Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Мене еднаш кога мн ме болеше левиот , водечкиот фоликул ми беше на десниот|(
    Кој знае што е, ќе одам пак на ехо.

2. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас во Систина кај др Лазаревски и сум презадоволна,повеќе пати имам пишано дека лутав по многу болници ама само он ми го детектираше проблемот.Според мене да си направи лапароскопија и точно ќе знае каква и е состојбата

На eta и Scorpion91 им се допаѓа ова.
  3. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Едно прашање дали во овулација базалната температура мора да е покачена и над 37?
    Дали ако не е покачена значи дека нема овулација?

4. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    не, треба да е покачена повеќе од твојата секојдневна температура. нема правило,пошто секое тело е различно.
    Треба барем цел месец да мериш секој ден за да си ја разбереш температурата, па после лесно ќе ја детектираш овулацијата. Само тој еден ден ќе ти биде покачена. После пак се симнува. И ако дојде до зачнување, откако ќе се имплантира јајцето ќе ти се качи пак базалната и ќе ти остане покачена.

На fana и bube90 им се допаѓа ова.
  5. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Ако си мерела секојдневно, треба да има некое мало опаѓање пред и нагло покачување после овулацијата, макар и за 0,4-0,5.

На bube90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.094
    Прашање до оние кои за подготовка пијат Фемибион1 - дали имате или сте имале проблеми со варењето додека сте го пиеле препаратов? Јас забележувам и не знам дали е тоа вообичаено... :^)

7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Јас пиев по 2дневно преппрака од доктпр... но немав нус појави

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Фала ти. Така е и кај мене, секој ден 36.7, наеднаш се симна на 36.4 и во рок од 12 часа се качи на 37.0 и пак опадна. Сега чекаме да се покачи пак и да си остане покачена ;)

На SunnyGirl2 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  9. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    3.859
    Да, ми отвори апетит.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    И јас имам исти болки, најчесто од 7-11/12ден од циклус. Нит сум прашала нит сум читала зошто..

Инаку ме нема некое време на оваа тема, ама затоа во меѓувреме бев кај Органџиски на преглед, 3д рече се е во ред, испитав хормони, и тие во ред па за една недела ќе одам на 5д и ќе правиме спермограм. (Чудо маж не се ни побуни само се смееше и ме боцкаше цел ден, “Ќе дојдеш да ми помогнеш во тоалетот или да си барам на време некоја сестра таму да ми олесни хаххах). Инаку незнам зошто ќе правиме 5д од толку информации што ми кажа изумив да прашам. На извештајот ми пишал пак терапија Елова, а за испитувања ми пишал 5д, хормони, спермограм, Хсг, пап тест. Иако му реков дека пред месец ипол правев пап и беше чист. Пред 10дена правев хормони чисти, сега ќе видиме што ќе каже за 5д и за спермограмот, што малку ми е страв што ќе излезе.
    Инаку покрај резултатот цела време налегаше после испитувањата да пробаме со инсеминации (раскажуваше колку треба да се направат пред инвитро, колкави се шансите дрн дрн) викам докторе нели сега за сега резултатите се добри зошто инвитро? И ми вика за секој случај, треба да сме спремни на се.. Подзинав на одговорот па дури ми даде и брошура за процедурите пред и за време на ин витро да сум си читала дома..
    Се подзамислив малку, од тоа што сум слушала искуства од кај него повеќето беа негативни. Од страна изгледа како да сака само повеќе пари да лапне.. Има некоја од вас искуства да сподели од него?

11. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила мој совет ти е да не се водиш по искуствата на другите туку ти сама како ќе си оцениш и според мене најбитно е да имаш доверба бо тој доктор.Еве јас имам отидено кај Органџиски и еден саат ми посвети навистина внимание,ми направи 5д и ми рече се е супер ама најубаво инвитро да си правиш и ни зема за тоа 8000 денари.Мене некако од една страна со неговите зборови ме убеди ама потајно во себе се двоумев и отидов кај друг доктор при што ми откри дека имам хидросалпинг на десниот канал и правев лапаро и хистеро а доколку веднаш го направев инвитрото кај органџиски пред да го средам тоа ќе беше неуспешно и само стресови.Моето двоумење било исправно ама јас така си чувствував а додека кај Лазаревски кога бев уште првиот момент почуствував доверба и бев сигурна дека за тој доктор ќе се одлучам и ќе му верувам.Затоа ти викам не се води според искуствата на другите,некои се добри некои се лоши туку види ти самата како се чувствуваш♥️

