Нормални се овие болки во рана бременост. Се додека се слаби како грчеви, како да треба да добиеш менструација, нема место за паника. Во случај на крварење, појаки болки, јави се на лекар. Ама нема потреба да си ја полнеш главата со негативни мисли, мисли позитивно и се' ќе биде во ред. Со лесно
Of srce si fala ti... mi trebase ovaa pozitivna misla denes... da, bolkite se kako slabi grcevi, malce ostri ama ne e strasno.
Честитки Оли силна жено! Ја заслужуваш целата среќа на овај свет! И дојде крајот на твојата борба. Многу се радувам за тебе и нетрпеливо ќе ги чекам твоите постови во мајчински муабети!!! Те гушкам!
Се извинувам што вака упаѓам ама какви ти се овие мисли? Не прашувај глупости, не мисли на никакво крварење. После толку време си го добила посакуваното и биди со крајно позитивна мисла. Секое твое чувство се пренесува на плодот. Нека биде тоа среќа, а не стресови и грижи. Еве јас во рана бременост имав и крварење и со инекција прогестерон се среди и тоа. Значи мислење на најлошо - НЕМА НИКАКО. И не слушај и читај сега лошо завршени приказни и да се споредуваш. Секоја приказна за себе. Одмарај и со лесно. Симни си некоја серија, комедија. Времево е само за одмарање во кревет и уживај
Samo dva pati imam pojdeno.chovekot e prijaten i struchen Zadovolna sum.neznam dali povtorno kaj nego.sakav mislenje od drug doktor
Нормално е и јас имав слаби гечеви , на моменти поостри ама само на моменти. Како што кажа членката штом болките не се силни и немаш крварење се си е во ред . Одмарај , земај витамини и спокојно ќе си го видиш гравчето на следната контрола
Hehe daj Bozee... si stavam utrogestan nautro i navecer, e sega primetiv veke dva tri dena po red imam iscedok bel i gust... dali e toa normalno?
Haha daa lele krajno sii vo pravo... tokmu neuspeshnite prikazni po forumov mi vlijaea loso ama gotovo, od sega samo na ubavo ke mislam.
Од утрогестанот ти е исцедокот. Нормално е да имаш грчеви во стомак во рана бременост, може да почнеш да пиеш магнезиум. И секако, позитивни мисли само
За тебе ја отворив темава по толку време и не знаеш колку сум се израдувала, мислам ко за најблизок. Честитки од се срце, да си имаш лесна бременост и уште полесен пораѓај
Lele dusaaa mnogu mi e milo duso neka vi e so lesno ja zasluzuvas ovaa sreka uzivaj vo prekrasnite 9 meseci veruvaj posle ke ti nedostigaat cestitki od srce mila Oli guski od batko
Од почеток те потчитнував и се молев за овој ден. Е па поубава вест за денеска здравје ! Се наежив верувај ! Ептен ми е мило. Многу се израдував. Посакувам сите да си ги видат овие прекрасни две црти. Честитки и со лесно. Уживај во најубавиот период од животот.
Zenski ve molam za mislenje, pravev hsg i veke eve 2 mesec kako bezuspesno ne mozam da zabremenam.inaku kanalite mi gi procistija Kolku vreme posle hsg se zabremenuva ve molam od iskustvo?
Шансите да настане бременост после хсг се повисоки особено првите 3 месеца . Ама .. не мора да значи дека хсг е гаранција дека во престојниот период ќе дојде до бременост . Еве, на пример јас .. правев хсг не останав бремена наредните 3 месеца , не ми се чекаше па правев инсеминација и останав бремена . Се надевам ти ќе имаш повеќе среќа , правило е дека нема правило . Можеби после 7 месеци ќе останеш бремена . Има многу членки кои за жал не успеале да останат бремени после хсг .Како што кажав - нема правило .
Кои услови? ХСГ се прави по препорака на доктор доколку не настане бременост по една година обидување а можеш и порано самоиницијативно, за да се види проодноста на каналите и доколку некој канал е запушен можно е при самата постапка да се исчисти, а може и да не се исчисти доколку запушувањето е поголемо, во тој случај се прави лапароскопија, но се е тоа по препорака и консултација со доктор. По завршувањето на постапката (ХСГ) ти даваат ренген снимка од матката и извештај за состојбата.