Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Е сега му е мајката :lol: фаќајте се за работа и со новости кога ќе се вратиш :*

2. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    eci85----- Јас забременив со Кломифен правев испитувања на 3-тиот , 13-тиот и на 21-от ден, постојано одев на гинеколог ги пратевме фоликулите се беше во ред не примив никаква инекција. И во текот на тие испитувања пиев Кломифен , останав бремена но за жал во 7-та недела од бременоста имав спонтан абортус :worried: Зависи и до организмот како ке ги поднеси после во текот на бременоста. Пробај можеби кај тебе ке успее..Со срека :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    4-5 месеци се трудиме да забременам ама ништо.....мн сакаме дете ама желбата не ни се исполнува....треба ли нешто да се пие некои апчиња?

4. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Пробај со Кломифен можеби ке забремениш, :drunk: ама претходно консултирај се со гинеколог заради тие испитувањата и пратењето на фоликулите. Јас така забременив во Фервруари месец, и после спонтаниот не можам никако да останам трудна а се е во ред секакви испитувања направивме и јас и мажот ми се е во ред, шо се вели во иглени уши се пикнавме и пак ништо. Се е во ред и пак ништо :worried: . Ке чекам уште овој месец ако ми дојди (скраја да е) ке пијам Кломифен.А толку сакаме да имаме бебе , сите ми велат опушти се се е до психата ама џабе е колку и да се опуштам тоа пак потсвесно ми е :(

5. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Фала многу,секако имај и ти надеж таа последна умира...

6. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Се е до психата и оти цело време мислиме на тоа и затоа не можеме да останеме.....и ние исто многу сакаме дете па се надеваме дека ќе останам овој месец....а не знам зошто чуствувам болки во стомакот и некако ми кркори и сега во моментов ми е така ....дали е можно да сум останата?

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :| да ви го казам и Mоето искуство со Kломифен .... по препорацка од Mоја другарка посто немозев да останам бремена 4 и пол год си ги купив тије Tаблети (кломифен) си го испив првото пакетце ден по ден и на терминот кога Tребасе да добијам Jас не добив си напрајв Tест и показа негативен другата ден усте еден Tест пак негативен и не памтам колку дена Mи каснесе и повратив изненафно ито многу ај си реков усте еден Tест и пак негативем и другата ден си добив не црвено него темно како кал со ситни парцина и ми траесе 11 дена се испласив едвај цекав да ми помини си прасував Nа фемина за совети и никој незнаесе да ми писи некој совет .... сега знам стое ама то е то не било то бебувце за мене....ама имало господ сега еве Mи расти месево без никакви Tаблети :)

8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    и заборајв да си дописам не се пласете од Tаблетите ете мози Mене требало така да ми се деси немора да знаци дека Kај сите зени је исто. за бебенце се се прави и се се пробува :)

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Jас малце отсутна бев и гледам нема ново брмени :( се надевам к. Iмаме овој несец.
    иначе јас Tреба да добијам на 9месецов,имам вртоглавици главболку,се чуствувам слаба се надевам нема да добијам,иако сепак мислам сето тоа ми е од глад,неспана,и големиот стрес што го имав :!: уште го имам али не толку.
    поз до сите се молам да сите ние во најбрзо време да се радуваме со бебе :)

10. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Драги феминки, ако прашањето не ми е на место модераторите нека ме префрлат во соодветната тема.
    Го зедовме спермограмот од хистологија и има дг ТЕРАТОЗООСПЕРМИЈА :( Ни рекоа дека резултатот не е лош, но поради присуство на Ле да направиме спермокултура и уринокултура. Ќе правиме во понеделник на микробиологија (фала богу гтаму е без закажување). Ве молам доколку некој знае како да ја подобриме состојбата и откако ќе испиеме соодветни лекови (сигурно ќе ни дадат) после колку време можеме да го повториме спермограмот.
    Ве молам за одговор :)

11. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Рано е за да се грижиш ама во секој случај прво доктор после апчиња :) среќно :*

12. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    И јас тоа гледам е ајде биди прва месецов израдувајне ;) да тргне работата :*

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    За кломифен има посебна тема таму има многу искуства :) Јас супер ги поднесов без резултат :( сега пробуваме на море ако не бива море пак кломифен :) ве гушкам сите :) :*

14. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    :hai: еве ме мене бев на преглед пред 2 дена и кога ме прегледа ми рече дека сега ми се плодните денови и оваа недела треба редовно да имаме односи ако не останам бремена ќе правиме спермограм леле се надевам дека овој пат ќе биде дај боже :?: веќе почнав премногу да се оптеретувам и напнувам во врска со бебето поздравче до сите и чекам убави вести :* ќе ве известам за 2 недели што ќе биде ;)

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Wanna.be.mum,не заборавај една вецер бар коктелце-две ;)
    Оптимистка ти пустам срека,и ние усте малку па да се запотиме малку :)
    И знаци не мислете на нисто,препустете се на водење љубов и само љубов :inlove:

На optimistka23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    немој да бидеш напната само опушти се и кебиде.. и психата многу влијае на сета работа.. биди опуштена биди и мисли позитивно.. Господ ке ве благослови само верба и оптимизам :*

На optimistka23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Curly

Curly Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Resiv malku da se olabavam, da ne mislam na toa postojano.Samo taka si vikam, ama sepak me jade nesto vnatre. Ke se trudam da ne mislam i ke gledam na nekoj odmor da fatime letovo da se izrelaksirame. A be lugje ovaa psihava e strasna rabota, ponekogas mislam deka toa i mi kocnica. Ednas edna doktorka mi rece deka pola od bebeto e vo glavata, i taka mi pokaza so pokazalecot na glavata. I drzi voda muabetot. Jas ne sum striktno so nesto novo, taka samo pomisliv na vas. Ajde zdravje,kako velat Gospod moze kasni, ama ne zaborava! pozdrav do site!

На optimistka23 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Како сте женички?
    Има ли нешто ново?
    Јас имам уште 8 дена до не добивање.. па ќе видиме што ќе биде.
    Имајте убав ден и се надевам дека следно отварање на темава ќе прочитам некоја убава вест! :)

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И јас чекам ново секој ден, ама никој ништо, се разбегаа по одмори изгледа. Изгледа вие со Оптимистка пак ќе се бркате, па ајде овој месец и двете да ја погодите целта. Пред вас е мислам Монела, почнав веќе да памтам која кога треба да не добие, кога се плодни денови хахаха, ако некој има дилема во рачуниците, нека ми се обрати хахаха. Wanna.be.mum и girl.miri беа тука некаде. Туку и Лори каде ни отиде, ни неа ја нема нешто. Ајде бе жени каде сте? Појавувајте се со две цртички, ајдеееееее :)

На TSS, optimistka23, Lori-30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    hahhaa sega odmor i daj bodze site bremenki da sme heheh mnogu ubava bese slikata me rasplaka stvrnoo za toa se borimmee samoo pozzzz :D