Девојчиња @Fallen.Angel @bube90 значи заедно сме во исчекувањето... и јас треба да (не)добијам во петок држам среќа на сите
Има тестови што може да се прават во било кое време од денот, побарај во аптека. Оној германскиот е добар, во Зегин го има, но не знам дали е за наутро само. Јас правев обичен од Ибеј, некаде попладне беше, па ми покажа две цртки. Мислам дека ако има нешто, ќе покаже без разлика во кое време ќе го направиш. Со среќа
Јас пијам обична, низ форумов видов дека метилирана било подобро,а оваа конкретно не знам некс кажат ако пие некој ама ми се чини дека е од странство, ми личи тоа напишаното на германски.
Штом ти доцни веќе можеш да земеш од било кој тест од аптека и да го направиш во било кое време од денот - дури и со вечерна урина ќе покаже . Со среќа
Оваа не е метилирана фолна и ако инаку не е пропишано се пие 1, а, по препорака на лекар, до 2 таблети на ден.
Гледам дека е 0.4 како и мојата, се пие едно на ден. Метилирана даваат на тие што се алергични на обична, прогуглај ако сакаш, но мислам нема проблем да ја пиеш.
Метилирана фолна ја даваат тие што имаат генетски мутации и на тие што обичната фолна не може да им ја обработи организмот,бидејки метилираната е обработена и само ја апсорбира организмот не треба да се обработува.
Почексј уште некој ден ако не ти дојде прави друг тест Self Clear е за рано откривање, но има и друга можност. Ако е како мојот случај. Јас имам задоцнета овулација и фактички не ми доцни. Последна менструација ми беше на20 август,а имам 29-30 дена циклус и мислев дека на 20 месецов ќе треба тест, но на 12 бев на гинеколог ми кажа дека фоликулот уште не прснал и дека имам задоцнета овулација и продолжен циклус. НАДЕЖ ИМА ЗА ТЕБЕ се додека ти доцни!! Ти ја посакувам цела среќа . Епа не знам, така имав прочитано негде и така и кажав, ама сепак мислам не е проблем да ја пие.
@Fallen.Angel фала ти што сподели искуство. изгледа и кај мене е задоцнета овулација. На 27.08. ми беше последна менструација. На 10.09. (односно 15ти ден од циклус) тестот за овулација беше позитивен и претопставка фоликулот прснал на 16ти или 17ти ден од циклус. Но секогаш добивам на 27ми ден, баш секогаш и сега не знам што да правам. Совет?
опушти се и не мисли на тоа. ако не добиеш за 3,4 дена тогаш прави повторно тест. нема што да се прави освен да се чека.
Јас незнам дали имам мутации, и затоа сакам да пијам превентивно метилирана, мислам дека и ако немам, не би ми штетела, дали некој може да ми прати слика од метилирана фолна што ја има во германија
земи си фембион1, 600 денари е ,го има во зегин, пренатални витамини се со метилирана фолна во нив. ги пијам со месеци веќе.
Епа почекај барем 5-6 дена не се разочарувај сега... јас ќе чекам уште 3-4 и ќе пробам тест да правам, големи се шансите да излезе негативен и кај мене па да треба на почеток од октомври да го повторам..