Така е, да, две недели и по овулација две недели, кога се препорачува да се направи тест и дознаваш дека си бремена, всушност веќе си четири недели. Од прв ден на менструација за тие со редовни циклуси и овулации, има жени кои овулираат многу доцна во циклусот и кај нив не може да се смета од прв ден на циклус. Кај тебе се знае отприлика овулацијата, плус околу 266 дена и ќе дојде бебето
еве ме и мене на рапорт по подолго време паузирав од обиди два циклуса, едноставно не сакав да се замарам. тие две недели после овулација ми се смрт и ми требаше одмор. последниов месец многу размислував и мислам дека конечно сум скроз искрена со себе. имам сомнежи дали сум воопшто спремна јас за бебе сега. мислам дека премногу ми удри во глава притисокот од страна,дека треба веднаш деца да правам после свадба. се спремам да му кажам на маж дека сакам малку време за себе... не викам дека ќе користам заштита ама нема ни да се трудам. ќе ја избиршам и апликацијата. па што биде нека биде. на сите во групава ви посакувам многу среќа
Јас сум 4 години во брак, без деца, оти не сакавме. Сега као сакаме ... Да се прашувам лично, убаво ми е вака, ама ете психата си работи, притисок од страна, бајаги време заедно, годините си поминуваат ... Кога сака Господ тогаш, не се преоптоварувај <3
Ух, исчекувањево ме излудува, на 6ти треба да (не)добијам, некои симптоми имам, градите ми се невообичаено осетливи, почесто мочам и не знам дали е од пуста желба или стварно... Ич не сакам вака да се надевам, па да се разочарам, ама како да имам некое убаво претчувство Не знам дали ќе дочекам до недела да не купам тест чисто од радозналост
Zdravo devojki, pred desed dena maticnata mi otkri septum na matkata i me upati na histeroskopija.... Sakav da se rasprasam i se konsultirav i so drugi doktori koi velat deka matkata e uredna A jas imav missed pred na 10 nedela no plodot odgovarase na 7 nedeli Vo vtornik treba na histeroskopia no sega se mislam dali da odam Imalo li nekoja od vas ista forma na matka koja ima otstraneto septum
Кај мене беше вака горе како вдлабнатина, како седло и бев на хистеро. Треба да е рамно, да одиш на хистероскопија, мислам дека треба да ја послушаш докторката. Или оди ако сакаш и на други мислења, но баш слично беше и кај мене таму горе.
И кај мене беше вака како со вдлабнатина. Направив хисетро. Не се мисли направи, 20 минути работа. Истиот ден те пуштаат без никакви болки и промени.