Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    ви благодарам многу,а дали некој има одено на тоа како се вика незнам точно но знам дека е да ти проверат дали ти се преодни каналите јас единствено тоа го немам проверено а докторката ми каза дека треба да одам ама дека не морало и незнам дали да одам многу ми е страв ако некоја од вас е била ве молам казете ми какво е дали е многу страшно.но се надевам дека и без тоа ке биде во најскоро време...а и процитав дека некои од вас девојки останале бремени па ви цеститам и нека ви е се најубавко многу ми е мило а на сите други им позелувам наскоро и ние да си дочекаме...

а и сега приметувам дека елеонора ти си од струмица и јас сум од струмица поздрав....

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    И јас !
    Сори за офф

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    една жена ми има кажувано оти она е била да и се проверат каналите и незнам што се и ставале ама многу болело дури и ја загушувало затоа се надевам дека ќе нема да имаш потреба од тоа и недај боже на никој

4. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Загрижена нема шо до толку да ја тераш работата ти реков верба во Бога и се ќе биде добро ич да не му ја мислиш и јас така како тебе викам чеки да немам нешто направив пап тест,немаше ништо,потоа викам да направам микробиолошки па немаа реагенсии и чекајки да добијат реагенси останав бремена,и дури сега ги правев на приватно зошто ги немаа во државна,не знам на која страна имаше молитви за оние што сакаат да добијат дете,ако ги најдам ќе ти ги пратам само верба во Бога и нема што да му ја мислиш,се ќе си дојде само по себе.блонд ти како си како напредуваш,јас кога сите им се подобрува состојбата 3 илли 4 месец,намене тешкотиите дури сега ми дојдоа,не можам ништо да јадам,повракам и се надевам оти ке ми се подобре состојбата,ме интересираше и какви витамини пиеш,на мене едни пријатели ми донеле од бугарија пренатал ,па не знам дали се добри поздрав на сите и ви посакувам од се срце на сите оние што не виделе две црвени црти овој месец да им се исполни Божиќната желба :*

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    пишај ѓи молитвите тука ако ги најдеш и јас сакам

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Елеонора,јас не пијам никакви витамини. Еден доктор ми вели да ги пијам, друг ми вели да не ги пијам и не знам што да правам и ете си оставив така, не пијам витамини. Ќе чекам да се консултирам со Димчев во Систина, да видиме тој што ќе каже.
    Инаку не си прва ниту последна што повраќа, не грижи се, ќе помине, Пробај да јадеш полесна храна и насабајле пред да станеш од креветот да си имаш покрај тебе бискота или двопек да си апнеш малце, да не ти е празен желудникот.
    Секоја бременост е различна. Јас еве сеа немам никакви гадења ни повраќања, но го носам ниско бебето. Ти повраќаш... Секоја си има некакви проблеми. Ама што е најважно, со Господ напред и со лесно да си ја истераме бременоста, а оние што очекуваат две црти, побрзо да ги видат !

На missperfect му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    4.601
    немам одено ама знам една пријателка што беше на такво нешто и ми кажа дека било ептен болно она плачела додека траело тоа со некакви цевки што ги ставаат во каналите ти пуштаат течност како мастило во каналите за да проверат дали се проодни и на нешто како ехо гледаат дали ке се обојат цели ако се обојат е ок ако не гледаат каде е запушувањето. барем така запамтив како што ми кажуваше.се надевам дека нема да имаш потреба да трпиш кава болка

8. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Леле Бонд исти случај сме и на мене на последниот преглед ми рекоа дека плодот ми е ниско и дека не смеам ништо тешко да кревам,да не смејам да седам многу,да стојам,повеќе да лежам и ми рекоа дека може да се крена,ако не се кренал плодот породувањето морало да биде со царски рез,не знам на тебе што ти имат кажано,и за витамините од 14 недела да почнам да ги пијам,до тогаш само тифол,витамни Б6 и ц витамин поздравче

9. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Bogorodice Devo,
    raduvaj se blagodatna Marie,
    Gospod e so tebe!
    Blagoslovena si ti megu zenite
    i blagosloven e plodot na tvojata utroba,
    zosto si Go rodila Spasitelot na nasite dusi.
    AMIN

Svemozni Boze

Te molam od se srce da im gi ispolnis zelbite na site, da dobijat bebe
    pa ako e voljata tvoja i nie da dobieme bebence.
    Seta moja taga,zelba i nervoza, okolu zatrudnuvanje ti ja predavam vo tvoi race.
    Veruvam deka site nie koi od se srce te molime,
    ke ne uslisas i ke ne blagoslovis da dobieme bebe i da ja osetime roditelskata radost.
    AMIN

Presveta Bogorodicke najmila,
    TI mi pomogna da gi prebrodam crnite dni,
    TI mi pomogna da me osvetli i mene sonceto,
    TE molam ostani so mene do mojata cel,
    da mi se ostvari mojata edinstvena zelba,
    i pomogni im na site na koi si im potrebna,
    blagoslovi gi nivnite utrobi,
    vecno ke go slavam imeto TVOE i na GOSPODA!