На Lara 27 и eta им се допаѓа ова.
  12. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    @Maya12 Да и јас така размислувам, ќе испитаме што ќе рече докторот па ќе видиме што ќе биде.. Се надеваме дека во меѓувреме ќе добиеме две цртки.. 8)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Да се уфрлам јас во муабетот како падобранец . Немам искуство со инвитро ама имам искуство со Органџиски ,па велам да споделам,малку неповикана 8)
    Само што почнавме да пробуваме со мм за детенце не бидна два три циклуса и јас си поткарав работа по доктори да видам чисто дали е се во ред ..
    Отидов на прва консултација кај Органџиски (младиот) ми разгледува резултати од хормони (уредни ) брисеви (уредни) колпископија ми прави , ме гледа на ехо и ми вели - имаш намален број на антрални фоликули (намалени резерви на јк ) ! Јас целата во прашалници :?: .. Велам - како бе докторе намалени па 25 год сум (сега 26) .. а и ФСХ во нормални граници за моја возраст 5.2 , нели тоа иде рака под рака со АМХ (ако фСХ е покачено АМХ е ниско )па кога видов во ред велам се е во ред да не лупам пари да испитувам АМХ .
    Ама не коментирам пред него си кјутам за да не се правам сезнајка пред специјалистот . И ми вели - годините немаат врска за жал со јајните резерви ,сега многу млади жените влегуваат во менопауза .. А ти си поренцијален кандидат , не си требала да чекаш до СЕГА за дете (facepalm) Пробувај до септември (уште некој месец) најдоцна ако не успеете дојдете ќе правиме инвитро ! Ни инсеминации , ни ѓаволи веднаш инвитро ! Дека сум со намален број на антрални фоликули ( тотална глупост ) :) Јас од ТРИ апченца кломифен и две инјекции Пурегон бев полна со фоликули , 4 зрели фоликули и сум со успешна иуи од тој циклус . Што нели некако не кореспондира со намалени резерви на јк , доктор Владимир Трајковски се смееше кога му кажав за случајот со Органџиски .
    Мене Органџиски ми остави впечаток на доктор алчен за пари , тоа е моето лично мислење за него !

На Mi_napatenka., јolene, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.160
    Јас пиев два месеци како за подготовка, немав нус појави. Сега брзо ги прекинав, не знам дали е корисно пак да продолжам (како трет месец). Вие женски колкав период ги пиевте?

15. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    3.859
    8000 ден за се е супер? Кујзнае мене колку би ми земал. Фала, ќе си одам у Ск.

На Anomis11, Lostinparadise и eta им се допаѓа ова.
  16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Овој истото го прави со сите, што имаат сличен проблем. Верувај ми, единствена цел му е да ти ги земе сите пари што ги имаш. Бизнисот и парите пред се му се.

На Lostinparadise и Anomis11 им се допаѓа ова.
  17. Sivce

Sivce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    36
    Здраво девојки, минатиот месец пиев комифлен, и сега ми касни 4 дена...направив тест и е негативен. Сакам да Ве прашам дали може од таблетите да ми се поремети времето на добивање? Градите не ме болат, ама во јајниците имам некое чудно чувство, некој притисок

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    и мене ми доцнеше од кломифенот 2 до три дена , тоа зависи кој ден си овилурала со него , зависи од кој ден почнуваш да го пиеш ама правев еден месец пауза од него и мислев па ке ми дојде на 30 дена , оно ми каснеше цели 10 дена ❤

19. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    Мене никогаш не ми доцнело од комифлен, секогаш редовно си добивав дури некогаш и порано, но може кај сите е различно.

20. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    821
    Здраво девојки дали некоја има искуство со лапароскопски оваријален дриллинг имам полицистични јајници, нередовен циклус, едно неуспесно ин витро пред 4 години и еден спонтан во 8 недела природно останав лани. Испитано се што треба ок и кај мене и кај сопругот па случајно го видов ова и ме заинтересира дали вреди да се направи дали некој има искуство поздрав