Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.615
    Ќе порачам за понатака, ми требаа некои проверени за од одма да ги почнам месецов. Може да ми кажеш или да ми дадеш линк во лп од тие од ebay?

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.789
    Допаѓања:
    94.168
    Во просек да.
    Стоп инекција се прима секогаш 36 часа пред целни односи,инсеменација или ембрио трансфер.
    Во оваа временска рамка речиси нема шанси да се утне овулацијата.

3. Ajshe@

Ajshe@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Neznaev kade da pisam ama mnogu sum isplasena dali moze bekoj da mi kaze piev do vcera caj od magdonos dali a mi kadni skoro eden mesec denes mi kaza deka od cajnod magdonos mozno e da dojde do cistenje na plodot dali e vistina

4. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    За после кломифен ,за замената на прегнил прашувам.Фала.

5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.789
    Допаѓања:
    94.168
    Сеедно,претпоставувам за Овитрел се работи.Среќно:)

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Да фала многуу да видиме што ќе биде.:):$

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Добив.
    Пред плодни имавме односи, за време на плодни два пати на ден и после плодни уште два дена.
    И тест за овулација правев и ми беше позитивен.
    Епа ако вака не успевам тогаш не знам ...
    Најтешко ми паѓа кога ќе му кажам на мојот дека сум добила и кога ќе се насмее и ќе ме гушне и ќе ми каже Не се нервирај, а во очите гледам дека се растажил.

На Маја Т, happygirl, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Правиш тестови за овулација редовно секој месец? Јас со нив успеав за првото, откако почнав редовно да ги применувам.
    Ќе биде, знам како ти изгледа безнадежно сега, ама ќе биде :hug:

На Маја Т, happygirl, Kris80 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Досега три пати имам правено и секогаш ми се позитивни на 13ти или 14ти ден од циклус... баш како календарчето што ми покажува.

Позитивна сум и не мислам на тоа додека чекам, ама дента кога ќе ми дојде се рушам.
    Утре ќе бидам како нова:hug:фала ти

На Маја Т, happygirl, Kris80 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ние се фаќавме за работа уште од 11 ден, кога овулациската линија беше уште бледа. Од 11-ти до 16-ти некаде по два пати на ден :whew: Така успеавме. Се’ е поради притисокот ми се чини. За второво беше спонтан однос, еден единствен, без намера да правиме бебе, и се фати од прва, додека за првото се опседнав скроз.

Ќе се случи кога ќе треба да се случи, така мисли си. Те гушкам :hug:

На Cersei, happygirl, Kris80 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.789
    Допаѓања:
    94.168
    @LunaGrey знам точно како ти е,не епизоди,сезони поминав:hug:
    И точно е дека шамарот траеше еден ден,утрето пак со елан и надеж:muscle:
    Ке биде,да знаеш,на овој или оној начин,се ослободи од досадните бактерии,сега мислам дека сте блиску(fingers)

На Маја Т, happygirl, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Ми значат вашите зборови, многу:l:

На happygirl и dunika им се допаѓа ова.
  13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, јас сега да прашам, од кој ден после менструација почнувате да ги правите тестовите за овулација и колку дена? Мене требаше денес (ама најверојатно утре ќе ми дојди) бидејќи си ги имам симптомите Овој месец правиме една година од кога се обидуваме и веќе почнува да ме фаќа паника....Ќе мора подетални проверки да се прават а и реално годиниве ме плашат (јас 32 веќе, мм34)....Не верував дека олку тешко ќе биди, ние штубаво си се чувавме -ајде сега ова, ајде понатаму, ајде има време ама сега посакувам да се вратам неколку години наназад...ама тоа е што е....

На Маја Т и curlyhair им се допаѓа ова.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Штом денес или утре ќе добиеш на третиот ден оди да ги испиташ хормоните ,мораш од некаде да почнеш . Би требало да направите и ХСГ , да видите каква е проодноста на каналите . И се разбира и мажето треба да направи испитување -спермограм и спермокултура . Јас тестови за овулација правев од 10-11 ден од циклус па надаље .. Земи ти тестови за овулација ама испитувања НИКАКО не изоставај , тие се најбитни оти џабе е се друго ако имаме друг проблем .. Најсигурно оди на фоликулометрија да видите таму најпрецизно каква е состојбата со фоликулите , како зреат , кога овулираш па ќе можете да темпирате односи. Јас после хормони и ХСГ така темпирав односи :)

На Kris80 и lavinija28 им се допаѓа ова.
  15. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Девојки на ден по овулација (15 ден) телесната температура ми беше 37 ,
    потоа падна на 36.4 и од 22 ден до 25 ден се качи пак на 37.
    денес 26 ден е 36.7 дали тоа значи дека и овој месец нема бебенце? ;(

16. ♥️Swatka♥️

♥️Swatka♥️ Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki, jas sum nova na forumov i mi treba vase mislenje. Treba da pravam laparoskopija i ne znam kade e podobro dali vo drzavna ili Plodnost. Do sega site ispituvanja gi pravev vo Plodnost, ama za lapatoskopijata ne prasav kolku kosta a i za vo drzavna ne znam kolku kosta. Se nadevam deka ke mi pogne vaseto mislenje ili iskustvo ako imate pozzz

17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.160
    - Во ноември правев микрибиолошки терстови (сите во ред) и хормони на трет ден од циклус (само пролактинот беше покачен-а на наредно испитување, кое не памтам на точно кој ден беше ама не на трет од менструалниот циклус - ми беше низок/нормален). Мм правеше сега пред месец и половина исто ама ќе треба изгледа пак да си провери како е состојбата а и јас се по ред, и сигурно следно ќе е хсг....Ќе видиме...инаку и денес не ми дојде, ама знам дека ќе ми дојди ( на 28 дена ми иди но знае некогаш ден/два да задоцни- а стискам палци да не ми дојди реално....:$

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Продолжи да мериш, една пониска температура не мора да значи ништо. Или, направи си тест, утре веќе 13 дена по овулација.

На bube90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Мислам дека најголема грешка ми е што 2 години се чувавме :( А тогаш имав и редовни циклуси и мислам дека се ќе беше послесно.Ама за жал нема назад.Сега тераме напред до целта. :hug::*

На Kris80, lavinija28 и Andonia им се допаѓа ова.
  20. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Леле жени не знам што да мислам месецов.На 7 ми август бев кај др Лазаревски и баш ми беше 13-14 ден од циклус и ми рече дека за неколку дена ќе имам овулација на десен јајник,виде фоликул 19 мм ама бидејќи јас немам десен канал ми рече овој месец нема шанси за бременост и од нареден месец ќе почнеме со инсеминација.Ама мене месецов ми доцни неколку дена,одам почесто во вц па дури и по неколку пати во ноќта,имам слаби бодежи во левиот јајник и како грчеви,градите ми се подуени и не ме болат,уморна,омалаксана..и не знам шо да мислам ама знам дека без десен канал а со овулација од десен јајник нема шанси да останам бремена а таман одвај чекав септември зс инсеминација сега ми касни а инаку ми е како саат