Па папот и микробиолошките брисеви се задолжителни нели секоја година.Ако ги немаш направено,направи си ги,чисто да видиш да не имаш некоја бактерија. Пиј фолна киселина од 4мг и тоа е тоа
Сето тоа е направено, освен со Фолна што треба да почнам. Инаку, ме интересираа вашите искуства зошто слушав едно предавање за подготовка, а и читав совети на нет, и добив впечаток дека треба да бидеме да кажам 100% во добра физичка состојба, што мислам дека е невозможно - средени заби, идеална тежина, добра физичка кондиција, тироидна жлезда, живот без стрес... Мислам дека е тешко да се погоди тој идеален момент кога се' ќе биде избалансирано.
Не постои идеална состојба на телото. Самото тоа што го дишеме овој гаден воздух во земјава ни го оневозможува тоа. Не се замарај за ништо од тоа, јади си здраво и пешачи заради самата себе. Не почнувај да читаш ништо на интернет, немој да се зафркнеш
Земи фолна Алкавит, на Алкалоид. На трудници обично таа ја даваат, еве и јас ја пијам сега. Дозата во неа е 0.4 мг, баш како што пишала Лунагреј. Фемибионот има помала, 0.2 мислам, така што би ти рекла Алкавит е подобар избор ако се спремаш за бременост.
Во фембион освен фолна има и други витамини, не мораш тие. Јас со месеци ги пиев ама престанав веќе. Фолна обична ти е доволна,100 денари е, фембионот се 600 и нешто.Во него има и фолна и метилфолат, ама не ни треба на сите метилфолат.
Ако хормоните што се поврзани со тироидната ти се покачени/намалени заради таква состојба не можеш да останеш бремена. Се проверуваат преку крв во било кој период од циклусот со упат од гинеколог или интернист. За забите,не смета на бременоста ако се расипани,но доколку имаш расипани направи си ги,како што знам анестезија во бременост не е дозволена,а се дупло почуствителни и уште толку ќе ти се дорасипат (имам два такви). Направи си брисеви и пап за да си бидеш мирна дека внатре се е чисто. Друго ништо не ти е битно,гушни си го мажето и акција
Нели метилираната е посебен вид фолна, што не сите ја пијат? Не е иста со обичната фолна, ко што знам. Не сум упатена до толку, бидејќи членката немаше нагласено, јас ја разбрав дека бара препорака за обична фолна да пие. За што е метилираната Оли, ако не ти е тешко да објасниш? Нешто со негативната крвна група е поврзано, или тресам глупости?
Вели тресела глупости Ништо не е глупости Не е поврзано со крвна група, со мутација има врска. Накусо, мутации тие што имаат треба да ја пијат метилираната, за нив обичната нема ефект. Но не е штетно ако немаш мутации, а пиеш метилирана. Витамин Б е, нема штета. Гали меше и лапкај фолна
Јас оваа а земав , Јас оваа а земав Тифол , гледам и во неа е 0.4 значи добра е и оваа Планирам сега после циклус да почнам да пијам
Нема зошто да не е добра, обична фолна е и ова. Јас Алкавит ја пиев првата бременост, па по дифолт и сега ја земав со вторава. Инаку докторката не ми нагласи која да ја купам, рече дека сите се исти. Пиј си слободно