Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Мислам дека ни од едните, ни од другите има последици, ама јас не сум доктор, може и грешам или имам грешни информации.
    Но ти реков да прашаш затоа што мачно е секој ден да мислиш на терапија.:)

На bube90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. biba818

biba818 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    648
    Девојчиња, може ли инфо да споделите. По препорачани Циклопрогинова 21 ден, предизвикано крварење, дали хормоните земени на трет ден би биле валидни ? Фала Ви

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не. Ова е пробојно крварење, не е вистинска менструација, ама следното крварење по ова, ако во меѓувреме не земаш пак таблети со хормони, може да ги испиташ.

На biba818 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Во обид за природно забременување сме со мм.
    Пред месец дена имав грчеви во стомак, за кои од хирург ми беше препишана терапија со Цитерал.
    Испив една доза (10 таблетки, 5 дена).
    Бидејќи знам дека конкретно тие таблети не се препорачуваат за време на бременост, ме интересира дали би можела да пробувам сега да останам бремена (следниве денови треба да овулирам) или да прескокнеме овој циклус?

И друго, сакам да почнам да земам фолна киселина, но не сум се консултирала со матичниот гинеколог. Можам тоа да го направам на своја рака? Сепак витамин е, или прво да се консултирам?
    Кои таблети со фолна к-на ги препорачувате вие?

5. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Нема потреба да прескокнувате циклус и да, можеш да земеш фолна од 0,4 мг, Тифол, Алкавит фолна, сеедно.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Како нов член најпрво ви давам подршка на сите надежни мамички во обид за бебенце и јас сум дел од Вас. Веќе неколку месеци сме во обид за бебче (околу 7 медеци) но секој пат сум со разочарување. Сум била на преглед се ми е ок, уште не ми е јасно каде лежи проблемот . Пред 18 дена односно пред да ми дојде менструација на своја рака си земав Фемибион 1 ( де надевам дека не направив ништо лошо) Минатата мендтруација ја добив без болки и ми траеше многу кратко (обични имам редовна менструација со болки и точно знам кој ден ке ми дојде , ја осеќам ) Сега сум после овулација со мажот ми си имаме редовно незаштитени односи. Овулацијата исто така си ја осеќам кога ми е ги имам некои симптоми, се надевам дека овој месец нема да се разочарам.. Ве молам ваше мислење , знам дека и психата влијае многу , али пуста жебла за бебче Извинете за рефератов ,морам да се искажам некому!

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Имате направено спермограм?

На MNoris му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Не , немаме направено . Сакав да почекам што ќе биде овој месец ... Бидејќи треба бар година да помине

9. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    пишав доле во друг коментар извини

10. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Нема правило дека треба да помине одреден период , мое правило е што порано - толку подобро . Ние спермограм и спермокултура направивме после два циклуса обиди за бебче , и јас веднаш истиот месец хормони испитав и ХСГ направив . Не може до едно обично ехо и брисеви и пап да се дојде до констатација дали се е или не е во ред . Ти посакувам успешен циклус (две цртки ) , ако евентуално не успеете мој совет е спермограм и спермокултура за мажето , и ХСГ и испитување на хормони за тебе . Со среќа :)

На Stressed Out, monka_bonbonka, AnaAnaBanana и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Ти благодарам ќе видам какви резултати ќе ми донесе крајот , па според тоа ќе ги направиме сите напори ... Имајте убава вечер , ќе ве известам , благодарам од срце!

На piksooki и Anomis11 им се допаѓа ова.
  12. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки дали знаете за боцкање хормони на ГАК дали само во одреден период од денот може да се отиде? Можам ли посе 9 наутро?

13. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Дали ги испита хормоните? Хормонален дисбаланс е пречка да се забремени.

14. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Не кога и да одам на гинеколог секогаш имав добри резултати или ќе ми речеше сега си спремна за оплодување .... Веќе незнам што да мислам, затоа и не правев други испитувања

15. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Од 8 почнуваат со работа и можеш после 9 и треба да си гладна и жедна :)

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Благодарам. Поз

На maaitka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.304
    Допаѓања:
    20.637
    Update!
    Денес купив тест, пошто не ми се чекаше до преглед и само што дојдов дома почна да ме наболува десен јајник (како пред секој циклус) и нормално, добив!
    Silly me, си направив филм за касна овулација, па и тест купив... (facepalm) ама што е тука е, ќе си го чувам за следен месец. :)

На piksooki и MNoris им се допаѓа ова.
  18. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    А според што докторот заклучува дека си спремна за оплодување ? Мене таков коментар никогаш ми немат дадено - здрава , млада со уредни брисеви , пап уреден СЕКОГАШ ,редовна овулација, на ехо се ок ..па да се дојде до таква констатација треба малку подетални анализи . Можеби се е во ред ама хормоните ми се во дисбаланс , можеби имам запушени јајцеводи или преграда на матката,па џабе ми е што се друго е во ред .. Мислам , се надевам дека стварно се е во ред со тебе..
    Мој совет да си отидеш на консултација кај специјалист а не само кај матичниот гинеколог,посебно ако веќе извесен период имате обиди за бебче.Мислам дека ти примаше кломифен така ? Јас од моето скромно познавање мислам дека треба прво да се направи ХСГ па потоа да се дава стимулации . Со среќа :)

На bube90, Bella_Stella, MNoris и 2 други им се допаѓа ова.
  19. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Не немам примано ништо , апсолутно ништо , само сега што си купив Фемибион 1 на своја рака. Ќе правам испитувања подетални ако нема ништо и овој месец. Сите ми велеа претеруваш и многу си опседната треба да се опуштиш само ќе си дојде , ама знам додека не си дојде ќе мислам како и секоја идна мајка која е желна за бебче...

Па незнам зошто така ми вика , може дека одам редовно на прегледни од коа почнав да имам односи па се до денес , иако немам проблеми ни со бело прање или слично... Ехо, пап тест, микробиологија си правам , друго немам правено, али ќе видиме што ќе донеси овој месец ако не и двајцата на испитувања

Последна измена од модератор: 23 октомври 2019
  20. Mape311

Mape311 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    50
    Некој искуство со година дена неуспешни обиди за бебе, и обраќање во Ре Медика?
    Да каже како помогнале со терапија, испитувања итн...?