Devojki eve veke 4godini se obiduvame za bebe..i nikako da uspeeme vo toa.Imav 3 spontani abortusi.dosega imam napraveno ispituvanja (torch,offis histeroskopija,hormoni,hepatit b i c ,hsg...)Imam genetcka mutacija homozigot.So poslednata bremenost primav od pochetok kleksani i imav progesteroska podrska.No i pokraj toa se sluci povtorni spontan.Ve molam za dobar ginekolog koj ke me upati za uste koi ispituvanja da se napravat?! Ve molam za mislenje i nekoj so vakvo iskustvo .izvinete za dolgiot posy
Што викаат докторите ? Јас сум имала досега два missed abortion, и мене како причина ми ја наведуваат возраста, но јас сум 43+. Карио тип дали имате направено?
Zdravo devojki... Vaka... Konechno posle 3 godini obid ostanav bremena i nema kraj na radosta. Noo... sekogas ima "no". Bev vcera na kontrola mi reche 4 nedeli i 2 dena. Posleden pat imav na 18 avgust. Me gledase na eho, se vide maloto kako oriz, no mi reche deka popravilno mene ne mi docni i deka deneska bi trebalo da dobijam. A vo slucaj ako ne dobijam da odam slednata sreda na kontrola... a megju vreme utrogestan po dva pati... ne beshe mnogu direktna... i sega sum izvadena od pamet ... mi rece da miruvam.
Dali napravi beta hcg test? Obichno sledat i preku krv..Mene mi se sluchi i pokraj sto imav poziteven test.i se vide malo kako tocka.mi rekoja da pojdam po 10dena.no poleka,iskrvariv.i toa mi bilo menstruacija.Mozebi kaj tebe nema da se sluci ..ne gubi nadez ,bidi opustena i odmaraj poveke.Srekno
Станува збор за многу рана бременост. Убав совет ти дала матичната, мирувај и ставај Утрогестан. Јас сум 29+ па сеуште сум на истите инструкции Не се секирај, штом толку рано се видело зрнце, значи дека рано е имплантирано што е всушност неважно. Важно е дека е во меше. Биди релаксирана и одмарај си, тешко и наведување не, нагло движења исто не. Периодов важно е да си послушна. Се најдобро.
Kariotip nemam napraveno.sega sum vo plan za toa.prviot pat ostanav prirodno bremena.no posle dvete bremenosti so insemenacija.so stimulacija na clomifen i pregnil inekc.Piev i aspirin i impryl..Neznam sto uste da ispitam?! I kaj koj doktor da odam..Preporaka?
Со лесно, и мирувај. Еден е Господ! Трајковски, Ивановски, Лазаревски, Димитров - кај кој и да одиш нема да згрешиш, е сега ккој најмногу ти одговара како човек.... Јас ти го препорачувам Трајковски.
Nemav bolki.ne ni osetiv nesto .prvo.mi se pojavi samo nekolku kapki.sleden den ubava sveza krv.koga bev na pregled..veke nemase nisto.plodot sam ispadnal Trajkovski e sistina? Ili..ne sum slushnala za nego.Mi treba nekoj posveten.nekoj sto ke me upati..
Stvarno nez kaj kogo da odam Sakam sto pobrzo da zakazam. Obichno preku tie vrednosti se gleda dali plodot napreduva ,dali raste..najdobro konsultirajse so ginekologot
Мораш за еден да се одлучиш! Мој предлог ти е да одиш кај двајца за да ти се стесни кругот од тие 4-5 доктори кои сите ги вртиме овде во групава, па види кој ќе ти остави добар впечаток и на кој ќе му се довериш. Со лесно.
Jas skoro celo vreme odev kaj Tase vo plodnost.sum bila i kaj Drakulevski vo sistina .i sakam.sega nekoe drugo mislenje. Mislis na Mitko Ivanoski?
Митко Ивановски е во Систина гинеколог и ивф специјалист, а Трајковски Владимир е во Њу Борн исто ивф специјалист.
Ivanovski go zakazuvale samo preku sestrata.se javiv vo sistina.mi dadojà broj.no nikoj ne kreva...da ne znaete kako mozam da stapam vo kontakt ?za da zakazam
Jas imam po malce bolki, mnogu slabi uste od denot koga mi zadocni se do denes ama ni kapka krv... se nadevam deka ke si ostane na mesto.