Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Не ме оптоваруваш баш напротив секое мисленје и проблем е поука... се надевам ја нема бидејки по неуспешниот трансфер добив прво нормално па испадна за 16дена пак 2 дена крварев па после тоа се виде 40мм циста па го чекавме дали ќе добијам на време па сега по циклусов да провериме дали пукнала бидејки докторот несакаше да ми дава терапија ради што премногу имам од претходно и хормонски и се...ако непукне тогаш ќе види дали со терапија... ахх а за тоа полип првпат по пункција ми видоа во борн па после со месеци немаше ништо така да се надевам и кај тебе е лажна тревога... во секој случај што би рекол док се е во глава сама си создадов некој страв од цистава а некако циклусов што е штур и кафеав никат не бил таков некако ми дојде ту мач...

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Дека психата игра многу голема улога денес ептен се уверив.
    Откога ми рече докторот дека се е во ред, и дека нема полип, крварењето како наеднаш да ми се намали, имам сега ептен оскудно.
    А до утрово обилно, дури како одливи течеше од мене.
    Неверојатна работа, навистина.
    И јас кога имав циста после првиот спонтан абортус др. Дракулески не сакаше да ми даде хормони.
    Ми рече да го оставиме организмот сам да си се среди. Можеби така е и најдобро.
    Мислам дека имам ти раскажувано за тоа.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Не ми ни задоцни овој месец, па дури и на 28ми ден ми дојде вештерката :devil::devil::devil: Прв пат во животов на 28ми ден добивам, умирам од болки.

Инаку да ве прашам после колку време обидување природно сте почнале/ сте размислувале за инсеминација? Незнам дали за овде е соодветно прашањево ама ајде..:?:

4. It's baby time

It's baby time Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    Уште се оптоваруваш со тоа опушти се малце кога најмалку очекуваш ке биде.. мислам дека после една година обидување е време да се почне со тоа.. а зошто не отидете да проверите прво дали е се во ред со двајцата па ако не бива пак значи психа е па после со инсеминација

5. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Незнам се трудам да не мислам и да бидам опуштена. Бев 99% сигурна дека овој месец ќе биде и сабаеле како гром од ведро небо ми дојде со неиздржливи болки цело време.
    Инаку се обидуваме од септември/октомври

6. It's baby time

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    И јас се тоа мислев и кога реков е доста е нервиза и негативни тестови одиме на лекар добив позитивен тест сега сум 8ма недела а слушнав и срцеце последниот преглед

На lejlla, Филотеа, elimkd и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Честитки :hug:

На It's baby time му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    И јас почнав да пробувам во септември минатата година .Сега сум 3 месец бремена со иуи (второ) Во меѓувреме ги направивме сите испитувања со мм , јас и хсг направив и две инсеминации . Испитувањата ги направив по два три циклуса обидувања , без посебни индикации ниту пак проблем инсистирав на иуи а и прилично млади сме со мм 26 и 29 г ама јас сум таква нестрплива и како човек сум признавам -тешка:lol::bandit: .Се сакам сега и веднаш . Не се ни обидуваа со муабетите опушти се ќе биде- секако се беше во ред според испитувањата и кај мене и кај мм , знаеа дека нема да послушам .Два циклуси кога не правев иуи одев на фоликулометрија и темпирав односи . Знам дека поради зголемената процентуална неплодност кај паровите дека веќе после 6 месеци активно пробување се препорачува да се направат испитувањата,а порано неплодност се констатираше дури после 2 год активно пробување..

Последна измена: 6 август 2019
    На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Ее јас сум помлада и од тебе, маж е повозрасен доста, ама не ми се чека нестрплива сум за се, се осеќам како 77 годишна баба се ме боли и до ништо не ми е дојдено. Сакам едно живо и здраво бебче ништо повеќе
    P.s од сабаеле крварев розово црвена крв не многу, сега немам ништо цел ден :?:

Последна измена: 6 август 2019
  10. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Без разлика на годините штом пробувате од септември не е лошо да почнете да се испитувате. Јас кога полнав да се испитувам бев 25 сеуште , и маж ми проба да игра на картата на годините и да ме разубедува дека дури ни испитувања не ни требаат сеуште . Веднаш наиде на демант од моја страна затоа што познавам многу луѓе кои стапиле во брак во дваесетите години и по цела деценија немаа деца па веќе во триесетите почнаа да си го бараат чарето . Не секогаш младоста е индикатор дека се е во ред ,и обратно се разбира.Секако и твојот сопруг треба да си се испита.. Јас одам според тезата што порано тоа подобро , доколку има недај Боже проблем да се детектира на време и да се реагира . Јас самата инсистирав на иуи иако испитувањата си беа во ред. Ама сепак тоа е мое размислување .. Почекај ,види ако не ти пробие циклусот како што треба -направи тест :$

На happygirl, curlyhair и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  11. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Да не верувам дека нема да пробие..
    Што испитуваше ти?

12. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Ајде гледаш муабетов на празно .. :D Бебчо веќе во меше :$ :lol:
    Регуларните микробиолошки и Пап тест,хормони испитав ,ХСГ направив ,фоликулометрија следев за да видам како се овулациите и ендометриумот , спермограм и спермокултура за мм , суплименти земавме и јас и мм (на моја иницијатива) и две иуи направивме , една на комплетно природен циклус(неуспешна) втора со многу мала стимулација (успешна) .

На ivani30 и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  13. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Хахах камо да е напразно муабетов ве водам сите во кафана :party:

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Вие што сте правеле фоликулометрија на колку дена одевте на гинеколог и дали откако констатирал дека има водечка јајце клетка продолживте да одите да потврди дека сте овулирале.
    И уште нешто дали хсг, спермограм и инсеминација одат преку фонд?

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.532
    На мерење фоликули два-трипати до овулација.
    Инаку, трите работи може преку фонд со упати.

На Cersei му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Јас се зачудив кога две докторки ми кажаа две години дека е нормално да се чека. Сепак јас не би чекала толку. Мислам дека 5 месеца пробувам активно со односи во плодни денови, ќе почекам до 12 месеца максимум.

На Lostinparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    Женски искуство со овунорм капсули?

18. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    3.859
    Ја нормализираат овулацијата, препорачани од доктор.

19. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    Овулацијата скоро секој месец ми е на 18ти ден а циклус на 31-32, немам ПЦО ги пијам неколку месеци и пак е исто..

20. It's baby time

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    Штом веќе немаш почекај уште денес сабајле ако уште нема направи тест