Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Лелеее мило ми е многу, сега ич да не ти биде криво се исплати :)Честитки и со лесно:)

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Честитки, имај лесма бременост!
    Дали месецов нешто сменивте во обидите?

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.160

На Cersei и curlyhair им се допаѓа ова.
  4. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    не се нервирај мила.
    не можеш да ја смениш ситуацијата,така да џабе ќе си правиш стрес.
    направи хсг и од нареден циклус почни со инсеминации.
    направи ги во Гак за да не фрлаш пари, можеш за 4 месеца сите 4 да ги направиш, без стимулации, пошто супер ти растат јајцата, чувај си ги јајниците за ивф ,не ги оптеретувај.
    да, матичната треба да ти даде упат за инсеминациите мислам.
    Среќно:l:

На dunika, Anomis11, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Ти благодарам. Денес бев кај матичната да ги разгледа резултатите и ми рече да не брзаме со инсеминации, да испитаме прво спермокултура и хепатит за двајцата, тоа барале за ин витро,во меѓувреме мм да ги пие витамините па ќе видиме.
    Се налути зошто ме сум се консултирала со неа што да испитам, џабе ми земал пари за колпоскопија 4д кога следната недела ми правел 5д. Немало потреба тогаш од 4д. И незнам зошто, ми рече испитајте хепатит ќе ни треба за ин витро?? Прво ми вика да не брзаме а после 10мин ми вика ќе ни треба за ваучер...

6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Срцка, хепатит и хив се испитуваат за 5 минути. Во секоја приватна лабораторија можат крв да ти земат а и државно исто така.
    И на маж ми му бараа хепатит и хив кога правеше спермограм и спермокултура во ЊуБорн.
    Тоа не е страшно и за тоа воопшто не треба да се замараш.

Спермокултурата за два дена ја даваат.Матичната ти рекла да направите спермокултура за да види дали има некоја инфекција маж ти,зошто и инфекциите некогаш влијаат на сперматозоидите,па сака да ја исклучи можноста дека инфекција ја предизвикала неговата дијагноза.

Јас мислам да не чекаш и да почнеш одма со инсеминации, вие имате проблем со количина и подвижност и форма, не знам колку би помогнале витамини. Ќе изгубиш месеци дур има и ако има некакво подобрување.Обавезно нека пие витамин ц голема доза, два пати по 1000 мг и фолна 0,4 и цинк 20мг.
    Ако не ти се брза не почнувај веднаш...

Последна измена: 29 август 2019
    На dunika и Anomis11 им се допаѓа ова.
  7. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Знам дека не е за замарање и дека е 5 мин работа, се изнервирав затоа што прво ми вика онака испитајте да го исклучиме тоа, а по 10мин ми вика направете се тоа и дојди пак да ги видам резултатите, тие ќе ни требаат за ваучер.

8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    абе матичните везе немаат,што те чуди,не се ослонувај на неа многу,зошто сепак не се специјалисти ...
    ги бараат тие резултати и за спермокултура, ќе треба да ги направите.

направи си ти хсг па размисли си и одлучи се кога ќе почнете,како и да е хсг треба и за инсеминации и за ивф,па ќе го откачиш барем тоа.
    Не се нервирај, супер вест е тоа што хормоните ти се супер и што овулираш:)
    :hug:

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Уште не сме почнале со ништо а веќе ми е преку глава од се....;(

10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    94.178
    @Lostinparadise не можеш и не смееш со тој став,нема нигде да стигнеш.Ништо не е страшно,ајде исправи се.Мислам дека сте млади,а кај тебе се е во ред.Тоа е гоолем плус.
    Јас им м.м бевме со дијагноза Астено,3 години обиди,витамини,инсеминации..Пола коса ми побеле.
    Сега сум бремена по пат на ИФВ,и да ти кажам дека самиот процес во однос на она што претходно поминав беше мачкина кашлица.Само 2те недели чекање после трансфер се тешки и неизвесни,а пред тоа ми беше супер.Слаба стимулација,одлично реагирав,се на се,имав многу успешен циклус без никакви нус појави.
    Јас не живеам во Мк,така некако ми се наместија коцките околу целата борба,а овде е целосно на сопствен терет па сакав прво да ги имаме парите за ифв како заштеда а потоа да почнеме.
    Да бев во Мк,одма ке си соберев документи на ваучер.
    Ако не ти се чека природно или да чекате реакција од витамини,јас би собрала полека документи за ваучер.Знам дека во моментот ти е можеби тешко да процесираш се во главата,ама кога веќе е детектиран проблем,фокусирај се на решението и ке стигнеш до целта.
    Ти поскувам успех,многу трпение и добра мисла:hug:

На matilda258, LunaGrey, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    @dunika :hug::hug: Благодарам на поддршката мислам дека на раб на mental breakdown сум. Да ми кажел некој дека на скоро 21год ќе треба да одам на инвитро ќе му се изнасмеев, ама ситуацијата е таа, ќе стискаме заби.. :emo:

На dunika, Addicted❤️ и Anomis11 им се допаѓа ова.
  12. Ajshe@

Ajshe@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Zdravo devojki me interesirat mislenja do sega mi se nema sluceno tolku da mi docni posledna mentruacija imav na 30 juni. Na 8 juli pravev hsg rezultatite mi bea dobri.pred nekolku dena napraviv test mi ispadna negativen a jas aber si nemam za dobivanje ni bolki ni nisto sega na 4 septemvri imam zakazano na ginekolog se nadevam deka ke se izraduvam i jas ❤️

13. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Како јас да сум напишала ова, само што јас на 33 години го преживував, и мислев дека тоа е крајот и дека веќе нема надеж. Кај нас и пострашна е дијагнозата, немаше никакви сперматозоиди, ни неподвижни ни неправилни.. Со денови се труев со апчиња за смирување, само плачев и не можев да спијам.. Ама и тоа поминува, и уште што не дојде и тоа помина, едноставно сфаќаш колку си јака и само одиш напред кон целта, колку и да има препреки. Само пробај да си порелаксирана, тој стрес може да ти направи проблеми и кај што ги немаш!

На Lostinparadise, Thallia и Anomis11 им се допаѓа ова.
  14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Нема ништо ни срамно ни страшно. Не си ни прва ни последна која ќе оди на ивф.Гледај на тоа како најнормално Има многу млади париво кои благодарение на ивф станале или ќе станат родители. Едни сме и ние од нив и јас на 24 години правев инвитро па фала му на бога и што и ние инвитро оплодените ќе имаме можност да се оствариме во најважната улога во нашиот живот РОДИТЕЛИ :l:

На Martka, dunika, Lostinparadise и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    @Nithya @Adams :hug::hug::hug::hug:

Едит.. Седиментација сакам да испитам, на гладно треба или нема врска? И ако знае некој цена на приватно

16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    100 денари е седиментација во приватните лаборатории, мислам дека нема везе кој дел од денот е.

На Lostinparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Отидов сабаеле и ме вратија бидејќи не требало ни кафе да пијам |(

18. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.550
    Како што пишала @Sexybaby86 - треба да се почне пред овулација, идеално од 11 ден ако е овулацијата на 13. За да имаат време сперматозоидите да стигнат до кај што треба и да ја чекаат јајце клетката. Ах колку тестови за овулација имам направено...

На Sexybaby86 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    минатиот месец почнав да ги правам тестовите од 7ми ден од циклус па се додека не ми стана позитивен на 13тиот ден. Односи имав секој ден од 9тиот ден до циклус па се до 16тиот, два дена откако овулирав. Така да мислам дека и повеќе од доволно време имале за да стигнат до јајцеводот :)

Последна измена: 31 август 2019
    На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Здраво на сите. Јас се обидувам да останам бремена и бев на гинеколог на преглед за да знам на што сум. Ми кажа дека ми наближувале плодни денови(видела фоликул). Е сега не ми објаснуваше многу туку ми напиша нешто. Прикачив слика да видите и би ве замолила доколку некој знае што значи сето тоа да ми објасни. Ви благодарам.

Прикачени фајлови: