ќе закачам, ми се плаче...
Јас како што знам се прави антибиограм во зависност од бактеријата. Не секој антибиотик делува исто на секоја бактерија. Ти си знаеш
@Lostinparadise Има На 10ти треба да не добијам. Од симптоми, по некое пецкање во јајниците или мала болка во долниот дел од стомакот. Градите тврди ,но ете овој месец не ме болат. Од време на време малку ќе заболат и толку. И често одам во вц, многу често. Ама мислам дека е за тоа што пијам многу течности. Не правам тест додека не ми касни 2 дена. Ќе видиме што ќе биде. Ти држам среќа
Ќе се мрднам до понеделник, не па и два дена да чекам да ми доцни... Ама тоа е, не можеме ништо освен да си чекаме
Ако не треба да добиеме, секако нема да добиеме. Ако треба да дојде и 10 теста пред тоа да направиме секако ќе дојде Ако направам сега тест и е негативен само ќе се изнервирам. Вака ќе си почекам.. Мене никогаш не ми каснела. Претходниот месец дури и 3 дена порано добив
И се јавив на гинекологот, ми рече да почнам со цитерал од денес. Мн ме боли, нема да можам да издржам до понеделник... Кој знае како сум фатила бактерија. Не користам јавни вц, односи немав никакви, и многу пазев на хигиена поготово поради тоа што ја лечев уреата. Што организам ќе имав...
Аман бре дете, се изнамачи. Едно време ,како девојка и јас често бев како тебе. Па цитералот не ми помагаше веќе. Само флексид ми вршеше работа. Ама многу лошо ги поднесував. Ајде последно нека е ова
До понеделник ќе си ко нова. Колку и да пазиш е џабе понекогаш. Земи и од ќесичките ако одиш до аптека по антибиотикот.
А вчера колку се израдував што ми е негативен брисот, и ова ме спотера. Последен пат имав пред 4 години цистит од тогаш немам пиено цитерал, се надевам ќе помогне... се нешто излага, не требало да биде сега, тоа е.
Јас треба да добијам денес,утре,задутре,во принцип имам тежок ПМС со болки,овој месец не,градиве не ме болат ама ми се чудни,со изразени вени и ореолите како обележани и потемни,сега во вц гледам исцедок како белка од јајце со малку кафеаво во него,овулација никако не е 29ти ден од циклус ми е денес,ќе чекаме
Ајдее стискаме палци и јас имам изразени вени и ареолите ми се обележани и потемни, имам и исцедок ама кај мене е жолт, а секогаш ми е бел без разлика дали е пред или после овулација.. Абе нема што немам (освен BFP)
јас незнам што е работава- многу лоши работи ми се случија за неполна година. многу разочарувања.... не можам веќе
Има така некои периоди кога ќе фати - фатено е. И мене ми е така па полека се оправам. На раб на анксиозност бев. Али мисли дека е баланс - мора да дојде убавото после ова и ќе дојде! После од убаина нема да куртулиш...