Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Mилички моиии се вратив од одмор и одма ви пишам ;) ....ајде сега ве читам по ред дали има нешто ново?

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.826
    гледам нема многу новости по темава и баш ми е криво :( Jас ве напуштам некој период,почнав со нова работа па таа ми е приоритет сега .бев малку на одморче,наполнив батерии ама мислата пак е тука :(

3. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    180
    9 месеци пробувам да забременам но никако да дојдат тие две цртички.Овој месец ми доцни дели 20 дена направив деенс тест беше негативен има ли врска цената на тестот со точноста.

4. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    не верувам срце и тие од 50 ден точно покажуват...дај боже да си бремена па тестот да е грешка..... ;)

5. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Феминки може ли некоја да ми каже каде може да се најдат Proxeed plus, колку чинат и дали имате позитивно искуство кај вашите мм.

Поздрав

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    оди на гинеколог дај боже да е бременост.... можеби не си го направила правилно тестот.. направи си пак или оди на гинеколог ќе ти каже зошто ти доцни

7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464

На instruktor му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    Proxeed plus ај ке ве молам ако можете да ми кажете за што е ова? :^)

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464

Пишав еден пост претходно. Тој се користи за подобрување на спермата кај мажот.
    Proxeed го има скоро во сите добро снабдени аптеки. Јас пред 3 дена купив ново пакување. Прашакот чини 3500 ден, и е за 15 дена. Во него има 30 пакуважа од прашакот и обично се пијат по 2 на ден. Но бидејќи е скап ММ пие по едно на ден, и имаме за цел месец. Иако дејството по 2 на ден е поголемо треба месеечно по 7000 ден да даваме за него.

10. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    ти благодарам на одговорот.... :*

11. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Девојки здравооо :hai: има трудни мешиња додека бев на одмор? :lol:
    :* :* :*

12. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38

многу е скапо. Јас планирам да го направам рецептот со медот, мислам дека ќе даде ефект, барем е за јадење и сигурно нема толку да ме чини, а плус и кај маж ми не е толку лоша состојбата за проксид :)
    Фала на одговорот :)

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Маченцеееее што направи срцка, правеше ли тест? Дај Боже да не` известиш за две цртички :)
    Цветелинаааа Честитки срцкaaaaaaaaaaaaaa, се нај нај нај најубаво ти посакувам, радувај се и уживкај! :* :)

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464

Да, скап е прашокот но кај ММ имаше подобрување. Не кој знае какво, ама од 10 живи спематозоиди, за 2 месеца имаше 17.и брзината од 2 степен на подвижност, му се подобри на 3 степен. Дијагнозата му остана иста, но имаше подобрување. Ние го имаме јадено рецептот со мед, но кај него немаше подобрување од тоа, а кај други парови имало, зависно од организмот. Пробај со медот плус е вкусен ја јадење.
    А каква му е дијагнозата на твојот сопруг?

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    кај сте женски :?: има ли нешто ??

јас уште не добив :) се надевам нема да добијам убаво ме е вака :) а со бебче уште поубаво ке ми биде ^_^ :) се надевам овој пат ке биде :)

На Jagoda123 и ddevojce им се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    дај боже стискам палци

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ајде дај боже сите што сакаат да забременат овој месец да им се исполни најголемата желба. Стискам палци и јас за вас. :* :* :*

18. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7

Честитки и од мене Цветелинаааа ... ecapereca мила јас се уште немам направено тест, бевме малку на планина за викенд а и си чекав да помини уште некој ден за да не се разочарувам, ама оваа вештерката се уште ја нема, ми доцни веке 4 дена :) па утре сабајле со Господ напред ке си направам еден тест... веке 3 месеци добивам редовен циклус а пред тоа добивав еднаш на два месеци, се надевам дека не се работи пак за пореметување, а немам никакви симптоми за добивање ниту пак за бременост... и така малку си се плашам да не се разочарам ама утре ке направам и ке ги споделам резултатите, се надевам дека ке бидат позитивни :) :*

19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Здраво на сите :inlove:
    Еве после долго време се вклучувам на форумов, но не верував дека ке биде на оваа тема :(
    Во брак сме веќе 10 месеци, и досега неколку месеци сме се труделе да добиеме бебенце, но ништо. Овој месец имавме односи на секој втор ден се до 16тиот ден после добивање. Бидејќи мм мораше да замине не службено патување, застанавме до тој ден. Се надевам дека овој месец се фатило :)

Малку сум исплашена затоа што вчера имав некои чудни грчеви во пределот на јајниците, бел исцедок и мнооооогу големи болки во градите, што денес веќе ги нема а градите уште повеќе ме болат а имам уште 10 дена да недобијам.
    Ете малку си се олеснив тука бидејки не сакам моите блиски да ги оптеретувам со оваа тема, зашто ако не биде нешто, не сакам да ги разочарувам.

Ве поздравувам сите и ви посакувам што поскоро да го доживеете најубавото чувство :*

20. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Дг е тератозооспермија , во вториот спермограм, а оној од пред месец дена е нормозооспермија. Кај нас заради бактеријата ни дадоа антибиотик да пие, г ќе ни одобрат ин витро. На микро рекоа дека спермограмот во целина е добар, само да направиме спермокултура заради покачените леукоцити

Ти Благодарам, но ако знаеш ме интересира дали со оваа Дг ќе ни одобрат ин витро. Проблемот со забременувањето во суштина е кај мене