Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Верувајте ко ќе му се доаѓа на бебљакот ќе дојде само позитивно мислење,мене ко ми дојде последен пат плачев,а другиот месец нема вештица на гостии , така да само опуштено :*

На optimistka23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Така е летото е створено за опуштање ;) Мислам дека од септември ќе се зачлениме сите во клубот на бремени и ќе разменуваме труднички муабети :)

На optimistka23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Me nemase nekolku dena, ama site ve mislev... Ecapereca, mila, te molam ne se razocaruvaj, mora da si silna! Kako e bog, nikoj ne e :) se ke si dojde, ke vidis :) sakam da ti kazam za edna moja bratucetka...taa imase 34 godini, policisticni jajnici, no dobivase na vreme...sepak nejzinata doktorka i predvide deka tesko le moze da ima deca i toa i go kaza na obicen pregled. Duri i rekla da si vidi i proceduri za posvojuvanje bebe! Devojceto se izgubi vo prostor i vreme...se razbole mislejli deka nikogas na da bide majka. Ne sakase voopsto da razgovara na taa teme... Mnogu bese tazna... Ne pomina ni eden mesec, si vide.dve crtki :) sega ima edno prekrasno devojcence, zdravo i veselo :) cela bremenost i bese pesna :) zatoa ti vikam, sigurno ke bide se ok, i so ispituvanjata i so dvete crtki :)
    Nie so mm ovoj mesec fativme nekolku plodni denovi, ama rano e uste, tek za 15 dena treba da ne dobijam :) ajde ke vidime... Daj boze ovoj mesec da se slavi tuka :)
    Imajte ubava vecer :*

На eci85, optimistka23 и ecapereca им се допаѓа ова.
  4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Zdravo
    Pocnav da ja meram bazalnata temperatura sekoe utro vo isto vreme, no nekako kako krajot da nemozаm da i ja fatam.Eve podolu vi napisav kako mi se dvizi pa mi treba mislenje dali e normalna vakva tempreatura ili ne. Vo prvata kolona se datumite a vtrorata temperaturata. Pocnav od 15 juni mi bese prv den ciklus, sega e rano uste za nareden no nekako mi e cudno dvizenjeto na temperaturata user posted image Moze pravilno ne ja mera , ja meram pod pazuvite , isto kako koga imam nastinka.
    15 36.1
    16 36.1
    17 36.1
    18 36.2
    19 36.2
    20 36.4
    21 36.2
    22 36.2
    23 36.4
    24 36.4
    25 36.2
    26 36.2
    27 36.2
    28 36.3
    29 36.2
    30 36
    1 36.1
    2 36
    3 36.1
    4 36.4

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    гледам Tемава нема ништо ново :( се надевам наредниов месец Kе има ново бремена :)

иако јас треба да добијам за 1недела,имам мачнини,вртоглавици,уморност :!: се Nадевам дека е за тоа-бременост,инаце последнава недела бев под голем стрес,глад,ненаспана и слично :!: мислам од тоа Mи е :^)

6. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    девојки морав некому да се отворам се обидуваме три месеци да останам трудна ама ништо овој месец ми касни менструацијата два дена никогаш не ми се случило тоа и два дена многу ми се лоши сабајлево направив тест негативен беше кај еден часот кога се избришав на тоалетната имаше ко бледорозево си реков ми дојде ништо и овој месец...ама еве до сега неколку пати во вц имам појдено ништо нема незнам што да мислам ќе почекам некој ден па ќе видам...дај боже да сум трудна...држетеми среќа...

7. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ти ја пуштаме... :lol: На тебе и на сите други. Посакувам сите да ги видите двете цртки во најбрзо време и сите да се израдуваме заедно со вас.
    П.С. Ецапереца не се разочарувај. Што е твое ќе си дојде. И јас бев разочарана после спонтаниот и мислев дека се е готово, ама не било. Ќе биде и твоето. Верувај во најскоро време ќе си го галиш мешето и ти. :*

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Еве една мотивација за сите нас!
    Вреди за ова да се оди по трнлив пат!
    Да паѓаш и стануваш, да почнуваш од почеток и никогаш да не се предадеш нели?

Прикачени фајлови:

На Agrona, TSS, ilence и 8 други им се допаѓа ова.
  9. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    лелеее феминки мои вчера требаше да дојде рогата уште ја нема никогаш не ми каснииии........можеби се залепило овој месец.....ооо боже мој страв ми е тест да направам да не ми искочи негативен .... :P а од симтоми до зафчера градите ке ми испрснеа од болки еве денес не ме болат толку,апетит имам и тоа како зголемен само јадам како нездрава една,во вц сум на секои 10 минути само мочкам...и од време на време глава ме боли,стомахот ми е подуен.....леле голем е господ дај боже на сите да ни излезат тестовите со 2 цртички.... :D

На TSS, optimistka23, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    ајде прави тест и чекаме радосна вест ;)

11. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    2 ќе бидат сигурно ајде чекам само позитивни вести :*

12. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Дојде либето од пат сега се фрлам на работа ќе успееме овој месец па ако сака нека се утепа од нерви баба рогата :@

На TSS, eci85 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  13. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    samo napred i vodete ljubov a ne seks:)))

На optimistka23 и elena.mak им се допаѓа ова.
  14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Дали некоја има примено терапија со кломифен?

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Јас имам примено во декември две месеци и без успех имаше фоликули све беше во ред ама не се фати тоа.
    Се надевам дека кај тебе ќе има ефект ;)

16. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Прашање до Слими-а дали дојде до овулација ,дали ти ставија инекција за прскање на фоликулите таму на 13,14 ден?Затоа што ако не успеев јас со темпираните односи,мене гинекологот ми рече нареден месец одиме со апчињата и инекцијата........поздрав

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Да имаше и овулација и фоликули и не ми ставија инекција зашто гинекологот ми рече дека нема потреба за тоа зашто сам ќе прсне фоликулот значи ми рече да имаме 5 дена по ред односи.јас направив све како што ме советуваше но никаков резултат 2 месеци ги пијав и после ми рече дека ќе паузираме до есен после ќе видиме што понатаму.
    А ти со кломифенот успеа да забремениш?
    Поздрав ;)

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    И јас пиев кломифен 2 пати по три месеца, и кај мене се беше ОК имаше и фоликули и се. Секогаш примав Стоп инекција, но не дојде до бременост.Знам случаеви каде со кломифен од прва се фаќало, зависи од жената и организмот.

19. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Јас денес бев на гинеколог и докторката ми рече да пробаме со кломифен,затоа ве прашав дали има некоја што пробала...можеби така ке биде полесно а :lol: или немора да значи...

20. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Женски јас одам на заслужен одмор :inlove: се читаме за една недела...кога ке се вратам дај боже да има многу новостиииии. Ве гускам ситеее :*

На optimistka23, Jagoda123 и TSS им се допаѓа ова.