AMIN, AMIN, AMIN

На 5678m, viki-nikolovska, tara83 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Што значи тоа носење ниско ?Не ми е баш јасно и ме интересира дали ти нешто осеќаш со тоа што го носиш ниско ?
    Поздрав и фала за молитвите :inlove:

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Елеонора, МОРАШ да одмараш, да лежеш, да не се нервираш. Ова со ниско носење на плодот била честа појава, но плодот понатаму се подигнувал нагоре. И добро ти кажале, ако не се подигне нагоре, ќе мора со царски рез да е породувањето. Инаку ја си осеќав дека ми е ниско бебето, само не знаев дека е ептен ниско, си мислев дека е нормално.
    А витамини не пијам ништо, овие што ми ги даде таа од Медика, некако не ми се допаѓаат, па чекам сега совет да даде некоја кои витамини се најдобри за трудници.

12. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Сигурно мислиш на HSG. Јас одлично си поминав ан тоа испитување, ми ставија прво инекција како анестезија нешто, се прима во бутот, па после е бушењето да речам. Имав некои незначителни болки. Е сега кај секој е индивидуално. Некои се жалаат дека мнооогу ги боли. Исто така, некои викаат дека после овој преглед има и поголеми шанси за забременување.

Blond јас сега пијам Pregnacare. Ама мислам најдобро е доктор да ти препорача.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А бе ми препишаа некои прегназон, ама тие докторката ми ги даде поради тоа што со нив мислам дека има склучено договор да ги "рекламира". Ама ми изгледаат шубе фирма дека се, и затоа не ги пијам.

14. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Многу бремени мислам и Мама Вит дека пијат. ТИ појди си на пример во аптека и прашај што ако наместо прегназон, си пиеш други и кои би ти ги препорачале, дали има разлика или мораш баш тие да ги пиеш. Мислам дека сите се скоро исти, мултивитамини...

15. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Па што знам јас не осеќам ништо дека го носам ниско но на ехо се виде дека е ниско поставено,обично ми рекоа дека тоа е така до 3 месец,ама што знам,ќе видеме понатаму како ќе биде инаку Блонд на мене едни пријатели ми донеа пренатал од бугарија ,жената беше бремена и од систина и рекле дека се добри и дека може да ги пие,и сега не знам и јас од 14 недела дали да почнам да ги пијам,или ми препишаа прегнаткаре да пијам па ќе видам што да правам

16. pipo24

pipo24 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    jaс имам прашање за тоа да ти се проверат проодноста на каналите,инаку се обидуваме за 2 дете скоро 3 години,незнам дали на државно или на приватно да ги правам ако може некој да ми одговори,поздрав до сите што успеале да забременат

17. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    фала ти за молитвата прекрасна е и мислам дека ке ми помогне да пребродам се,и нервоза и мака и дека тие денови додека цекаме полесно ке ни биде на сите за да може да си дочекаме и ние бебенце

На missperfect му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Од се срце ти посакувам да си дочекаш бебченце и на сите оние кои тоа го посакуваат,ме интересира од кога започнува да се познава мешето,јас сум 12 недела а уште не ми се познава поздрав на сите :*

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Индивидуално е тоа Елеонора, зависи од конституцијата. Може сега да ти порасне наеднаш, а може дури и до 6 месец да не ти се познава. Сега бебето расте во должина повеќе, а на тежина ќе почне да добива подоцна, тогаш повеќе и ќе ти расте стомакот. Ама како што кажав, кај сите е различно ;)

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.918
    Допаѓања:
    23.887
    Хистеросалпингографија или ХЦГ - тоа е процедура која се користи за евалуација на женскиот репродуктивен тракт, внатрешноста на утерусот и фалопиевите туби. Примарно се користи за евалуација на пациентките со инфертилитет, особено кај тие со историја на претходна абдоминална хирургија, пелвична инфламација, претходна ектопична бременост и дијагностицирана ендометриоза. Се изведува на тој начин што се става вагинален спекулум за визуализација на цервиксот (вратот) на матката. Цервиксот се дезинфицира со бетадине солуција. Се внесува во цервикалнот канал специјален инструмент и се убризгува контрасно средство. Потоа се прават неколку снимки, а потоа инструментот се вади и им се прави снимка со празен утерини кавум. Процедурата се прави после менструален циклус броејќи од 1 ден на менстр. се прави на 7 до 10 ти ден. Ова е процедурата, а исто така може да е и за излекување. И точно е дека после оваа процедура можноста за бременост да се зголеми.
    Толку од мене ова го имав во една книга и сакав да го споделам со вас и ве подржувам сите вас што сакате да си станети мамички. :*