Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

од се ми се гадиии ништо не ми се јадеее а имаше ли кафеав исцедок ли?мвааа

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Одмина и вториот ден каснење. Уште повеќе се наполнив со надеж, само да не се разочарам :sweat: Не дека немам позитивна мисла, знам и верувам во тоа дека ако Господ сака и кога Он сака, ќе има бебенце, само сепак како секој човек, па и јас посакувам тоооолку силно и неможам да не мислам колку и да сум јака. Поздрав и лека ноќ мили девојчиња! :*

И да дополнам уште ова - пак јас со моите години... да имав досега барем едно дете, или помалку години, тогаш да... немаше до толку да се опседнувам, ама стварно кој не е во ваква ситуација како мојата ни незнае, верувајте не е воопшто лесно и неможам само да си свиркам и уживкам. Не дека се нервирам или незнам колку и да сум загрижена, сум оставила на волјата Божја, ама си признавам дека со мало делче од мене не сум комплетно мирна. Толку силно посакувам дете што незнам со што да споредам :inlove: :inlove: :inlove:

Уште еднаш СЛАТКИ СНИШТА И ДА ДАДЕ ГОСПОД ТИЕ СНИ ДА СТАНАТ РЕАЛНОСТ :*

На instruktor, Serafima, maleckataa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    дај боже што поскоро да се израдуваш и ти и сите други со едно бебчееее не се секирај ке си дојде се по себееее слатки сништа и на тебе

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) дај бозе сто побрзо да се израдувас и да не израдувас и нас .... не се секирај има многу зени сто се и постари од нас па им дал господ и тогас децина нема врска годините.. тој си знае кога треба да не израдува....(ова истово го мислев и јас до пред 2 месеци) морас да се опустис и це си ги видис Tије 2 цртки :*

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :| не милицка сум немала такво несто во овије 9 недели ама многу се пласам од тој изцедок само трцам до wc и само се брисам од страв :sweat:

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Мила Ецапереца главата горе!!!
    Што е твое ќе си дојде и тоа кога најмалку ќе очекуваш - ќе видиш!
    Лето е.. Биди креативна, примени го сопствениот совет.. коктелче, трте - мрте.. Па не мора на одмор да бидеме за да го направиме тоа.
    Води љубов, немој да правиш бебе.. (Барем така гледај на работите)
    Те гушкам и немој да се нервираш и разочаруваш..
    Еве зацртај си во глава до крај на годинава да биде и терај така, вака си под притисок секој месец.
    Сите така треба да размислуваме до декември да не снема од темава.
    Мислам така полесно ќе ни биде.

8. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    :( Лелеее мила Ецапереца многу ми е жал. се соживувам со твојата ситуација и јас. Тешко е секој месец кога треба да не ни дојде, но тоа е ајде, Господ има голем план за нас.....................

9. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Оххх лелее... :( ;( толку бев сигурна за тебе...

10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ох мила знам како ти е но биди силна сите сме со тебе. Проклета :devil: неможе Човек да се куртули така лесно од неа :envy: Секој месец одбројување денови следење симптоми полосо од тоа здравје и на крај кога ке видис кој е резултатот ти иде да се треснес од земја,ама тоа е тоа и многу Често се прасувам каде згресив па така да ми се врака[зборам за мене] :^) Главата горе и не губи надеж ке биде биди стрплива :*

11. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    :@ жал ми е навистина ти држам среќа и не се растажувај господ е со нас :*

12. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Ецапереца, како и на сите други кои сакаме бепчиња ни останува да се надеваме и да не се разочаруваме, да се опуштиме и да водиме љубов а бепчињата ке си дојдат кога ке сака Бог ...

... мене ми дојде порано 12 дена, прво имав кафеави капки и си мислев дека бебенце е на пат, и така си заминав на одмор мислејки дека има нешто,се плашев да направам тест за да не се разочарам но сепак ме мачеше неизвесноста и така си направив тест на 24, бидејки 24 ни е срекен ден, на 24 станавме дечко и девојка, на 24 ни беше свадбата и така си помислив дека овај 24 ке ми донесе убава вест ама ништо од тоа, тестот беше негативен :( и така сега си го чекам 11 за да недобијам... нов месец со нови надежи...

13. Curly

Curly Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site,
    jas sum nova na forumov,taka mi dojde negde da si ja olesnam dusata.Ovaa ni e veke vtora godina kako se obiduvame za bebe ama nisto. Bas sabajlevo dojde vesterkata i taka se mi dojde preku glava mi se idese prozorcite da gi iskrsham doma. Se zivo imam provereno, hormoni, HSG, maz mi isto taka pa duri i probav so edna inseminacija ama nisto. Posledniot pat doktorot veke mi rece da pocekame da pomine letoto da se opustime malce pa ke vidime sto ke se sluci, zatoa sto navistina nemozese da najde nikakov problem, se mi funkcionira super,jajnici, nastapuva redovna ovulacija i drugi mi ti cuda. Pa toa pa mi kapak na se, koga ke ti recat zdrava si nemas nikakov problem, a od druga strana pak nikako da si ja ostvaris zelbata. Mnogu bedno se cuvstvuvam, solzi mi tecat dodeka pisuvam i neznam veke sto da napravam! Pozdrav do site! ;(

14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    ^ Да направите генетско испитување на Клиника? Да го тргните тоа од мисла, да знаете дека сте компатибилни...
    Иначе најтопло би ти ја препорачала Рушка од Ганеш ординацијата

15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Епа и ние успеавме да фатиме неколку плодни денови месецов - тоа ме радува! :$ :tmi: :lol:
    Сега останува да се надевам дека математиката која си ја имам направено за плодните денови ми е точна и да видиме дали ќе сака да се фати бебушко месецов.
    Забележав проѕирен исцедок денеска (како белка од јајце) тоа беше знак за овулација или грешам? :?:

16. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38

Mila mozebi treba da napravite test za ispituvanje na kompatibilnosta na spermata. Vo privatnite kliniki go pravat ama vo momentot ne mi teknuva kako se vika,
    Imam sretnato primer na maz i zena koi dolgo vreme nemale deca, site ispituvanja pokazuvale deka se e vo red, na kraj otisle kaj Tase vo Bitola i prvo sto napravil go ispital ova ima dal soodvetna terapija i zenata ostanala bremena. Mozebi nekoj od forumot znae kako se vika ova testiranje Pozzz

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Да, да срцка, тогаш си најплодна, ајде на работа! :lol:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ете денес ми земаа крв за пролактин и тироидна, на 21-ден одам за прогестерон. Ајде па ќе видиме како ќе се одвива дејствието на драмава 8)

На instruktor му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас ќе ти кажам како ќе се одвива, позитивно! ;) Со беблак на пат, со отечени зглобови, мачнини, вртоглавици и изливи на хормони. Е така ќе биде! :rofl: Јас ова ти гатам ако не приметуваш нали, во такво лудачко расположение сум денес. :lol: Ќе се најде што е, ќе се реши и ќе си го растеш мешко за 0 време! ;)

На ecapereca, optimistka23 и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  20. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Еве и кај мене ми велат дека се е во ред ама не бива веќе цела година еве се обидуваме пробај со испитување за компатибилност но верувај премногу се оптеретуваме со тоа посилно е од нас и си прајме дополнителни стресови на организмот а опуштеноста е пред се :!: но кому му кажуваат :tmi: но што да правиш,посилно е од нас желбата е голема нели?! Ти посакувам се најубаво и да не израдуваш поскоро :*