Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. meggle

meggle Популарен член

Ќе порачам за понатака, ми требаа некои проверени за од одма да ги почнам месецов. Може да ми кажеш или да ми дадеш линк во лп од тие од ebay?

Andonia likes this.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Во просек да.
    Стоп инекција се прима секогаш 36 часа пред целни односи,инсеменација или ембрио трансфер.
    Во оваа временска рамка речиси нема шанси да се утне овулацијата.

3. Ajshe@

Ajshe@ Истакнат член

Neznaev kade da pisam ama mnogu sum isplasena dali moze bekoj da mi kaze piev do vcera caj od magdonos dali a mi kadni skoro eden mesec denes mi kaza deka od cajnod magdonos mozno e da dojde do cistenje na plodot dali e vistina

4. curlyhair

curlyhair Популарен член

За после кломифен ,за замената на прегнил прашувам.Фала.

5. dunika

dunika Форумски идол

Сеедно,претпоставувам за Овитрел се работи.Среќно:)

curlyhair likes this.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Да фала многуу да видиме што ќе биде.:):$

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Добив.
    Пред плодни имавме односи, за време на плодни два пати на ден и после плодни уште два дена.
    И тест за овулација правев и ми беше позитивен.
    Епа ако вака не успевам тогаш не знам ...
    Најтешко ми паѓа кога ќе му кажам на мојот дека сум добила и кога ќе се насмее и ќе ме гушне и ќе ми каже Не се нервирај, а во очите гледам дека се растажил.

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Правиш тестови за овулација редовно секој месец? Јас со нив успеав за првото, откако почнав редовно да ги применувам.
    Ќе биде, знам како ти изгледа безнадежно сега, ама ќе биде :hug:

9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Досега три пати имам правено и секогаш ми се позитивни на 13ти или 14ти ден од циклус... баш како календарчето што ми покажува.

Позитивна сум и не мислам на тоа додека чекам, ама дента кога ќе ми дојде се рушам.
    Утре ќе бидам како нова:hug:фала ти

10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ние се фаќавме за работа уште од 11 ден, кога овулациската линија беше уште бледа. Од 11-ти до 16-ти некаде по два пати на ден :whew: Така успеавме. Се’ е поради притисокот ми се чини. За второво беше спонтан однос, еден единствен, без намера да правиме бебе, и се фати од прва, додека за првото се опседнав скроз.

Ќе се случи кога ќе треба да се случи, така мисли си. Те гушкам :hug:

Cersei, happygirl, Kris80 and 2 others like this.
  11. dunika

dunika Форумски идол

@LunaGrey знам точно како ти е,не епизоди,сезони поминав:hug:
    И точно е дека шамарот траеше еден ден,утрето пак со елан и надеж:muscle:
    Ке биде,да знаеш,на овој или оној начин,се ослободи од досадните бактерии,сега мислам дека сте блиску(fingers)

12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Ми значат вашите зборови, многу:l:

happygirl and dunika like this.
  13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Женски, јас сега да прашам, од кој ден после менструација почнувате да ги правите тестовите за овулација и колку дена? Мене требаше денес (ама најверојатно утре ќе ми дојди) бидејќи си ги имам симптомите Овој месец правиме една година од кога се обидуваме и веќе почнува да ме фаќа паника....Ќе мора подетални проверки да се прават а и реално годиниве ме плашат (јас 32 веќе, мм34)....Не верував дека олку тешко ќе биди, ние штубаво си се чувавме -ајде сега ова, ајде понатаму, ајде има време ама сега посакувам да се вратам неколку години наназад...ама тоа е што е....

Маја Т and curlyhair like this.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Штом денес или утре ќе добиеш на третиот ден оди да ги испиташ хормоните ,мораш од некаде да почнеш . Би требало да направите и ХСГ , да видите каква е проодноста на каналите . И се разбира и мажето треба да направи испитување -спермограм и спермокултура . Јас тестови за овулација правев од 10-11 ден од циклус па надаље .. Земи ти тестови за овулација ама испитувања НИКАКО не изоставај , тие се најбитни оти џабе е се друго ако имаме друг проблем .. Најсигурно оди на фоликулометрија да видите таму најпрецизно каква е состојбата со фоликулите , како зреат , кога овулираш па ќе можете да темпирате односи. Јас после хормони и ХСГ така темпирав односи :)

Kris80 and lavinija28 like this.
  15. bube90

bube90 Истакнат член

Девојки на ден по овулација (15 ден) телесната температура ми беше 37 ,
    потоа падна на 36.4 и од 22 ден до 25 ден се качи пак на 37.
    денес 26 ден е 36.7 дали тоа значи дека и овој месец нема бебенце? ;(

16. ♥️Swatka♥️

♥️Swatka♥️ Активен член

Zdravo devojki, jas sum nova na forumov i mi treba vase mislenje. Treba da pravam laparoskopija i ne znam kade e podobro dali vo drzavna ili Plodnost. Do sega site ispituvanja gi pravev vo Plodnost, ama za lapatoskopijata ne prasav kolku kosta a i za vo drzavna ne znam kolku kosta. Se nadevam deka ke mi pogne vaseto mislenje ili iskustvo ako imate pozzz

17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

- Во ноември правев микрибиолошки терстови (сите во ред) и хормони на трет ден од циклус (само пролактинот беше покачен-а на наредно испитување, кое не памтам на точно кој ден беше ама не на трет од менструалниот циклус - ми беше низок/нормален). Мм правеше сега пред месец и половина исто ама ќе треба изгледа пак да си провери како е состојбата а и јас се по ред, и сигурно следно ќе е хсг....Ќе видиме...инаку и денес не ми дојде, ама знам дека ќе ми дојди ( на 28 дена ми иди но знае некогаш ден/два да задоцни- а стискам палци да не ми дојди реално....:$

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Продолжи да мериш, една пониска температура не мора да значи ништо. Или, направи си тест, утре веќе 13 дена по овулација.

bube90 likes this.
  19. curlyhair

curlyhair Популарен член

Мислам дека најголема грешка ми е што 2 години се чувавме :( А тогаш имав и редовни циклуси и мислам дека се ќе беше послесно.Ама за жал нема назад.Сега тераме напред до целта. :hug::*

Kris80, lavinija28 and Andonia like this.
  20. Maya12

Maya12 Популарен член

Леле жени не знам што да мислам месецов.На 7 ми август бев кај др Лазаревски и баш ми беше 13-14 ден од циклус и ми рече дека за неколку дена ќе имам овулација на десен јајник,виде фоликул 19 мм ама бидејќи јас немам десен канал ми рече овој месец нема шанси за бременост и од нареден месец ќе почнеме со инсеминација.Ама мене месецов ми доцни неколку дена,одам почесто во вц па дури и по неколку пати во ноќта,имам слаби бодежи во левиот јајник и како грчеви,градите ми се подуени и не ме болат,уморна,омалаксана..и не знам шо да мислам ама знам дека без десен канал а со овулација од десен јајник нема шанси да останам бремена а таман одвај чекав септември зс инсеминација сега ми касни а инаку ми е како саат