Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Па да,зависи колкави се,какви се,многу е битно да го утврдите тоа како би постигнале бременост по природен пат,што и да е решливо е,не се секирај :)

На Passionfruit му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Па тоа и јас викам проблемот е што др што ми го правеше ХСГ не ми ги спомна воопшто него матичната кога и го покажав резултатот ми кажа, и затоа ми е чудно а кај тој др одам подолго време а матичната повеќе ми беше проформа за боледување и сл. И ме чуди зш не ми кажа такво нешто

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  3. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.747
    Кажете нешто против кандида ве молам,само што решивме да пробаме повторно за бебе ми се јави кандида.

4. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    254
    Moj sovet da si napravis HSG. I jas piev 5 ciklusi klomifen, pa bromergon pa ne znam shto ushte ne za na kraj da me prati doktorot na Hsg. Kaj mene beshe losh rezultatot i sega odam na in vitro. Daj boze kaj tebe i kaj site shto se borite da bide dobar ama za da si sigurna deka odis po praviot pat dobro e da si napravis. Samo napred devojki i najvazno od se e verbata vo Boga. Cuda se slucuvaat samo treba da veruvame :inlove:

На curlyhair, Bella_Stella, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Passionfruit

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    И јас почнав да ги пијам од вчера, ми кажа матичната дека биле добри како ги пиеш ти? Мене ми кажа 2×2 а негде прочитав дека ги пијат 2×1.

6. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ахах ох мила јас имам до сега 4 бремености пд кои 2 завршија во 16та недела а 2 бремености беа успешни до крај , имам голема чоколадна циста за која ми рекоа е решение трета бременост или оперативен зафат па затоа сме во фаза на зачнување , такка да немам јас дефинитивно никаков проблем со јајцеводи немам потреба од ХСГ само јака овулација и да се фати ама пусто ебе веќе 9 месеци несака , а цистава почна да расте .... ама имам надеж сеуште

7. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    јас пијам 2 ×1 и плус фемибион 1 и плус цинк од 10мг и јас и мм, со керка ми така останав бремена од прв обид само со цинк за двајцата и матичен млеч

На Passionfruit му/ѝ се допаѓа ова.
  8. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    254
    Bidi hrabra i nikogash ne gubi nadez...Verba samo i kje si bide se :l: Samo napred i site so zaednicki sili do plodni meshinja. Te pozdravuvam mila:inlove:

На Andonia и naturallmess им се допаѓа ова.
  9. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Резултати од хормонални испитувања на 3-ден од циклус:
    FSH 6,07 (3,9-12)
    LH 6,50 (1,5-8 )
    Progesteron 0,71 (0,10-1,54)
    Estradiol 51,31 (18-147)
    Prolactin 25,71 (5-35)
    Testosteron 0,48 (0,1-,9)

TSH 1,09 (,25-5)
    FT4 17,48 (10,6-19,4)
    За пролактинот пијам бромергон, уште ќе се намалува, пред 1 месец беше 70. Што мислите за останатите и дали се во ред за забременување?

На Thallia и eta им се допаѓа ова.
  10. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    мена вака ми изгледа се како да е во ред , толку колку што се разбирам се е во граница и се е идеално :inlove:

На bube90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    Одлични ти се хормоните

На bube90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Дали може да ми кажете искуство за дозирање со тбл Трибестан.
    Лекарот ни рече една до две таблети дневно, во зависност од дозата, прашајте в аптека.
    Фармацевтката ни рече прочитајте си упатство, во него пишува 1-2 таблети 3 пати дневно.
    Некако огромна ми е разликата.
    Искуство?

13. Passionfruit

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Јас ги пијам овунор 2×2, и фолна од 5мг незнам дали да земам уште нешто, а мм пие цинк со селен директ претходно и јас ги пиев ама престанав од кога почнав со овунормот.

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    500 mg за почеток, постепено се зголемува до 1500 mg на ден.

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.641
    Денес бев на гинеколог за пап и микробиолошки по препорака на гинекологот бидејќи сме биле во обид за бебенце, а немав правено од јануари.
    Ме гледаше и на вагинално ехо, ми кажа дека немам фоликули (менс. ми заврши на 28) и дека е можно да имам задоцнета овулација или да ме прескокне овој месец.
    Ми кажа да пробуваме активно и ако не биде до пролет тогаш ќе превземеме следен чекор (ХСГ и спермограм).
    До сега немам правено проверка за фоликули и ме интересира ваше мислење. Кога обично е нормално да ги има и дали ако ги нема овој период стварно ќе немам овулација овој месец?

16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    колку дена ти трае еден циклус?
    би требало да овулираш од прилика две недели од датата кога ти почнала менструацијата.
    значи ти веројатно имаш овулирано пред две недели.
    сега треба да добиеш така?
    така да не знам како она видела задоцнета овулација или дека нема да овулираш. глупости.

ако сакаш да видиш дали имаш фоликули и овулација оди една недела откако ќе ти заврши следнава менстуација,да те видат на ехо.
    ако добиеш утре на пример, на први, овулација би требало да ти е околу 14ти,15ти ноември.
    Доволно е да отидеш на 8ми,9ти, веќе ќе се гледаат фоликули и колку се пораснати.

и симни си апликација за циклус.

На Anomis11 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.641
    Сум заборавила да напишам, ми заврши сега на 28ми Октомври, а добивам на 30+ дена.
    Апликација имам ама не знам колку можам да се потпирам на неа пошто сум со пцос, а циклусот ми варира од 30 до 35 дена.

18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    не е тоа голема варијација, ќе ти ги погоди плодните денови ,обично апликациите предвидуваат 5-6 плодни денови. Во еден од тие сигурно ќе ти биде овулацијата. Барем ќе си имаш претстава и ќе знаеш кога да одиш на гинеколог и за да знаеш кои денови да бидете поактивни.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.641
    А што мислиш, со оглед на тоа дека ми беше последен ден 28ми, рано ли беше денес да се видат фоликули?

20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    koj ti bese prvi? od prviot den koga ke dobies menstruacija, ti pocnuva eden ciklus